Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Maxfaktor:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni kicsit hasonlósn érzek mint Te, akár én is írhatnám, sokszor reménykedem, jobb időszakokban, hogy talán utolérjük-megközelítjük a többi egykorú kisgyermeket(pedig G értelemben és autizmusában is mélyebbről indult), de most épp abban a periódusban vagyok, hogy látom nem fog ez menni. De én valahogy még nem bírok ebbe beletörődni, most még nem megy.
Szanya, Labolen: mindig megállapítom, mennyi segítőszándék van bennetek, kincs vagytok a háznál! Még ha épp nem is a mi problémáinkra válaszoltok, tudok belőle profitálni
Nálunk még mindig mélypont van, de megpróbálom nem annyira borúsan látni a dolgokat. A fejlesztőknek is elsírtam ma magamat és azért megnyugtattak, hogy habár tényleg látják a fáradtságot G-n, ne legyek lelombozva, mert összességében nagyon sokat fejlődött a gyerek és igazat kell adnom.
Szerencsére azért nem felejtett el beszélni és szabadidejében késődélutánonként megint nagyon beszédes és nagyon jópofákat csinál, még ha igen bosszantó is időnként:
vidéki nagyinál pl kiengedte a kertbe a kiscsirkéket és hozzátette: kint reggeliznek a csibék! Anya ne csukd be az ajtót! --előtte fél órát vinnyogott hogy ő is kint akar reggelizni, egyik nap lehetett, másik nap nem, nem volt alkalmas. Miután végre kimehetett az udvarra, kiengedte a csibéket és szórt nekik kuoricárót a fűbe)
Épitett padokból sámliból az udvaron egy szuper építményt.
De mindezt úgy hogy 4 unokatestvér játszott mellette, ő letojta a fejüket. Egyedül építgetett és valahogy a többieknk nem volt érdekes, nem csapódtak mellé, úgyhogy G egyedül játszott.
Sajnos tikkek, fintorgások felszaporodtak, nálunk ezek eddig alig voltak (ennek úgy örültem, mert első blikkre eddig nem látszott a gyereken semmi, hát most már igen, ezt is emésztenem kell) és ami eddig sem volt túl jó az intonáció, az most máshogy furcsa megfogalmaznom is nehéz, egyszerűen ormótlan, természetellenes a beszéde. Nem tud bánni a hangerejével. Ha felhívom rá a figyelmét, akkor ugyan ki tudja javítani és leutánozza az enyémet, de magától kitartóan vagy ordít, vagy túl halkan beszél furcsa intonációval. Fogalmam sincs mit lehet ezzel kezdeni pedig igazán testhezálló feladat kellne hogy legyen ez, mégis úgy érzem nehezebb ez mint megtanítani neki helyesen beszélni. A spontán javulásban bízom még mindig.
A fejlesztőnk megnyugtatott annyival, hogy nem fejlődhet minden egyszerre, és kiemeltek néhány nagon jó szófordulatot és mondatot, amit mondott nenkik aznap és jelezték, a gyerek fejlődik, csak épp most másban.
Szanya a nyílt szülőtali után érdeklődöm, mivel én egy másik előadásról jönnék, meddig fog tartani?
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ahajnal
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Maxfaktor, a hozzászólásodhoz "- -3,5 éves és még soha nem mondta, hogy "szeretlek anya", soha nem simogatta meg a kistestvérét a másfél év alatt. 1 évig észre se vette, hogy testvére született. A múltkor 2 napra kórházba kerültem és meg se kérdezte, hogy "hol van anya? Miért nincs itthon?" Amikor haza jöttem a kórházból oda se jött hozzám, játszott tovább. " - még annyit tennék hozzá, hogy ez valóban nagyon tud fájni. De az óriási dolog, hogy tudod, miért ilyen (és nem azért, mert nem szeret téged, sőt! Csak nem tudja kifejezni). Majd megtanulja, hogy mutassa ki az érzéseit. Nálunk a lányom válik egyre nyitottabbá. A gyerekek közül az, akit eddig simogatással üldözött, most várta a játszón és együtt játszottak örömmel. Egyre többször saját igénye, hogy megossza az érzéseit. Szerintem azt is érzi, hogy én feltétel nélkül szeretem. Pedig szóról szóra olyan volt, mint amit Te írtál. Volt, hogy közölte, menjek vissza nyugodtan (ha hazajöttem valahonnan), mert úgysem hiányoztam.
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Labolen, jól beszéltél
Szanya: szerintem is könyvek, fórum, előadások, egy lelkes szakember és sok-sok kitartás kell nekünk.
- Szanya1
-
- admin
HáromMaci, igazad van, ez lehetett a félreértés alapja! :laugh:
Tomger, ezek nekem annyira nem tűnnek drámainak, bár tény, hogy nem esik jól az embernek.
A szülőtali: június 8. 14.30-tól 18.30-ig.
Megnéznéd, hogy nem szúrtam-e el a (rövidített) fordítását a címlapon lévő SAP-s cikknek? A németem nem valami magas szintű...
Ahajnal, szerintem tök jól csinálod, a többi is menni fog.
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Tegnap egy borítékra írtam rá, hogy Süni néni. Anyám megkérdezte: -Az meg ki? Mondom:-Én, Nimródnak!
- Akkor én vagyok a Sünanyó? :laugh:
Házasság: Andris egyik gondozó nénije a hétvégén fog megházasodni. Írtunk neki jó kívánságot. Mondtam a másik gondozónak: -Szerencsés!...Még nem tudja mire vállalkozik! :laugh:
Kaki:
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Igen, tudom, hogy el kell engedni, de nagyon nehéz, főleg őt!
Az én fiam mindig bújós volt, még ha nem is beszélt, akkor is tudta éreztetni a szeretetét. Őt is viszonylag könnyű volt otthagyni egy délutánra valamelyik rokonnál, de látszott rajta az öröm, amikor ismét találkoztunk. A kis tesót is látványosan szerette első perctől, ez most is így van, nagyon jó testvérek.
Most már mondja magától, hogy szeret, nem csak akkor, amikor lefekvés előtt sugdosunk egymás fülébe. Nem vagyok túl ömlengős, de hihetetlen jól esik, hogy ki is mondja. :blush:
- Szanya1
-
- admin
Tomger, köszi! Így nyugodtabb vagyok.
Nagy nap van! MEGRÁGTA A SAJTOT! A táblázat hatása! Csak 6 év kellett hozzá. :laugh: (Délben pedig elfogyasztott negyed tányér levest karikatésztával!)
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kriszti: Nagyon jó olvasni az ilyen örömteli fejlődést, erőt ad mindenkinek. Köszi.
Kimni:
Champ:
Szanya: a sztorikockát meg fogjuk venni, ha addigra meglesz, viszem szombaton. Ha el nem felejtem... :huh:
Manka: szorulásos gond nálunk is volt. Nekem az orvos azt javasolta a szokásos módokon túl (sok folyadék, rostosabb táplálkozás, rendszeres időben vécére menni, mondjuk mindig reggel, vagy este), hogy adjak neki egy héten át minden este laevolacot, hátha beáll. Egy ideig csináltuk is, de nekünk áttörést talán a több leves evés hozta. Vagyis, hogy evett több zöldséget. De a laevolacot én javasolnám, az csak cukoroldat, nem hajt, de lazít.
Már ha fiziológiai probléma van és nem rugalmatlanság a háttérben.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Édes kis egérke.
- champ
-
Labolen:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, a fiaink jövője...
- champ
-
Kimni:
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam