Autizmus mindennapok
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- marcoverde
-
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- marcoverde
-
Nagyon kedves tőled, hogy gondoltál ránk:)
A két fősnél nagyobb csoport már szerintem jóval bonyolultabb egy autinak (legalább is a fiamnak biztosan), mint egy páros szituáció, de szerintem simán lehet, hogy jól sülne el. Jövőre esetleg?
Marci biztos benne lenne, mert már azt önmagában nagyon értékeli, hogy hajlandóak vele játszani, szinte bárki jöhet, akinek ő megfelel
Akartam is írni a korábban feltett kérdésedre, hogy bár korábban gátlástalanul közeledős volt, most már nagyon félénk, nagyon fél a kudarctól, iszonyúan óvatosan mer mostanában csak közeledni, és ha picit is necces a szituáció (nem ért valamit, stb), akkor inkább kiugrik, nehogy megégesse magát. Ha viszont kedvesen invitálják, akkor szívesen játszik másokkal . Nem túl kreatív a játékok kitalálásában, úgyhogy inkább belemegy abba, amit mások felvetnek, ha képes követni a dolgot. Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
Képzeljétek nálunk tegnap egy csoda történt evés terén: sült tarját evett kukoricás rizzsel. Ez több szempontból is csoda kb. 2éve nem evett ilyet és minden egy tányéron lehetett! :silly: Jó mondjuk az apja az első falattal megtömte én addig a szobába menekültem ne is lássam.
- Csibnyusz
-
Nálunk nem egészen úgy alakult ahogy gondoltuk.
Az első sokk az volt, hogy kell a karszalag
Na persze hallani sem akart róla, Apa szerint volt 2 nem túl diplomatikus kísérletem azért a karszalaggal de hiába
Valakitől hallotta azt, hogy gőzös, na onnét nem igazán érdekelte más csak keressük meg a gőzöst, ezt hallgattuk egész nap. Végigjártuk az összes színhelyet, dotton kívül egy árva gőzös, de még "sima" vonat sem.
Nagy sikert aratott viszont a szamár, alig tudtuk elhozni, ha lehetne még most is simogatná :woohoo:
Szeretett volna felülni a hullámvasútra de kb. 100-an várakoztak elöttünk és ezt 30 fokban, fáradtan 1/2 6-kor már (velem együtt :sick: ) nehezen tolerálta és minden áron a sor elejére akart beállni :evil:
8 órakor hazaértünk
- sünöcske
-
Én nagyon jónak tartottam a karszalag gondolatát, hogy rajta van a név és a telefonszám, bár jobban örültem volna egy pólóra ragasztható változatnak, mert Gizmo is első körben leszedette velünk. Próbáltam a szandáljának a tépőzárához rakni, de azt se hagyta, emiatt mint egy belépőjegyet úgy használtuk mindenhol. Mondjuk mi árgus szemekkel követjük és szerencsére ő is minket, bár mostanában vicces fiúskodik, de szerencsére még nem hagytuk el soha, (meg is örülnék, de hogy öregednék 10 évet az is tuti).
Andris élvezte a hajókázást, a 4tornyos mászókát, óriáshintákat, korcsolyázást. Egy baj van csak a dologgal, hogy túl sokan vannak már, mert annyira jó.
- Szanya1
-
- admin
És ez még csak nem is az iskolás közeg.
- sünöcske
-
Nem tudom mit szóltak volna, ha apa visszamászik és azt mondja a lányoknak:- Na lányok készüljetek, mert a "nevelőnénitek" azt mondta nyugodtan megrúghat benneteket a fiam, ha nem engeditek!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- maxfaktor
-
- 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Úgy gondolom, hogy a hozzászólásaitokkal jó sok pofontól kíméltetek meg. Köszönöm!
Szanya: Felháborító, ahogy a gyerekek és a táboroztató felnőttek viselkednek.
Valószínűleg én felmentem volna ahogy Süni is írta és kituszkoltam volna őket onnan.
- sünöcske
-
- maxfaktor
-
- 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
- danimanó
kisfiam 2-3 hete minden egyes éjszaka felébred kb. 5-6 óra alvás után és ébren van 1-2 órát, majd visszaalszik reggelig. Miután felébred, átjön az ágyunkba, de ott nem tud visszaaludni, átmegyek vele az ő szobájába, de csak forgolódik, dünnyög, majd 1-2 óra múlva visszaalszik. Eddig semmi gondunk nem volt az alvással, úgy aludt mint a bunda. Várjak, megoldódik magától vagy mit tegyek? Van valami ötletetek? Olvastam, hogy autiknál előfordul az éjszakai felkelés.
Üdv
dm
- sünöcske
-
- sünöcske
-
Volt olyan, hogy lent a kanapén én próbáltam összeszedni magam ő meg ugrált, apa édesdeden aludt, mert fel se ébredt. 1-2 óra rohangálás, játék, majd szunya. (persze te már nem tudsz) Megoldódik ne aggódj!
Ennél rosszabb az éjszakai felsírás amikor nem tudod megnyugtatni.
- wertzuz
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Szanya: elszomorító, amiket írsz (játszótér). Sima táborba egyik gyerekemet sem adnám.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Mikor mi megkaptuk a diagnózist, én megkérdeztem a doktornőt, hogy mi a jobb, elmondani vagy sem. Ő azt mondta, hogy jobb ha elmondjuk, mert így nem fognak engem bántani, hogy milyen rossz anya vagyok. Na én ott sírtam el magam. De nálunk ez bejött, sokkal könnyebb az életem így, hogy mindenki tud az autizmusról. Amúgy az én fiam eléggé feltűnő szerintem. Bár itt volt egy asztalos nálunk, csomószor találkozott a fiammal, később mondtam neki, hogy auti, azt mondta semmi ilyesmire nem gondolt, azt hitte, hogy kicsit furi, de ennyi.
Szóval minden csak attól függ, hogy milyen emberekkel vagy körülvéve. De mondom, nekem amúgy is nagyon kirívó a gyerek viselkedése. Barátságos, szereti a gyerekeket, csak néha kiakad dolgokon, meg ismételget furcsa kérdéseket. És néha teljesen nincs képben, hogy miről beszélünk.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én