Viselkedésproblémák
- cilamila
Addig is olvasgatok es idovel ujra irok, ha lesz mirol
Szep nyarat Nektek!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mandarin
-
- Nem elérhető
- 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Röviden írnék a fiam egyik viselkedésproblémájáról, amit ezidáig nem tudtam megoldani.
Imád RÁGNI, kekszet, ételt is, ez nem gond - de sajnos minden mást is.
Csecsemő korában nem zajlott le nála az "orális megismerés", akkor semmit nem vett a szájába. Aztán 2,5 éves korában, amikor megszületett a kistestvére, elkezdődött nála a RÁGÁS. Akkor mindent megevett, hogy felhívja magára a figyelmét, mert tombolt nála a féltékenység. Megette a TV újságot, a popsitörlőt, a tusfürdőt, MINDENT.
Azóta 2 év telt el, rengeteget fejlődött, a testvérével szeretik egymást. Most már nem rág meg mindent, de mindig van valami "kedvenc". Nyáron pl. a virágokat és a füvet ette, ősszel rákattant a "fára". Ez azt jelenti, hogy bent az oviban van egy fából készült galéria, amit folyamatosan rág......teszi tönkre a berendezést. Nagyon megértőek és kedvesek az óvónők, de szeretnék erre megoldást találni.
Az Autizmus Alapítványnál azt javasolták, hogy nevezzek ki egy tárgyat, amit mindig rághat, és ezen vezesse le ezt az ingerkeresést. Sajnis ez nem jött be, mert ő a RÁGÁSsal ismerkedik a környezetével, mintha így mérné fel a terepet.....nem csupán a rágás élvezete miatt.
Van valakinek ötlete?
Volt másnak hasonló problémája? Hogy múlt el?
Köszönöm
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- mandarin
-
- Nem elérhető
A fiamál hozzá tartozik a rágás a környezet feltérképezéséhez, pl. Nyáron sokat kirándultunk, ő boldogan futkározott, és közben letépte és rágcsálta a virágokat, a fák levelét, a füvet. Most ősszel nagyon megtetszett neki az oviban a fa galéria, amire föl lehet mászni, és a mini fa bútorok. Úgy ismerkedik ezekkel, hogy szétrágja őket
A te fiad hány éves? Hány éve tart ez nála? (nekünk 2 éve, bár javult)
Jutalmazás, helyettesítő tárgy nem működik, akkor mi?
Egy gyógyped azt mondta, ez egyszer csak elmúlik majd... de MIKOR???
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Hát nem tudom, hogy elmúlik-e és mikor, ha Edina tapasztalataiból indulok ki, akkor pár évig még nem fog elmúlni.
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A köröm rágása és piszkálása jött be, de semmire sem mentünk a decemberben vett paprika kivonatos körömlakkal. Az első egy-két percben zavarta a csípős íz, de 10 perc múlva lazán cumizott tovább.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Most a félévi értékelésben megkaptuk, hogy a tárgyakhoz való viszony tavalyhoz képest már nem kissé romboló, hanem csak romboló. :whistle:
Itthon csak bizonyos dolgokra szakosodott a fiatalember és ha lefoglalt a keze kevésbé rágcsál.
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- champ
-
- Nem elérhető
- agiviki
-
- Nem elérhető
- champ
-
- Nem elérhető
- agiviki
-
- Nem elérhető
Szanya, még akartam írni, hogy Mimi is sok mindent megnyal. Én meg pont azt hittem, hogy ezért olyan ellenálló és csak kevésszer beteg :laugh:
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Anya
- Frézia
-
- Nem elérhető
- tomiakos
- Nem elérhető
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ha nem a fogváltás az oka, akkor azt tudom mondani, amit minden viselkedésproblémánál szoktak javasolni: figyeljétek meg, hogy mikor csinálja, mi váltja ki a szájbanyúlást. Esetleg izgul ilyenkor, vagy kikapcsol és ingert keres, vagy akármi. Az is fontos, hogy mi a következménye a dolognak, ilyenkor nyilván reagáltok erre valahogy, amit mondjuk érdekesnek talál, vagy viccesnek. Vagy mondjuk berögzült rutin is lehet, ha csak adott tevékenység közben csinálja.
Ha kiderítitek az okát, könnyebb megszüntetni a problémát.
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Lenne egy kérésem.
Akinek van egy kis ideje ,segítsen .
cetelemzoldsuli.hu/szavazas
Budapest III.KER LABORC SULI .5 osztályára.
Meg is kell erősíteni a szavazatot és lehet a spamba megy majd nézzétek.
Nagyon kreatív és szinvonalas munkát készítettek a gyerekek.
Előre is Köszönöm .
- mandarin
-
- Nem elérhető
Az én kisfiam 4,5 éves, és ugyanazt csinálja, amit a te gyermeked.
Nála sincs fogváltás, mégis újabban a szájában turkál, néha csuklóig ledugja a kezét.
Nem tudtam rájönni, hogyan szoktathatnám le róla, de ha adok neki valamilyen egészségesebb nasit, az segít elterelni. pl. ropi, állatfigurás keksz. Ha le tudja magát foglalni, akkor sem csinálja, de előfordult már, hogy lefektettem aludni, és unalmában annyira ledugta a kezét, hogy összehányta az ágyat.....
Megfigyeltem, hogy kb. 5-6 hétig tart nála egy rossz szokás,aztán jön valami más
Ha valakinek van gyakorlati ötlete, tapasztalata, írjon!