Autizmus mindennapok
- HáromMackó
Egy gyors bejeletkzeés.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Remélem nálatok minden jól alakul, vagy ha nem jóra fordul.
Sajnos se erőm, se időm nem igazán van, hogy olvassalak benneteket. Talán majd télen, mikor már a kertben sem lesz semmi teendő.
Szép napokat mindenkinek.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Babszi
Csino! Ne irigykedj!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Babszi, hát hülye megjegyzésekben otthon vannak... "Asperger rossz dolgai" hihetetlen. :dry:
Na!! Szupi.
Jaj, ezen a csőnyomozóson jót mosolyogtam.
- Csino
Jajj, a férjemnek meséltem tegnap Rólatok és azt mondta, nehogy azt higgyem, ez olyan könnyű, mert ilyenkor nagyon mély szinten bele kell ásni magát a szülőnek minden olyan témába, ami a gyereket érdekli. Erre ma írod ezt a cső dolgot, komolyan, viccesen hangzik!
Egyébként a fiad mióta csinálja ezt, mármint az ilyen szintű kérdezgetést?
Szanya, az integráló kórház azt jelenti, hogy sz..nak rá (jó és rossz értelemben egyaránt), hogy a gyerek auti?
Nembiztos, szerintem is érdekesen hangzik, hogy nem mehettek többet a Koraiba. Viszont ez tényleg azt jelentheti, hogy semmi vészes nincs a gyerekednél.
HáromMackó, ezek jó fejlemények!
- Babszi
Miért szerette egész elalvásig? Mi történt utána? És amikor mondtam neki, hogy esik az eső, szegény Zúzó cicát levitetted velem, akkor semmi érzelem nem volt az arcán. Azt válaszolta, hogy majd elbújik valamelyik bokor alá....
- Nembiztos0323
- Szanya1
-
- admin
Babszi, hát ez húzós szitu.
Na lassan megyek a suliba fogadóórára. Vettem fel pelust. :laugh:
- Frézia
Asperger: én úgy tudtam (és ezt Tony Attwood fogalmazta így), hogy egy Aspergeres és egy magasan funkcionáló autista között különbséget tenni alig-alig lehet, leginkább csak a beszédbeindulást szokták alapnak használni, mert az az elöbbieknél normál ill. korai, az utóbbiaknál megkésett.
Nembiztos,
- marcoverde
-
Ez a "kinövi" szöveg legalább annyira idegesít, mint a "tünetmentessé válik" szöveg, az utóbbi is marhaság, sajnálatos, hogy "szakemberek" is használják, mert meglehetősen félrevezető. Ha arra gondolnak, hogy különböző technikákkal , tanult mintákkal felületes szemlélő számára tud úgy viselkedni, mint egy neurotipikus személy, akkor ez végül is elérhető
Ez : "Aspergert akart adni, de hiányoznak a gyerekből az Asperger "rossz dolgai". Ezért kapta a magasan funkcionáló autistát." Ez egy nagy baromság, kicsit tájékozatlan a t. szakember. Magasan funkcionáló autizmus diagnózis szerintem nem is létezik. Jelentésében pedig annyiban különbözhet az AS-től, hogy az AS-nél kritérium, hogy nincs megkésett beszédfejlődés, magasan funkcionáló meg lehet az is, aki mondjuk 4-5 évesen kezdett beszélni, de egyébként nem kifejezettek a tünetek, beszél, ép értelmű..
- marcoverde
-
- Frézia
- zorka
-
Igen, azt tudtam, hogy a beszed beindulasat veszik alapul az aspergernel. De en azt hianyolom, illetve amiatt tepelodom, hogy az aspergerrol szolo konyvekben szinte sehol nem irnak arrol, hogy esetleg hibas maradna a beszed (a nyakatekert, felreragozott, nyelvtani hibakkal teletuzdelt mondatokra gondolok persze) naluk. Csak a szo szerint ertest, meg a sajatos szohasznalatot, meg effeleket emlitik. Itt a forumon is elhangzott mar, nem emlekszem, hol/mikor olyasmi, hogy az aspik szepen, szinte hiba nelkul beszelnek, fenti furcsasagokat leszamitva..
Lányom 10 éves, fiam 8 éves
- Szanya1
-
- admin
Most a hulladék memóriámra kéne támaszkodni, de nem megy... :woohoo: Volt egy kutatás még régen, de hogy kik csinálták, mikor és főleg hogy hány fővel... Arról szólt, hogy felvették autik és nt-k kacagását, összekeverték és a hallgatóságnak be kellett számoznia, hogy melyiket érzik vidámabbnak. Egységesen az jött ki, hogy az autik nevetése sokkal vidámabb és felhőtlenebb mint az nt gyerekeké. Még babakorában csináltunk videót Z. törvénytelen kacagásáról, nem lehet kibírni vigyorgás nélkül.
Zorka, ahogy írod, az aspiknál nincs nyelvtani zavar, ez az egyik megkülönböztető dolog. De a kétnyelvűség viszont szerintem sokat nehezít, én ezt nem érezném problémának ebben a helyzetben.
- Csino
Ezt a megkülönböztetést a magasan funkcionáló auti és az Aspik közt én sem értem, nekünk egy AA-nál dolgozó ismerős mondta, hogy azért is nincs értelme a kettő között különbséget tenni, mert az a tapasztalat, hogy felnőttkorukban kb. ugyanoda jut el mindkét kategória, tehát hasonló utat járnak be.
- NemBiztos
1. Miben különbözik egy dühroham egy földön fetrengős nt hisztitől? Mert annyi ilyen gyereket látok és mégsem autik. Mi lehet a különbség? A gyakoriság? Hogy ne tévesszem össze a dackorszakot egy dührohammal?
Szanya:
- NemBiztos
- Szanya1
-
- admin
- NemBiztos
- Csino
- Babszi
Az én kisfiam pl. most olyan sokat fejlődött és olyan másképp viselkedik, hogy néha el sem hisszük. De nem tudom mi lesz holnap, vagy a következő héten. Talán rosszabb időszakban már más kódot kapna?????
Beszéd: az én kisfiam későn kezdett el beszélni, de semmi nyelvtani hibája (ragozás) nincs. Folyékonyan beszél. Viszont kiejtési problémák vannak. Logopédushoz is jár az ovin belül. Na ez most melyik kód?