Fejlesztés

Neurofeedback

Több
13 éve 5 hónapja #8259 Írta: Glor
Neurofeedback téma létrehozva Glor által
www.biofeedback.hu/neurofeedback.html

Van eseleg valakinek erről tapasztalata?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #8636 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Szerintem Kisstim tudhat erről bővebben, de lehet nem látta ezt a topicot.
Talán közvetlen mailben kérdezd meg tőle.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #8755 Írta: kisstim
kisstim válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Glor!

Ha írsz email címet, írok privit!

Több
13 éve 4 hónapja #8765 Írta: Glor
Glor válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Köszönök előre is minden infót! :)

hszgloria@gmail.com

Több
13 éve 4 hónapja #8772 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Kisstim, erről nekem is írj lécci :) Köszi!

Több
13 éve 3 hónapja #9649 Írta: kisstim
Glor, Viki, írtam nektek privit, megkaptátok?

Több
13 éve 3 hónapja #9650 Írta: Glor
Sajnos nem kaptam meg :( Mikor küldted?

Több
13 éve 3 hónapja #9653 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Jaj, bocs, ide akartam írni, kaptam mailt.

Több
13 éve 3 hónapja #9654 Írta: kisstim
Glor, tegnap du. vmikor, arra az email címre, amit megadtál pár hsz-szel lejjebb.

Nézd meg a SPAM-ek közt, valszeg ott lesz, mert megnéztem és elment, nem jött vissza.

Több
13 éve 3 hónapja #9655 Írta: Glor
Köszönöm megkaptam, tényleg a spam-ek között volt, de miért?

Több
13 éve 3 hónapja #9657 Írta: kisstim
Mert még nem leveleztünk egymással és a gmailnek elég szigorú spam szűrője van, ismeretlenek által írt levél jó része a spamek közt landol. Én mondjuk szeretem, hogy ilyen szigorú, viszont nem árt azért ránézni a spam-ekre, nehogy fontos levél is ott végezze. :D

Több
13 éve 3 hónapja #9658 Írta: kisstim
Lényeg, hogy megkaptad :)

• glevike
11 éve 8 hónapja #27206 Írta: glevike
glevike válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valakinek valami tapasztalata / információja ezzel a témával kapcsolatosan!

Több
11 éve 8 hónapja #27225 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Kisstimnek van tapasztalata, de ő régen járt erre. Írtam neki, hogy érdeklődsz, remélem lesz ideje felnézni ide. :)

Több
11 éve 8 hónapja #27687 Írta: kisstim
Szia Glevike!

Ne haragudj, ritkán járok erre mostanában, mert dolgozom.

Neurofeedback egy viszonylag új (kiegészítő) terápiás módja az ASD-nek, és még sok más neuropszichiátriai zavarnak. Eredetileg az ADHD-s gyerkőcöket kezdték el ezzel a módszerrel kezelni, és ma már az USA-ban ez a mainstream kezelési mód ADHD-ra és úgy tűnik, egyre több mindenre használható.

Autizmusban segít jobban összerendezni az agyműködést, mert egyre több jel mutat arra, hogy az egyik fő probléma ASD-ben, hogy bizonyos agyterületek között hipokonnetivitás, más területeknél pedig hiperkonnektivitás áll fenn. Vagyis egyes területek alul-, vagy túl vannak huzalozva a nem auti emberek agyához képest. Ezenkívül jellemző, hogy bizonyos területeken az éber állapottól eltérő frekvenciájú agyhullámok dominálnak (pl. túl sok lassú hullám). Ezeket mind át lehet tréningezni. Viszont ez elég hosszú terápia, autiknál jellemzően több év is lehet. Különböző mértékű javulást tud eredményezni az általános figyelmi, végrehajtó funkciókban, illetve jobban be tudja "kapcsolni" az érzelmi, szociális agyi területeket.

Nálunk még nincs nagyon elterjedve, illetve aki csinálja, nem kifejezetten auti specifikusan csinálja.

Mi most kísérletezzük ki a hatást, és különböző protokollokat a saját gyerkőcünkön, amint lesz elég információm a (közép) hosszabb távú hatást illetően, majd beszámolok.

Amúgy az országban egy kolléga van, akinek egész használható honlapja van a témáról, viszont angol nyelven nagyon sok információ található róla.

Több
11 éve 8 hónapja #27688 Írta: kisstim
Egyébként Pesten van néhány helyen magánban, fizetősen, ezenkívül a X. kerületi, és XI. kerületi nevtanban is foglalkoznak vele, de kb. 1 éves várólista van, és azt hiszem, csak heti 1 alkalom, ebből pedig az ideális a heti 2-3 alkalom. XI-ben, biztosan használták már auti gyerkőcöknél is, ezt konkrétan tudom, és sokat segített nekik az integrációban.

• glevike
11 éve 8 hónapja #27730 Írta: glevike
glevike válaszolt a következő témában: Válasz: Neurofeedback
Szia Kisstim!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál! Mi Kecskemétre járnánk, de még nem mertem elkezdeni, vártam a visszajelzésedet. Utána olvastam már, meg ismerős ajánlotta, aki NT gyerekét járatja, és nagyon dicséri. Ti mióta csináljátok a fiaddal? Ami még érdekelne, hogy negatív hatása vagy valami hátulütője/mellékhatása lehet-e?

Oldalmegjelenítési idő: 0.900 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum