Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Egyébként szerintem is jó jel!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Igazából tök felesleges izgulnom, hogy most a kicsi is az lesz-e vagy sem, mert ha az is lesz, akkor sem fogom visszaküldeni a gólyával, hogy ez akkor nem köl. De mégiscsak parázom.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- kimni
-
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Sajnos az orrfújás nem orrfújás nem kerülhet rá, bár lehet hogy a kivételek erősítik a szabályt. (vagy csak a mi családunk béna) Nálunk a nagy fiam (16) és az unokaöcsim (21) a mai napig nem tud rendesen trombitálni. Az Andris pedig úgy fújja, hogy csak na, hallanotok kellene a hangeffekteket! :laugh:
Még csak azt kéne megtanítani, hogy kérjen zsebkendőt, ha nincs a közelében. :whistle:
- Dreamer
Ami az orrszívót illeti, először minden gyerek utálja. Másfél évesen a fiamat meg a lányomat is kétszemélyesen takarítottuk, egy lefogta, másik szívta. De pár ilyen alkalom után rájöttek, hogy utána mennyivel jobb nekik. Akkortól elmaradt a tiltakozás, és egy idő után már csak össze kellett szerelni nekik, maguk porszívóztak.
Az orrfújás az én fiamnak is nehezen ment, és most is csak úgy fújja ki az orrát legtöbbször, ha én az orra elé tartom a zsebkendőt, és ráparancsolok.
- tomger
-
Jobbulást minden kis betegnek!
Kényes kérdés fiús anyukáknak: van akinél gondot okoz a fütyimosás? Nálunk ez időröl időre iszonyú hiszti. Biztosan kellemetlen, de minden rendben a berendezésével, semmi gyulladás vagy ilyesmi. Azt, hogy ne mossuk meg rendesen nem engedem, mert a nagynak ezzel, a kicsit kellemetlen hagyjuk 1-1 napig hozzáállással simán letapadt többször és akkor már tuti fájni fog. És persze egyébként is csak nekem engedi meg hogy megmossam, apa szóba sem jöhet, de időnként bekattan -bizonyára nagyon hevesen átéli valamelyik korábbi rossz emlékét ezzel kapcsolatban- és akkor napokig erőszak árán megy csak még nekem is. Van akinél van hasonló gond? Ezt is külön napirendezzem le ??????
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Nekünk a fürdés folyamat ábra jött be erre a problémára . :laugh:
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Pici korában Mi porszívóztuk az orrát , utána már önnálóan porszívozta .
A poén az volt , hogy ekkor elviselte a porszivó hangját .Ha porszívozni szerettem volna a lakást simán kihúzta a konektorból és közölte , hogy zavarja . Közelharcot vivtunk néha , ha takarítani akartam .
Most már nem zavarja és az orrát is kifújja végre .
Szerencsére most nem vagyunk betegek.
Viszont tegnap judón hátra tört az ujja , bedagadt és fáj neki . így itthon maradtunk .
Nagyon bepánikolt mikor meglátta , hogy reggelre kékes színű az ujja .
Érdekes ha számítógépezésről van szó , nem is fáj annyira , de a lecke írás nem megy azt mondta . :laugh:
- kimni
-
- kimni
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Nálunk is a kicsi utánozza a középsőt, a középső a kicsit.
**
Nálunk a legkisebb fél még rettenetesn a víztől, még mindig. Pacskolni szeret, de ha fürdésre kerül a sor kapaszkodik és ordít, közelharc.
Az érintett fiam, viszont olyan volt az úszásoktatáson a medencében, mint egy halacska, egyáltalán nem félt, úgy ugrált, és merült a vízben, mintha oda született volna. Felhozta a karikákat a víz alól, fújta a buborékokat, belecsúszdázott a vízbe, beleugrott hassal, talppal bárhogy és egyáltalán nem zavarta, hogy vizes lett az arca. De nekünk is abba kellett hagynunk, mert nem azt csinálta amit mondtak neki. Idén szeptembertől újra próbálkozunk.
- sephora
-
- Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Köszi a könyvajánlást!
- sephora
-
- Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Nagyon jó ötlet! Gyakorolni fogjuk a vatta pamacs elfújást! Nálunk sem megy az orrfújás.
- tomger
-
Kimni, igen a hajmosás is problémás időnként, de azt egy héten csak 1* kell :whistle:
Ha egyik hétenn bekattan, lehet reménykedni hogy következő hétre lehiggad, felejt...
- Szanya1
-
- admin
Ennél már csak a leves az ijesztőbb! :laugh:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Dreamer
A hajmosás az elején nekünk is probléma volt, de most már megvannak a begyakorolt technikák. Ő úgy szereti (ill. így hajlandó eltűrni), ha odatérdelhet (sámlira) a kádhoz, és csak a feje lóg be. A hajszárítót azt utálja, de eltűri.
Ami a két gyereket illeti, jellemben, érdeklődésben, habitusban mind különböznek. De remekül játszanak együtt, és kölcsönösen megtanítják egymást dolgokra. A lányom úgy ment iskolába, hogy már tudott olvasni, mert a fiam megtanította. A kicsilány meg már 5 évesen is csinált reggelit a bátyjának hétvégén.
- kimni
-
:D LEÍRTA!! A betűket tudta, de soha senki nem tanítgatta őt ilyesmire, hihetetlen büszke vagyok rá Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!