Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek
- agiviki
-
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Miri: Mi az a könyv amit először olvasott szívesen Á. magától és nem kötelező volt? Az első próbálkozós könyvre gondolok!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Marék Vera: Öcsi és Bátyó -ez volt sztem amit ajánlottál.
Ja elfelejtettem írni, gyerek nevében ingyenes volt a könyvtári beiratkozás.
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Lucy
-
- Nem elérhető
Utóbbihoz készítettem egy szöveges-képes párosítósat, feltettem a BM-re.
Egyébként mostanában rákaptunk a versekre, nagyon szeretem őket, H. kedvencei a humorosak, sok ilyen van a gyermekirodalomban.
- zorka
-
- Nem elérhető
Szinten Z Miler: A kivancsi kutyus is nagyon bejott nekunk.
Aztan persze APG mindenmennyisegben, es Thomas. Szerintem amugy a Thomas sztorik eleg bonyolultak, mindenki rosszalkodik, szabalyt szeg, es kinevetik egymast, meg pletykaznak a kis vonatok....huh, neha nehez tisztazni, hogy mi is van:)
E most kezdi erteni a torteneteket valamennyire.
Van nehany uj kiadasu Micimackonk is, azokat is szereti nagyon. Neha kicsit igenytelen a szoveg (gondolom, a forditassal van a gond), de a tortenetek es a kepek jok.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
- Miri
-
- Nem elérhető
Az olvasókönyve. :laugh:
Másodikban elkezdték a "Lexi már olvas" című könyvet, aztán kb. 10 olvasmány után váltottak a Játékvárra.
Lehet, hogy Á.-t zavarta, hogy nem vették végig, :dry: mert ő szép lassan mindegyik olvasmányt elolvasta utána, de azért tetszett is neki.
Ezen kívül az APG könyveket olvasgatta még magától.
Lucy:
Á. harmadikos olvasókönyve a Nyári rajz című verssel kezdődik. Á. is nagyon szereti ezt a verset.
Ha H. szereti a humoros verseket, lehet, hogy neki tetszene a Varró Dániel: Nem, nem, hanem című könyvecskéje is. :whistle: Ezt vendégségben láttuk, szerintem nagyon aranyos.
Zorka:
Nekem gyerekkoromban volt nagy kedvencem A világ leggazdagabb verebe.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Ha még szeretnéd Á.-nak megmutatni A világ leggazdagabb verebe mesekönyvet akkor szívesen kölcsön adjuk, mert megvan Gizmonak.
Á. már most tudja egy könyvet végig kell olvasni, milyen szívás lenne, ha a kötelezőt nem akarná csak a feléig.
A Lóci óriás lesz -is jó.
- Lucy
-
- Nem elérhető
Miri,
megnézem a Varró-kötetet, amit írtál, hátha tényleg bejönne H.- nak. Mostani kedvence egy áprilisi mondóka, amiben egy csomó dolgot fordítva szednek versbe, mint a valóságban, tényleg jópofa a szövege.
Mai kedvenc: a Nyári rajzhoz én készítettem rajzot (a lógó fülű borjú lett a legjobb, az apja báránynak nézte, ezen H. méltatlankodott, bár kétségtelen, a bárányra inkább hasonlított szegény feje :laugh: ), és az abc betűit kellett elrejtenem benne, ő meg megkereste :ohmy: .
- Miri
-
- Nem elérhető
Köszi szépen! Viki írta a másik topicban, hogy lehet most a Tescoban kapni, de ha nem sikerül venni, akkor tényleg kölcsönkérném.
És a Lóci is megvolt, azt is szerettem,
Lucy:
Itt bele lehet olvasni:
olvassbele.com/2013/04/30/varro-daniel-a...m-nem-hanem-reszlet/
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Szívesen kölcsön adom!
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Miri
-
- Nem elérhető
Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni
Nemcsak nekem, hanem Á.-nak is nagyon tetszett. Remélem, hogy egyedül is előveszi majd, és olvasgatja is. Talán azért is jött be ennyire, mert nagy macskakedvelők vagyunk.
meseutca.hu/2013/03/11/jill-tomlinson-a-...ki-haza-akart-menni/
Kapott egy másik könyvet is, ugyanaz az írónő írta: A pingvin, aki mindenre kíváncsi volt. Ez is nagyon helyes. A főszereplő kis pingvin történetén keresztül a császárpingvinek életét ismerhetjük meg. Ugyanaz az illusztrátor, de ebben nincsenek emberek, és így sokkal kedvesebbek a rajzok.
Még egy harmadik könyve is megjelent az írónőnek: A bagoly, aki félt a sötétben. Erről is nagyon jókat olvastam.
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Nagyon jó, kihajtható ablakok, rengeteg érdekesség.
- Miri
-
- Nem elérhető
Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod!
www.pagony.hu/holnapra-kutya-bajod-doktormesek
Részlet az ajánlóból:
"Igaz Dóra mesekönyvéből megtudhatjuk, melyik betegség mitől van, mit tegyünk, ha betegek vagyunk, és ami a legfontosabb, megtanítja, hogy egyik betegségtől, sőt, az oltástól sem kell félnünk!"
Itt el lehet olvasni egy-egy mesét belőle:
www.pagony.hu/holnapra-kutya-bajod-dokto...ek-2014-08-19-160739
www.pagony.hu/balint-es-a-baleset
Szerintem jó kis könyvnek tűnik.
- Lucy
-
- Nem elérhető
Marék Veronika: Öcsi és bátyó
Egyik oldalon rövid, párbeszédekből álló kis történet, másikon képek.
Lehet olvasni, a gyerek közben mutatja, melyik képre érvényes az olvasott rész, ill. nehezebb, ha a bal oldalt letekarjuk, és a képek alapján meséli el a gyerek a történetet, aztán megnézzük az eredetit, hogy sikerült-e eltalálni a lényeget.
Egyszerűnek tűnik, de nem az mégsem, legalábbis én így tapasztaltam, a megfogalmazás kicsit nehézkesen ment.
Mostanában a Négyszögletű kerek erdő a kedvenc, találtunk hozzá egy nagyon vicces animációs kisfilmet, a Dömdödöm című fejezetet dolgozza fel:
Én nagyon jól szórakoztam rajta :laugh: .
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Ezt a rajzfilmet is ismerem, a TV is adta valamikor a múlt évben.
- Lucy
-
- Nem elérhető
Füzesi Zsuzsa rajzai díszítik egészalakos képpel, egyetlen hasonlat a lapon, de nagyon jól illusztrálja a hasonlatokat, szerintem sok gyereknek okozhat gondot ez, főleg az átvitt értelemben értendő.
Adtak még ki egyet, Bagoly mondja verébnek, szintén ilyen illusztrációkkal, már nem kapható nagyon, de lehet, hogy az szó szerint rajzolta le a közmondásokat, szólásokat és nem valós értelmükben és az azért nem az igazi.
Egyszer Miri említett hasonlót, ha nem tévedek.
Anyukám most ajánlott egy jó kis szövegértést fejlesztő kiadványt, címe: Olvasgató, itt egyész pici szövegektől haladnak, szókapcsolatoktól, nagyon jó, ha valakit esetleg érdekel ilyesmi. Én neten megtaláltam, könyves oldalalakon nincs fenn, de oldalanként megvan szkennelve, ha kell, küldök címet hozzá.
Még egy ajánló, ill pár:
Színezd ki és rajzolj te is!
Színezd ki és számolj te is!
Agytorna
Észtorna
Kéztorna.