Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• ahajnal
Több
12 éve 10 hónapja #19473 Írta: ahajnal
ahajnal válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marco: Értem amit írsz, és igazad is van! Hisz ezek az erős tünetek a vizsgálat helyzetben jöttek elő a Sote-n, kicsi szoba, csukott ajtó stb, tényleg frusztráló volt. Értem, frusztráló helyzetet kellene teremteni.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• bundáskenyér
  • Témaindító
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
12 éve 10 hónapja #19476 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
12 éve 10 hónapja #19479 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya, Bundáskenyér, természetesen igazatok van.

• marcoverde
Több
12 éve 10 hónapja #19481 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ha már múltkor szegény fiamat elkeseredésemben le 0 EQ-ztam, és talán egyébként is hajlamos vagyok a negatív dolgokat leírni vele kapcsolatban, úgyhogy hadd írjak már valamit, ami nagyon meglepett, és nagyon jól esett.

Én vagyok most itthon vele 4 napot, Andesz a kicsivel vidéken van.
Egész nap nagyon jól elvoltunk, estére persze elkezdett fáradni.. aztán egy ártatlan szituációban nekem esett.
Kért, hogy rakjak be valami konkrét zenés videót a youtube-on, többször elmondtam, hogy nem tudom, melyikre gondol, de ő egyre csak hisztizett, hogy rakjam már be. 5 perc után felcsattantam idegesen, hogy mondja már már meg, mégis milyen videóra gondol, mire kiborult, hogy ő elfelejtette a címét, de nekem tudnom kéne, melyik az; hogy merek ordítozni.. Felborogatott, kiborogatott mindent, ami az útjába esett, "takarodjak el innen utál, nem vagyok az apukája,már május 14én (ezek a hülye dátumok...) is mondta, ha még egyszer ordítok vele, akkor itthagy örökre. Sőt, majd "szárnyat növeszt és elrepül Anyához, visz GPS-t , hogy odataláljon, én meg csináljak amit akarok.."

Este altatáskor meg szoktuk beszélni a napi dolgokat. Mikor mondtam,hogy rosszul esett, hogy így beszélt, magától megölelt , megpuszilgatott:
- Bocsáss meg "jó Apám", te is szoktál hülyeségeket mondani, ha nagyon mérges vagy, én csak rád hasonlítok.:)
Korábbi összezörrenések esetén többször is úgy értékelte, hogy megérdemlem, hogy így beszélt velem, mert én voltam a hibás, úgyh ez most tök jól esett::)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 10 hónapja #19485 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
marcoverde:
- Bocsáss meg "jó Apám", te is szoktál hülyeségeket mondani, ha nagyon mérges vagy, én csak rád hasonlítok.

Hát ez tényleg nagyon jó. :)

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
12 éve 10 hónapja #19486 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marco:

Bundáskenyér, Tomger, Szanya:

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 10 hónapja #19488 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marcoverde, ez óriási, az egész gondolatmenete, ahogy megfogalmazza és előadja... Fantasztikus M. és szerintem szépen fejlődik ezen a területen (is). :cheer:

Sünöcske,

• danimanó
Több
12 éve 10 hónapja #19490 Írta: danimanó
danimanó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Sziasztok!

ABA terápiával kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?

Üdv
dm

• anita
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Több
12 éve 10 hónapja #19491 Írta: anita
anita válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok

• ahajnal
Több
12 éve 10 hónapja #19493 Írta: ahajnal
Anita

• sünöcske
Több
12 éve 10 hónapja #19496 Írta: sünöcske
Curasso: elolvastam amit írtál a hallásterápiáról, köszi.

Szanya:

Anita:

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 10 hónapja #19497 Írta: Szanya1
Sünöcske,

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 10 hónapja #19498 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ne haragudjatok, nagyon el vagyok havazva, olvasni tudlak csak titeket.
Tomger, ma volt a tanfolyamunkon egy kisfilm a színes kotta módszeréről. Erről hallottál már? Nekem nagyon tetszett. :) Te jutottál eszembe róla. :) Ulwila módszer a neve hivatalosan. (A zenekar, akiről szólt a dokumentumfilm értelmi fogyatékosokból áll, autista is van köztük. )
www.parafonia.hu/index.php?option=com_co...view&id=18&Itemid=36

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
12 éve 10 hónapja #19499 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen:

Danimóni, egy kicsi ismerem, hamarosan írok.
Marco, iszonyú jó fej a fiad!

• marcoverde
Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #19500 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Köszi mindenkinek, mással hiába osztanék megy ilyen sztorit, ezt csak ti tudjátok megérteni, hogy miért ilyen hatalmas élmény egy ilyen esemény.

Süni: sajnos abszolút jogos is,ha azt mondja, hogy rám hasonlít:) (én is egy elég indulatos figura vagyok), és szerintem a viselkedése sem kizárólag az autizmusa miatt ilyen, hanem az egésztől függetlenül eleve rendkívül szangvinikus figura.

Más:

A cikk főszereplője egy autista savant fickó, aki -ha jól emlékszem - 9 éves korára tanult meg beszélni, kizárólag a rajzolás érdekelte (aztán később zenei tálentumát is felfedezték), hihetetlen módon emlékezetből rajzol le olyan városokat, amit életében először látott.
A cikkben mutatott New York-i panorámát egy 20 perces helikopteres város feletti repülés után rajzolta.

www.dailymail.co.uk/news/article-1223790...-skyline-memory.html

• sünöcske
Több
12 éve 10 hónapja #19501 Írta: sünöcske
Szanya:

Labolen: Gizmonak éppen ilyen foglalkozás van zeneterápia címszó alatt, nagyon élvezi. Bár neki a számos biztos jobban bejönne! ;)

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 10 hónapja #19503 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Süni: A Szellőben van ez a terápia? Az tök jó. :) Nekem nagyon tetszik, mert a fiam egy rendes kottától fényévekre van, ezzel meg le tudna játszani kis dallamot is. :)

Család:

Marco:

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 10 hónapja #19504 Írta: Szanya1
A fiam általában nem motivált a szótanulásra. Vannak kedvenc szavak, van olyan, ami magától beszivárog, de azért mondható, hogy a szavakat egyesével tanítani kell neki. Csak nem szereti. Van, mikor figyel, de sokszor oda se figyelve echolál. Ma viszont találtam a feladatlapok közt egy olyat, amin kis képek voltak, és az volt a feladat, hogy a szótagokat le kellett tapsolni. Imádta! Rögtön jól ment és amit nem tudott, hogy mit ábrázol a kép, olyan érdeklődéssel várta, hogy megmondjam! És utána mondta és tapsolta.
Nincsenek illúzióim, holnapután már nem fogja érdekelni, de egy pár szót most megtanultunk ezzel. De hogy napi szinten kell új motivációt kitalálnom, azért az nem semmi.

• anita
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Több
12 éve 10 hónapja #19506 Írta: anita
anita válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok

• ahajnal
Több
12 éve 10 hónapja #19507 Írta: ahajnal
Anita nagyon sajnálom!A pszichoped bá véleményét nem értem, hogy miért mondta ezt, de mindegy.

Oldalmegjelenítési idő: 7.186 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum