Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Autizmus témájú filmek, könyvek

• Mazsika11
11 éve 4 hete #33543 Írta: Mazsika11
Mazsika11 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e , de a honlapon ajánlott könyvek közül melyiket érdemes megvenni Asperger szindróma/ autizmus spektrumzavar esetén, ami segítene a mindennapi problémás helyzetek megoldásában, vagy ötletet adna?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hete #33544 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Attól függ, hogy pontosan mik a jelenlegi gondok.
Szerintem Janoch Mónika viselkedésproblémákról szóló könyve alapvető és a Különös gyerekek-et is érdemes beszerezni.
Van a Vizuális segédeszközök menü legalján lévő menüpontjában néhány letölthető kiadvány, azt érdemes elolvasni, plusz a Nagyszülőknek menüben lévőt.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #34098 Írta: airelle
airelle válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Filmajánló: lovam.hu/lovas-magazin/lovas-hirek/lo-az...vak-gyogyito-erejerl

"A színes, szinkronizált osztrák mozgókép történetének középpontjában Mika, egy tízéves kisfiú áll, aki az autisztikus zavarok közé tartozó Asperger-szindrómával él. Kiemelkedő matematikai tehetsége van, mindent észrevesz és képtelen hazudni, ugyanakkor nehezen teremt kapcsolatot emberekkel. Minden megváltozik azonban, amikor a szomszéd erkélyen felfedez egy lovat."

• April
10 éve 11 hónapja #34267 Írta: April

• Linda
10 éve 11 hónapja #34436 Írta: Linda
Linda válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Sziasztok!

Én már egy ideje regisztráltam,de nem írtam még.
Egy nagyon jó könyvet tudok ajánlani Nektek!
A Szikra c. Könyv.Az írót nem tudom,mert kölcsön kapott könyv volt. :unsure:
Egy autista gyermeket nevelő családról szól.Fantasztikus köny,és igaz történet!
Én 3x olvadtam el,nagyon jó,de sírtam is rajta...
Amit még nagyon jónak tartok: Thomas után ,című film.Az is sírós kicsit ,de jól végződik!
Szintén egy autista kisfiút nevelő családról szól.

Több
10 éve 9 hónapja #35563 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
A Vásott Szülők című sorozatot ajánlanám (Parenthood), van benne egy 8 éves ASes kisfiú, aki most kap éppen diagnózist. Jó amerikai, nagyon másképp mennek ott a dolgok, de a kisifú valami zseniálisan játszik. Szerintem auti a kisfiú igaziból, vagy zseniális tényleg. Nem súlyos, de azért megvannak a jellegzetességei. Ami viszont zavar, hogy sikerült valami állatnak úgy fordítania, hogy Asperger-kóros a gyerek

Több
10 éve 9 hónapja #35572 Írta: Curasso
Curasso válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
A Rosie projektet olvastam . Nekem nagyon tetszett. Remelem, hogy P. Hasonloan fog boldogulni.

Több
10 éve 9 hónapja #35759 Írta: Lucy
Lucy válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
April, most láttam, hogy írtál korábban A dühös polip című könyvről.
Én megvettem, az van benne, hogy milyen egyszerű légzőgyakorlatokat kell csinálni, ha valaki nagyon dühös. Nagyon jónak tűnik, én indulatkezelési célzattal fogom bevetni, szerintem hasznos lesz.
Majd írok a gyakorlati tapasztalatokról is, ha már kipróbáltuk.

Más, az óvónő ajánlotta a Blase című könyvet, valaki olvasta már? A keresőben nem jött ki, hogy már lett volna szó róla.

És a Hát ezért ugrálok... hogy tetszett, aki olvasta?

Több
10 éve 9 hónapja #35763 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Lucy: a Hát ezért ugrálok-könyvről már beszéltünk ebben a topikban. Nekem nem jött be! nehéz volt elhinni is, hogy a gyerek írja. Nekem a Carly jobban bejött.

Azóta olvastam: A sötét sebességet - annak a vége csalódás volt.(tényleg mi lenne, ha lenne egy eljárás, amitől meg"gyógyulhatnának" )
Pokoli hajsza (egy iker autista páros szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, védőőrizet, menekülés...stb. Krimin keresztül ismerhetjük meg az autizmus nehézségeit)

Több
10 éve 9 hónapja #35765 Írta: Lucy
Süni,
rémlett is a könyvcím, azért kérdeztem véleményeket, akkor kedvem sincs nekiállni, de megvan, azért majd nekidurálom magam.

A Blase-ről még én sem hallottam, majd megnézem, hol és mennyi.

Na, még a suli könyvtárában láttam egy könyvet, régi történet, autista férfi, de valami hihetetlen nyomott körülmények, atmoszféra van lefestve a könyvbe, és az egész valami egyházi kiadónál jelent meg, nem is néztem utána, annyira nyomasztó volt belelapozni, inkább nem szeretném végigolvasni.

Több
10 éve 9 hónapja #35768 Írta: Szanya1
A Blase-t olvastam, nekem tetszett. Nem semmi, amit az anyuka végigcsinált a gyerekért. Meg érdekes belelátni az amerikai viszonyokba. Ott se habostorta...

Több
10 éve 9 hónapja #35772 Írta: Lucy
Akkor majd utánanézek, bár mikor jut rá időm, nem tudom.

• April
10 éve 9 hónapja #35780 Írta: April
April válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Lucy, örülök, hogy jónak tűnik, remélem, hasznos lesz. :)

Több
10 éve 9 hónapja - 10 éve 7 hónapja #36110 Írta: Miri
Miri válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Márciusban (talán már februárban) megjelenik John Elder Robison újabb könyve: Nézz a szemembe, fiam! Én már kíváncsian várom. :)

auti.hu/koenyvrendeles/john-elder-robiso...omb%C3%A1kkal-detail

Több
10 éve 7 hónapja #37120 Írta: Szanya1
Gilbert Grape: Az Indexen volt tegnap egy cikk, amiben említették: Leonardo Di Caprio az auti fiú. (Azért nem tűnt fel nekem idáig ez a film, mert pl. több helyen úgy írják, hogy értelmi fogyatékos a srác.) Na, idáig ez áll a legközelebb a mi problémánkhoz. Vidám auti... Érdemes megnézni. A kritikák egy részében azt írják, hogy túljátszotta a karaktert, de nem, sajnos nem.

Több
10 éve 7 hónapja #37121 Írta: Frézia
Frézia válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Én is úgy tudtam, hogy DiCaprio egy értelmi fogyatékos fiút alakít - szerintem nagyon jól -, sehol nem olvastam rá utalást, hogy autista lenne. De talán nézzétek meg, alakítsatok ki saját véleményt. Akárhogy is, a film jó, emberközeli, azon kevesek közé tartozik, amit többször is megnéztem.

Több
10 éve 7 hónapja #37122 Írta: Szanya1
Eleinte én is gondolkodtam, hogy auti vagy értelmi fogyatékos, de a szociális helyzeteket olyan mértékben képtelen kezelni, hogy egyértelmű egy idő után.

Több
10 éve 7 hónapja #37124 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Zseniális film és alakítás. Bár én sem gondoltam volna autizmusra, pedig többször is láttam a filmet. Ha az is van a háttérben, szerintem annyira nincs kihangsúlyozva, hogy mindenki elsiklott felette. De tény, hogy nagyon jól alakította a szerepet DiCaprio.

• NemBiztos
9 éve 6 hónapja #40583 Írta: NemBiztos
NemBiztos válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Tegnap olvastam, hogy A híd című nyomozós sorozat főszereplőnőjének (Sonya) a karaktere Aspergeres! :-)

Több
8 éve 9 hónapja #42658 Írta: Nina42
Nina42 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus témájú filmek, könyvek
Nem az autizmusról szól szerintem a Bánatkő c. könyv, de úgy érzem, hogy ide is kapcsolódik. Nem olvastam, most futottam bele a címébe az egyik honlapon. Nem tűnik túl könnyed olvasmánynak. :) Valaki olvasta esetleg?

Oldalmegjelenítési idő: 2.409 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum