Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49547 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Nem, nincs olyan, hogy mindenki. Csak olyan van, hogy gyakori valami.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• misty
Több
4 éve 10 hónapja #49548 Írta: misty
misty válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Sziasztok!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

10 éves auti fiú, 8 éves auti lány

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49549 Írta: Szanya1
Misty,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

• Heather
Több
4 éve 10 hónapja #49550 Írta: Heather
Heather válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Timmo!

• zorka
Több
4 éve 10 hónapja #49551 Írta: zorka
zorka válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Szanya

Lányom 10 éves, fiam 8 éves

• Eurolina
Több
4 éve 10 hónapja #49552 Írta: Eurolina
Eurolina válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Sziasztok!

Kerestem, de nem találtam az infót. Azt hiszem itt volt róla szó, de az is lehet, hogy más helyről származik az info.
Szóval melyik az az autikat is fogadó magán óvoda, ahol nagyon nem jól mentek a dolgok? Nem a Csip Csup Csodák a 14. kerületben?
Még mindig óvodát keresek, vagyis inkább egy tündéri óvó nénit kiscsoportos nem SNI-s auti kisfiamnak. Nagyon szorong, félénk. Budapesten szinte bármit megoldok. Pest környékén is. Valaki tud ajánlani?

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49553 Írta: Szanya1
Nem az volt. Róluk csak annyit tudok, hogy mikor jelentkeztünk oda, akkor nem volt hely. Valamelyik integráló zuglóinak láttam mostanában a hirdetését, hogy 5 éves korúnak van helyük, de meg nem mondom, hogy melyik volt, lehet, hogy pont a Csip Csup.

• Eurolina
Több
4 éve 10 hónapja #49554 Írta: Eurolina
Köszi Szanya!
2 ovirol volt negatív tapasztalat, de nem a 14-ben. Lehetne tudni ezt a két ovi nevét/kerületet?

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49555 Írta: Szanya1

• Eurolina
Több
4 éve 10 hónapja #49556 Írta: Eurolina
Értem, rendben. Köszönöm a tanácsod!

• Timmo
Több
4 éve 10 hónapja #49557 Írta: Timmo
Timmo válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Misty
Ha például olvastok mesét, akkor kérésre megmutatják amit kérsz tőlük? Vagy ez alakul kedvük szerint? Ha nem akarja megmutatni, akkor egyszerűen csak ignorál, vagy megrázza a fejét, vagy mondja, hogy nem?
És az "öröm vagy élmény megosztása", mint kritikus pont hogy volt/van nálatok?
Mennyi idő alatt jutottatok el az első szavaktól a folyamatos beszédig? Egyáltalán hogy kommunikáltatok kezdetben?
Kezdemnyeznek játékot veled, apával vagy a tesók egymással? Hogyan?
Annyi szakirodalmat olvastam, de az elmélet valahogy nem adja nekem vissza, hogy ez a gyakorlatban hogyan is van. Én pedig egyre hülyébbnek érzem magam. Most is, hogy ezeket kérdezem... :blink:

• Timmo
Több
4 éve 10 hónapja #49558 Írta: Timmo
Heather
Tehát tulajdonképpen azzal segítik meg a gyerekeket, hogy kapnak plusz fejlesztést, és több figyelmet a kis létszám miatt? Meg gondolom az értelmi képességek szerint alakítanak ki homogén osztályokat, vagyis a te gyerkőcöd lehet, hogy az egyetlen auti az osztályban, a többieknél más az eltérés.
És a nyolcadikos tanakos is ugyanúgy tanul fizikát, törit... stb. csak mondjuk kicsit felületesebben?
Az integrált ovi miért nem jött be nektek? A sok gyerek miatt?

• Timmo
Több
4 éve 10 hónapja #49559 Írta: Timmo
Eurolina
Én nemrég olvasgattam ovis témában. Két ovi nevét írtam fel amiről pozitív tapasztalatot olvastam. Az egyik egy újpesti, Kiskavicsok magánovi. A másik Mogyoródon a Vár-lak ovi.
Kiscsoportos magánovi mindkettő. Van honlapjuk, esetleg nézd meg.

• marcoverde
Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #49560 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Eurolina:

• Eurolina
Több
4 éve 10 hónapja #49561 Írta: Eurolina
Timmo,

Köszönöm az ajánlásokat. A Kiskavicsrol nagyon sok negatívot olvastam nemrég egy másik csoportban. A mogyoródi ovit még nyáron hívtam. Tündéri a vezető, de szerintem ott sokkal erintetebb gyerekek vannak az enyémnel, oda azért nem mentünk.
Marcoverde,
Köszönöm, ha rákérdezel. 4 volt szeptemberben. Nem "nehéz" eset, nincs dühroham, szenzorossag, nagyfokú rugalmatlansag. Viszont rendkívül érzékeny, szorongó kisfiú, amit egy tündéri mosolygós óvónő egy kis játékossággal, huncutsaggal gyönyörűen tudna kezelni, és kinyílna a kisfiam. Jelenlegi óvónők nem ilyenek....faradtak, kiégtek. És persze a társas kapcsolatok nem mennek.
Igen, írtad már azokat az ovikat. De ahogy írtad, állami ovik kérnek SNI státuszt. Ezt meg mi sem akarjuk. Magánban kap fejlesztészt, az ovitol én már csak azt kérem, hogy ne ártson. Igen, délben hozom el, ebéd előtt. Nem hajlandó ott ebédelni. 1 napot igazoltan távol vagyunk egész délelőttos fejlesztésen (oviban töltött időnek számít). Egy másik napon szinten fejlesztés, úgyhogy 3 délelőtt vagyunk oviban.
Szóval azért keresek magant, mert ahogy írod, szociális fejlesztés sehol sincs, de még kedves mosoly sem. Úgy tűnik, már ezért is fizetni kell, ha csak nem vagy baromi szerencsés.
De jó hogy írtad a Hangvar ovit!! Szemezgettem vele.
Ti milyen suliban gondolkodtok majd?

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49562 Írta: Szanya1

• marcoverde
Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #49563 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Eurolina:

• Szanya1
  • admin
Több
4 éve 10 hónapja #49564 Írta: Szanya1
Marco,

• misty
Több
4 éve 10 hónapja #49565 Írta: misty
misty válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Timmo

10 éves auti fiú, 8 éves auti lány

• Luna
Több
4 éve 9 hónapja #49566 Írta: Luna
Luna válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok

Oldalmegjelenítési idő: 8.142 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum