Autizmus mindennapok
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Az imént történt! Kérem a férjem, hogy fentről hozza le a wc-kefe tartót, erre
a kefét ott hagyja a fenti vécében és lehozza a tartót. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Fel se merült bennem ez a verzió! :laugh: :laugh: :laugh:
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Ez naaaagyon ismerős szitu
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bundáskenyér
-
Témaindító
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
a képet levettem, mert ugye a netről törölni semmit nem lehet, és nincs jogom dönteni Viki helyett, szeretné-e, hogy fent legyen,
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Andris egy hős volt 2 oltást is kapott, de nem volt nagy ellenkezés.
Viszont ezek a státusz felvételek kikészítenek. Nem is az, hogy mindenki előtt megkérdezik szobatiszta-e, beszél-e,rajzol-e, hanem, hogy csak igen-nem válasz van!
- Szanya1
-
- admin
Hogyhogy mindenki előtt??? Nem a védőnői szobában?
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Szanya1:
Nálunk sem a védőnői szobában mennek ezek, bár szerintem ha megkértem volna a védőnőt, ő adott volna úgy időpontot, hogy ne legyen orvosi tanácsadás is, és akkor be tudtunk volna menni a rendelőbe, csak akkor külön-külön időpontra kellett volna vinni oltásra, és státuszra.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Tényleg aranyos ebben a sapiban.
- Szanya1
-
- admin
A mi védőnőnk nagyon aranyos meg diszkrét is, még a látásvizsgálatot is megpróbálta a pár négyzetméteres védőnői szobában megcsinálni, hogy ne a váróban kelljen, mások előtt.
Azt hiszem, ez inkább egy bizonyos fokú kulturáltság kérdése, hogy mit-hogyan intéznek.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Amikor nincs a doktornőnek tanácsadása, akkor a kismamákat szokták fogadni a védőnők, őket a rendelőben fogadják, zárt ajtók mögött. Szerintem azóta ilyen nyitott a védőnői munka, amióta a kismamák tanácsadását, védőnői feladatát átették a szakrendelőben lévő helyükre ide, és így át kellett rendezniük mindent, hogy valahogy egy helyben meg tudják oldani a többlet feladatot.
Szerencsére eddig nem kellett olyat mondanom nyilvánosan, ami nagyon kínos lett volna, az autizmusról meg akkor beszéltem a védőnővel, mikor a kicsit csak úgy elvitte mérlegelésre (mert őt meg régebben még két hetente kellet mérni a refluxa miatt).
De szerintem nekünk van olyan kedves a védőnőnk, hogyha olyasmiről lesz szó kérhetek tőle extra időpontot, amikror nem kell a többi gyerekkel-szülővel együtt lennünk. Főleg, ha kell pl látásvizsgálatot végezni és hasonlók, mert az nálunk tutira hosszabb időt venne igénybe.
- Szanya1
-
- admin
Azt nem tudom, hogy mi nemrég orvost váltottunk, de a védőnőnk a korábbi (azt nem lehet váltogatni), hogy ha majd a 6 éves státusz lesz, akkor külön el kell menni a védőnőhöz papírokat töltögetni és külön a jelenlegi orvosunkhoz az oltásokért? Mondjuk nem lenne baj, mert itt legalább zárva tartják az ajtót. Az oltásnál közelharc lesz, az biztos. :dry:
- andidem
-
- Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Andi
- sephora
-
- Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
"Nem szeretnénk a szülők panaszát és megfigyeléseit bagatellizálni. Feltételezzük azonban, hogy a szülők által tapasztalt rugalmatlanság nevelési okokból táplálkozik, s nem egy pervazív fejlődési zavar tüneteként észlelhető.
A gyermeket 4 alkalommal játékterápiában részesítenénk, a szülőknek igény szerint adnánk tanácsokat a gyermek neveléséhez."
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- andidem
-
Andi
- Curasso
-
sephora írta: Megkaptuk a Koraiból a szakvéleményt:
"Nem szeretnénk a szülők panaszát és megfigyeléseit bagatellizálni. Feltételezzük azonban, hogy a szülők által tapasztalt rugalmatlanság nevelési okokból táplálkozik, s nem egy pervazív fejlődési zavar tüneteként észlelhető.
A gyermeket 4 alkalommal játékterápiában részesítenénk, a szülőknek igény szerint adnánk tanácsokat a gyermek neveléséhez."
Hinnye.
Ledöbbentem.
- sephora
-
- Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
A Korais diagnózis egyébként F.89 - Éretlebb koordináció.
Andi!
Ez a második diagnózisunk, a Koraiba a fejlesztési lehetőségek miatt mentünk el. A Heim Pál gyermekmentáhigiénén kaptuk idén februárban a diagnózist. F.84.5 Pervazív fejlődési rendellenesség (Asperger).
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Most rosszindulatú leszek. Adnak nektek 4 óra játékterápiát, és közben lehet, hogy kibújna a szög a zsákból, de már úgyse ismernék el. Hogy a ... ba lehet autista tüneteket rossz neveléssel előhozni, főleg olyanokat, amiket leírtál?
Érdemes lenne elvinni még máshova is a fiadat, de én oda nem vinném a korais diagnózist.
Viszont, hogy ennyire nem látják a fiadban az autit, azt is jelenti, hogy ha az is, akkor enyhén érintett, és valószínűleg igen eszes is.
*
*
Bennünket meg az ovi akaszt ki (ismét, és folyton). Már 1,5 éve jár a gyerek napi 2 órában, de az ovi rettentő kényelmes és annak ellenére, hogy az auti gyógyped is azt mondja, hogy már alkalmas a gyerek arra, hogy hosszabb időt eltöltsön az oviban, meg a gyógypeden kívül az óvónők sem tudnak már igazán rosszat mondani az ottani viselkedéséről, nem hajlandóak ezt az időt növelni. A munkahelyemet, meg valószínűleg átszervezi, és én még csak azt se tudtam megmondani, a munkáltatómnak, hogy mikor tudnék akárcsak 4 órában (amivel valószínűleg nem sokat tudnának kezdeni) visszamenni. Ha az átszervezés megtörténik, akkor pedig valószínűleg nem lesz munkahelyem, ahová visszamehetnék. Ha pedig elveszítem a munkahelyemet, ilyen családi háttérrel hol találok munkát, sehol, főleg úgy, hogy jó lenne, ha nem kellene másik városba járni.
- andidem
-
Andi
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves