úszás
- znzs
- Témaindító
Új terapeutához kerültünk, aki ma felvetette az úszást a kisfiamnak. (3D-s aktív mozgásként megnevezve ?!). Tudnátok Budapesten javasolni hozzáértő úszóedzőt? Köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Mi végül idén magunk tanítottuk meg a fiunkat úszni, mivel annyira félt, hogy nem akartam forszírozni a szokványos módszereket.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Geszter
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Megpróbálhatnád az Aquát ott az élménymedence pezsgős részén, hátha beválik, meg ott látja a kicsik tanítását, hátha megnyugtató, hogy ők se fulladnak meg. Mi mindig este megyünk, mert akkor olcsóbb, a tanévben végig volt bent oktató ebben az idősávban.
- Geszter
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- tomger
-
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Na igen, a feladatrésze már szerintem nálunk sem lesz ennyire öröm és boldogság. Szóltam előre, hogy szabotálni fog, remélem, hogy azért sikerül majd haladni. Viszont a szülői tömeg az előtérben elég brutál. A kocsit is elég nehezen tudtuk letenni. Meg az még egy dilemma, hogy ezen kívül járjunk-e úszni külön, vagy inkább hagyjam az oktatóra, hogy tisztuljon a technika?
- tomger
-
- Nem elérhető
Ő még fázni is szokott. Pedig nem hideg az a víz, de ő fázik.
Szabotázs: Ezt az úszást 45 percen keresztül szinte végig nyomni szokták feladatokkal, mármint persze van, hogy egy hossz repülőzés, meg most 2-3 percig ugrálás a medence széléről a vízbe, de azért végig irányítottan mennek a feladatok és mindenféle, változatos. Haladnak az úszástempóval, mell és gyorsúszás, elkezdték a hátúszást is, aztán sokszor labdadobálás, meg szedd fel a karikákat a vízből a medence aljáról, meg ugrálj a vízben egy láb, kétláb, meg fogd egyik füled másik füled, mintha kicsit alapozótorna is lenne ebbe ötvözve, de én ezekhez a tornákhoz nem értek, de látom hogy csinálnak testvonal átlépő- keresztező feladatokat is. És végig verbálisan + mutatva is. Ha megy csak mondja, ha nem akkor mutatja is mellé a feladatot.Korábban egyéb fejlesztéseken, na meg otthon is gyakran előfordul, hogy totoál kikapcsol és nem figyel a feladatra. Az előző iskolában is többször mondták, hogy sokszor csak bambul és láthatóan nincs jelen (szóval az a tipikus autis vonal). Na az úszáson ilyen nincs:)
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Ja hogy ez végig így megy? Én azt hittem, hogy most ez amolyan játék és majd csak úszás lesz. Egyébként ez nagyon jó, mert Z. ugráló figyelme csak ennyire változatos feladatokkal köthető le, én így azért kevesebb szabotázsra számítok. Kívülről nekem is úgy tűnt, hogy először verbálisan próbálja a feladatokat átadni az edző, de azért jellemzően mutatta, sőt, volt olyan, amit a gyereken kellett bemutatni (nem is egy), mert nem ment át. Az nagyon tetszett, hogy az edző látta, hogy be kell mutatni a feladatot, nem ment verbális ismételgetés, látszik, hogy dolgoztak sokat autikkal.
Nekünk azért sikerült a figyelemszétesést produkálni a végefele többször is. Totál kifáradt, akkorákat ásítozik... Pedig újabban éjfél előtt nem lehet letenni.
Egyébként ez az elveszett fókusz állapot, na ez nálunk is van tanuláskor, nem vagyok tőle boldog. Ha egyáltalán oda bírom terelni az asztalhoz, hogy tanuljunk, akkor jön ez a kikapcs., direkt csinálja, tudja, hogy ettől idegbeteg leszek és az érdekes.
- tomger
-
- Nem elérhető
Azt el tudom képzelni, hogy ideges leszel, ha kiszáll a feladatból. Én is be szokta gurulni. G ilyenkor mindig kérdezi tőlem, hogy mérges vagy? Nem tudom mivel tudnék több türelmet magamra erőltetni. De azért elég idő pocsékló az, amikor csak terelgetem a figyelmét, meg oda sem néz a feladatra, meg rákezdi értelmetlenül ismételgetni a mondataimat és látom, hogy totál nincs ott nem figyel csak ez egy jó kis technika, hogy túllegyen azokon a fránya feladatokon. A csúcs, amikor ő azon idegeskedik hogy telik az idő és már mikor leszünk kész, mert neki már sürgősen játszania kell és ezt kántálja és ezért nem figyel én meg egyre idegesebb vagyok, hogy ő nem figyel..... :whistle:
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Nina42
-
- Nem elérhető
- 7 éves kissrácot terelő
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Nina42
-
- Nem elérhető
Felhívom őket és kifaggatom Noémit.(A jégkorizáson is gondolkodom. Meg egy csomó mindenen is, de nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jó. Mindent egyszerre nem lehet kipróbálni.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
(Ez legalább megy, nem olyan kínlódás, mint a kommunikáció.)
- Nina42
-
- Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.