Mi mennyibe kerül autizmus esetén?
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nálunk most váltottak étel beszállítót. Olcsóbb, jó híre volt, bíztak benne, hogy jobb minőségű, erre kiderült, hogy a szakács nagyon szerelmes. :S
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Miri
-
- Nem elérhető
Én kb. 35.000 Ft-ot költöttem ilyesmire, de korántsem vettem meg mindent, és ezt az elmúlt 6 év alatt.
Fejlesztőjátékok, eszközök?
Ezt azért nem könnyű összeszedni ill. szétválasztani, mert sok mindent amúgy is megvennénk.
TSMT otthoni eszközei:
Mi kb. 20.000 Ft-ot költöttünk erre, de ha mindent megveszünk és nem váltjuk ki valami mással, jóval több lett volna (nagy fittneszlabda, gördeszka, mini trambulin, gyűrűk, egyéb eszközök, a billenőlap és a henger saját készítésű, tölcsér helyett forgószék).
Szülőtréningek, konferenciák költségei:
Vadaskert (most már ott is fizetős): 2000, + családtag 1000, + pedagógus 3000 /alkalom
Ha mindkét szülő elmegy, akkor kb. 21.000 + utazási költség (nem tudom, hogy ezt térítik-e), és ha szükséges, akkor további alkalmak a betanításra ez mind plusz költség.
EMÚ: 2000 / 3000 /alkalom
Korai: 10.000 / 8 alkalom, ez a tréning jelenleg már nincs
Konferenciák: kb. 6000 / alkalom, de a tavalyi nemzetközi ennél jóval drágább volt
Mi ilyenekre kb. 30.000 Ft-ot költöttünk, de nálunk nem volt többlet utazási költség.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Könyvek!
Én kb. 10-15 ezer Ft-ot költöttem könyvekre, most már inkább netezek. Viszont a gyógypedek által javasolt fejlesztő füzetek 1500-2500 körül mozognak. Én most vettem 3 db-ot. Még nyűglődök vele, hogy scanneljem-e, mert akkor meg tudnám nézni, hogy ami most nem megy, az menne-e 1/2 év múlva.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szépen leírtátok mi mennyi pénzbe kerül, mennyi utazással. Nekem a várakozási idő sok ill. néhol a holt idő. Reggel elviszem tömeg közlekedve (szerencsére szereti) a suliba, majd vagy hazamegyek 2órára takarítani...stb. vagy Bp. maradok a munka előtt. Ha viszem fejlesztésre rohanok a suliba, majd a fejlesztőhelyre és várom a gyereket 1 órán keresztül.
Pénteken leadom a suliba 8kor és 11óráig a suli környékével ismerkedek, mert viszem az osztályt úszni, ha szabadnapos vagyok. Jó persze próbálom az üres járatú időimet is hasznosan eltölteni.
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Ebben a két kategóriában is sokat költöttünk.
De én nem "csak" autizmus témájú szakkönyveket, hanem több beszédfejlesztéssel a megkésett beszédfejlődéssel/beszédértéssel foglalkozó könyvet is vettem.
Illetve nagyon sok foglalkoztató füzetet.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Mi nem számoltunk össze semmit, hisz mindig mondom:-Milyen befektetés? A gyerekeim a legnagyobb befektetéseim!
Hálásak lehetünk, hogy Gizmo rossz táplálkozása ellenére nem beteges és emiatt nincsenek orvosi költségeink.
- tomger
-
- Nem elérhető
Viszont én szoktam számolgatni, ha hirtelen munka nélkül maradunk és le kell mondani minden extra fejlesztést, nos ez tényleg nagyon sok pénz, amit nem biztos hogy bárki meg tud engedni...
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Persze mi is járunk több helyre és mint tudod hallásterápiát is próbáltunk (amire minden hónapban félre raktam, hogy meglegyen az összeg mire kell), de nálam ennek meg kell lenni. (tényleg a legnagyobb befektetésem, talán emiatt se számolom)
Vadászom én is az akciós lamináló fóliát, nyomtatófestéket, könyvet, trambulin rugóvédőt és átutazom érte Bp. is. Mindemellett hálás vagyok a csajoknak akik küldenek nekem feladatokat, ötleteket és emiatt nem kell agyalnom-keresgélnem a neten.
- tomger
-
- Nem elérhető
:kiss:
- ahajnal
hrg recept nélkül 4300 egy alkalom
sima úszás 10.500 egy hónapban
auti spec 5000 /alkalom
lovaglás 1800/alkalom vagy 12000 a bérlet
42 ezer egy hónapban ha az utolsó 3 közül mindenhova viszem
homeós doki 15000( nekünk bejött)
és igen a sok könyv, a laminálós cuccok, ezek drágák nagyon
- Miri
-
- Nem elérhető
Pont rátok gondoltam, hogy ti mennyi beszédfejlesztő anyagot vettetek! :whistle:
Mi az iskolai előkészítéshez, meg a gyakorláshoz vettünk Logico és miniLük füzeteket, és mostanában is veszek újabbakat is, persze ha nem autizmus lenne a háttérben, hanem bármilyen tanulási nehézség, akkor is venném.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
A Korais 10.000 ft-ot emlékszem akkor sokallottam. még nem voltam tisztában az árakkal és nem tudtam mennyire meg fogja érni. 2 hónapos volt kb. a diagnózisunk.
Szörnyű, hogy amiért régen nem kellett fizetnünk most már kell. Elkeserítő, hogy már nem támogatják ezeket.
- hevi
- Nem elérhető
Autizmusos szakkönyvek,van vagy 10 db,kb eddig 40000 ft,de még szeretnék.
Lovasterápiára nem járunk,mert az + még egy nap lenne,itt helyben kéne megoldani.
Fejlesztöjátékunk sok van ,csak kezdi már a gyerek kinöni öket,fajátékok,ott mikor elkezdtünk járni,nagyon sokat költöttem rá.
Süni,a Bambino Lük nagyon jó,mi most a Képes történeteket használjuk,mesélésre,beszélgetésre való.Hát mi se mesélünk róla.SAJNOS
- hevi
- Nem elérhető
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Lucy
-
- Nem elérhető
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Lucy
-
- Nem elérhető
Egyébként a legnagyobb érvágás anyagiak szempontjából talán az, hogy sok esetben egyik szülőnek otthon kell maradnia, mert a gyerek nem bízható másra, teszem azt, nem tud egész napos ovis lenni, máris egy nagyon nagy probléma munkakeresés szempontjából, ha nincs segítség
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin