Autizmus mindennapok
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Agiviki, Mimi fantasztikus, főleg tavalyhoz képest hihetetlen!!!!! Nagyon szépen halad ez a nagylány
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- agiviki
-
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Viki, ez óriási! Tényleg egy komplett dialógus! Nagyon jól haladtok!
- anita
-
- két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Marco: Köszönöm a linket. Holnap rávetem magam egy másik szgépen, mert ez nem tudja megnyitni a pdf-et!
A fiatok nagyon nyitott, kedves volt, velünk konkrétan ismerkedett, beszélgetett, meserészletet mondott, szemünkbe nézett, mosolygott
Kimni: Jó volt beszélgetni a fiainkról-férjeinkről!
És azt volt a legjobb látni, hogy hatásosak a fejlesztések és a M.-nál 1-4 évvel idősebb gyerekek bizonyos dolgokban mennyivel előrébb járnak, ügyesen áthidalják a problémákat és szinte észrevétlenek maradnak a hiányosságok ezáltal! Szóval új löketet kaptam a fejlesztésre és ötleteket a jó autispec fejlesztőhelyekre. Köszi nektek!
Bundáskenyér: Gratulálok az elért eredményekhez! Köszönjük!!!!
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
- champ
-
Megtennétek, hogy elolvassátok? Ilyet még nem láttam és saját kútfőből dobtam össze.
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
- Szanya1
-
- admin
- Szanya1
-
- admin
Tök jó egyébként ez az Én könyv dolog, minden gyereknek kellene. Emlékszem, hogy volt valami ilyesmi még általánosban egy ofő órán, a saját tulajdonságainkat kellett leírni meg a barátainkét, de ebben az életkorban jobb, ha ezt külsőleg megsegíti valaki, aki ért is ehhez, mert a gyerekek túl kritikusak.
- champ
-
Pont ezért gondoltam, hogy az AS-sel foglakozó részt stílusosan kék lapra nyomtatom, hogy jól elkülönüljön a többi résztől. Nem akarom külön tenni a könyve, mondjuk az elejére, mert most, ebben a korban jött el az idő, hogy erről beszéljünk, vagyis az időbeli folytonosságba belefér.
Előbb elszállt egy hsz.-em, nagyjából ez volt:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- champ
-
- marcoverde
-
Légyszi írj minden gyerekről egy 3 soros rövid értékelést
3Mackó:
Én csak kevés időt láttam a fiadat, de egy nagyon aranyos,nyitott, impulzív, nagyon jól beszélő srácnak tűnt. (1 kisebb konfliktusa volt Mval, Marcit hallottam, amint árulkodik a férjednek, hogy szóljon rá Z-ra, hogy ne irigykedjen -persze thomasos mozdonyokról volt szó - de amúgy simán elképzelhető, hogy meg sem próbálta rendesen megkérni, hogy adja kölcsön - ez még nem igazán megy neki mindig:) A másik, hogy azt is megnézném, hogy ő önkéntesen megválik a játékoktól

Láttam, hogy a beszédartikulációval vannak kisebb problémái (amúgy teljesen érthető,amit mond), de ez szerintem 1-2 év múlva simán tökéletes lesz, pláne, ha logopédushoz is jártok.
Anita:
örülök, hogy ezt az oldalát is megmutatta:) Szerintem M alapvetően nagyon kedves gyerek, ezért sajnáltam, hogy tavaly a rossz oldalát mutatta. Most is otthon közölte, hogy ne szóljak rá, egészen biztosan zavarban lesz, mert mégis csak olyanokkal találkozik, akiket max 1szer látott. Kicsit lassan oldódik..és tényleg nagyon zavarban van mindig ilyen szituációkban (még akkor is ha a fél éve nem látott kedvenc gyógypedével találkozik az auti sétán pl), de már tudja magáról, és kéri, hogy ne is cseszegessük emiatt, ő ilyen:)
Sajnos a fiaddal nem volt alkalmam találkozni, egyszer láttam csak, utána csak hüledeztem, mikor Andi mondta, hogy mennyi idős, évekkel többnek néz ki , olyan szép magasra nőtt, lesz vagy 2 méter ,ahogy látom:)
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Várakozás:
Cahmp:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Gondolkodunk tablet gépen , hogy vegyünk-e. Pl a várakozások kezelésére (lehet rajta játszani, mesét nézni stb.) Mennyire tartósak és mennyire jó készülékek ezek, mennyire lehet használni? Esetleg van valakinek ilyen?
- champ
-
Nálunk, szinte hihetetlen, de a várakozás nem nagy gond. Ha látom, hogy kezdi elveszíteni a türelmét, akkor kap egy mobil, azzal nagyon jó elvan: játszik, fényképez, hangokat rögzít, interjúkat készít. orvosnál egyébként is szeret várakozni, mert nagy rajongója a mindenféle szórólapoknak. Innét is van rengeteg infója egy csomó gyógyszerről. Nincs el a mobilokkal?
Múlt héten a fogorvosnál a fogszabályzókhoz való spéci fogkefékről olvasott. Az orrom alá tolt egy képet egy fogszabályzós, mosolygós szájról és megkérdezte, hogy miért van annak a valakinek nyaklánc a szájában. :laugh:
Tablet: én tuti nem vennék a saját fiamnak. Olyan szinten rá van kattanva a gépre, hogy ma reggel is eltettem a ruhás szekrénybe a laptopot, mert egész nap képes ott ülni, a férjem szülei meg nem szólnak rá, még az időzítést sem használják, pedig az jól működik nála. Ha kapna egy még kisebb, még mobilabb készüléket, akkor tényleg nehéz lenne őt leválasztani a világhálóról!
Ha viszont te tudod kontrollálni a gép használatát, akkor szerintem tök jó ötlet a várakozásokra. Nálunk ez sajnos nem menne!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- champ
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Na mi még itt nem tartunk. :woohoo:
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya: ezt már nem mosod le magadról
diagnoszta lettél, nincs visszaút Mielőtt még többen megkéritek Szanyát, hogy nyilatkozzon másokról, én is leírom (mert Szanya is írta), hogy Szanya tudja jó ideje, hogy nekünk mekkora gond, hogy mindenkivel küzdünk, hogy értse meg, hogy a problémáink nem neveletlenségből adódnak... Mert ugye a gyereken nem látszik semmi, mert a kommunikációja alig sérült, csak szakavatott szemek veszik észre (és mi, AS gyerekek anyukái
Én viszont azt kell, hogy mondjam, hogy kevés kisgyerekről "látszott". Rengeteg NT gyerek van, akik furcsák. Akik más hangon beszélnek, más tónussal, (nem autisan, de furcsán), akik sokkal hangosabbak a normálisnál, akik nem tudnak elengedni dolgokat, akik esetleg erőszakosak, akaratosak, akiket nem lehet terelni stb stb. Azok a most itt volt gyerekek, akik beszélnek, azokról nem jön elsőre, hogy autik. Hogy furcsák, az lehet, de mondom, rengeteg furcsa NT is van (amikor ülök a játszón és figyelem az NT gyerekeket, hát rengeteg nagyon furán viselkedő gyereket látok, csak nekik itt meg is áll persze, de kívülről ebben a kisgyerekkorban ezek nem feltűnő dolgok). Mindenesetre én nem éreztem, hogy auti gyerekek között lennék, azt éreztem, hogy nagyon helyes, jófej gyerekek között voltam. Akik nem beszélnek, azokról is inkább azt veszi észre az ember, hogy nem beszél. De ez nem egyenlő az autizmussal.
Agiviki, Mimi zoomolása hatalmas, nagyon bírtam
Marco, ugyan már, egy NT gyerek sem törődik jobban egy odasomfordáló felnőttel, mint ahogy M. foglalkozott velem, fel sem merült, hogy mufurc lett volna
Ja, apukám még annyit mondott, hogy nagyon látszott, hogy itt védett közegben vannak a gyerekek, szabadon, magukat elengedve lehet önfeledten játszani. Nyilván mi is így érezzük ilyenkor, ahoygan Champ is írta. Egy nt-t nevelő szülővel NEM LEHET olyan dolgokról beszélgetni, amikről mi itt úgy tudtunk beszélni egymással, hogy nem kellett azon gondolkodnunk, mit gnodol rólunk a másik, félreért-e, hülyének néz-e stb stb. Ez a felszabadultság az, amit én speciel csak ilyen találkozókon tudok átélni! És látszik, hogy ezt a gyerekek is veszik.... talán ezért olyan nyugodtak ezeken a találkozókon.