LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Szobatisztaság

Szobatisztaság 8 éve 8 hónapja #41436

Sünöcske: mai fejlemény: hosszasan elüldögélt a vécén. Most fürdés előtt pedig igazán sokáig csücsült a vécén egyedül! Bevittem a kedvenc mesekönyvét, Bogyó és Babócát, most "Bodó" társaságában, és a vécé-lehúzását "gyakorolva" legalább 3-5 perceket ült. Bogyót csak a vécében nézegetheti, ezzel próbálom motiválni. Ez is egy kicsi lépés, hosszabban megül! És minden ilyen új dologért olyan, de olyan büszke vagyok rá!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szobatisztaság 8 éve 8 hónapja #41437

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
nagyszenasi: Heuréka! :silly: Mond is neki, hogy milyen büszke vagy! A könyv jó ötlet, nálunk a mai napig ott művelődik a család! ;)

Szobatisztaság 8 éve 7 hónapja #41670

• sarkozi1975
  • sarkozi1975 profilkép
Sziasztok!! Még nagyon új vagyok itt!Nem nagyon találtam ebben a témakörben kategóriát! Tudom ez az egyik legkényesebb téma az autista kicsiknèl :( . Pláne,hogy nálunk a legnagyobb a szórás időben és más apró kuloncségben is!Hiszen nincs két egyforma gyerek, főleg ha autistákról van szó! Azért gondoltam hátha találok köztetek olyat aki hasonló problémával küzd.
Szóval Roli már 6 éves 4 évesen kaptunk diagnózist... még mindig gond van a szoba tisztasággal.Igaz pisil bilibe és kakil is,de nem hajlandó kisgatyat felvenni egyáltalán... nadrágot sem alsogatya nélkül,pedig már azzal is kiegyeznék... most ott tartunk, hogy egész nap félmeztelenül ücsörög a kanapén a kis takarojan... ha bárki tud bármit ezzel kapcsolatban tanácsolni, nagyon megköszönném!

Szobatisztaság 8 éve 7 hónapja #41671

Szia Sarkozi1975!

Van már ilyen topicunk: auti.hu/forum/9-egeszsegugyi-kerdesek/152-szobatisztasag
Átrakom oda a kérdést.

Szobatisztaság 8 éve 7 hónapja #41672

Az lenne a kérdésem, hogy akkor a gond a szobatisztasággal van-e (ha bilibe hajlandó, akkor a wc-re szoktatás a kérdés?)?

Ha kimentek, akkor hogyan öltözteted fel? Milyen intézménybe jár?

Szobatisztaság 8 éve 7 hónapja #41681

• sarkozi1975
  • sarkozi1975 profilkép
Köszönöm szépen Szanya 1!
Valahogy nem jöttem rá hol találom.
Nem volt hajlandó inkább kijönni a lakásból! :( Pedig a kedvenc helyeivel kecsegtettük a kis hamist! A szoba tisztaság hirtelen jött! Mert kicsik lettek a tepozaras pelusok.. így ha egyet pisilt az egyből kifolyt a pisi a nadrágot pelust nem akarta felvenni :)! Így egyszerűen levettem róla mindent...sírt,konyorgott de mivel a gatya is szóba jött a pucér póló már engedmény volt így megvolt a döntetlen amivel kiegyezett! Sztrájkolt 4 napig de ma feloltoztettem a kedvenc plüsspingvinjét gatyába és nadrágba és őt dicsergetem,es simiztem hogy milyen ügyes. erre Roli úgy döntött hogy felveszi o a gatyát és a nadrágot a pingvin helyett hogy ő legyen az ügyes! Persze napokig mondtam neki hogy imádom őt de már túl nagy és okos a pelushoz ..akármilyen kényelmes a pelenka... hát egyenlőre itt tartunk...ma már úgy aludt el hogy gatyaban és nadrágban... remélem nem lesz gond eddig meztelenul nem pisilt be...lekopogom.... szoritok.... mindenesetre ez egy jó módszernek tűnik hátha másnak is segítettem ezzel.... de mint tudjuk minden kis autista más és más másban erősek és másban gyengék...nekünk a ruhanemű változtatás az egyik legnagyobb mumus évszakok és méretek változása stb ilyen az alsogatyesz is... ;) mindenkinek sok sikert ezügyben (is) :*

Szobatisztaság 8 éve 7 hónapja #41682

• sarkozi1975
  • sarkozi1975 profilkép
Köszönöm szépen Szanya 1!
Valahogy nem jöttem rá hol találom.
Nem volt hajlandó inkább kijönni a lakásból! :( Pedig a kedvenc helyeivel kecsegtettük a kis hamist! A szoba tisztaság hirtelen jött! Mert kicsik lettek a tepozaras pelusok.. így ha egyet pisilt az egyből kifolyt a pisi a nadrágos pelust nem akarta felvenni :)! Így egyszerűen levettem róla mindent... sírt,. konyorgott de mivel a gatya is szóba jött a pucér pópó már engedmény volt. így megvolt a döntetlen amivel kiegyezett! Sztrájkolt 4 napig de ma felöltöztettem a kedvenc plüsspingvinjét gatyába és nadrágba, és őt dicsergettem, és simiztem hogy milyen ügyes. ... ;) erre Roli úgy döntött hogy felveszi önnel a gatyát és a nadrágot a pingvin helyett hogy ő legyen az ügyes! Persze napokig mondtam neki hogy imádom őt, de már túl nagy és okos a pelushoz ..akármilyen kényelmes a pelenka... hát egyenlőre itt tartunk...ma már úgy aludt el hogy gatyaban és nadrágban... remélem nem lesz gond eddig meztelenul nem pisilt be...lekopogom.... szoritok.... mindenesetre ez egy jó módszernek tűnik hátha másnak is segítettem ezzel.... de mint tudjuk minden kis autista más és más másban erősek és másban gyengék...nekünk a ruhanemű változtatás az egyik legnagyobb mumus évszakok és méretek változása stb ilyen az alsogatyesz is... ;) mindenkinek sok sikert ezügyben (is) :*

Válasz: Szobatisztaság 4 éve 7 hónapja #48765

sziasztok!

mi újak vagyunk itt a fórumonn, de már régebben is olvasgattam.
Lányunk 4 éves és nem beszél és nem szobatiszta.
A szobatisztasággal kapcsolatban érdeklődnék, hogy több helyen olvastam és itt is, hogy x. időközönként rárakjátok a bilire hogy megszokja.
KÉrdésem hogy a valóságban ez hogy működik?
mi mindennap kb. 2szer 2 órát a szabad levegőn vagyunk, plusz járunk terápiákra nyáron is, így mindig azért hagytam abba, mert nem láttam túl logikusnak a dolgot hogy pár órán át csinálom, utána elmegyünk, nem csinálom, majd megint csinálom, tehát össze-vissza volt valahogy.
SAjnos a mi lányunk egyáltlaán nem jelzi, ha jön a pisi-kaki és szerintem nem is zavarja (jelentős szenzoros gondjai vannak), úgyhogy az nem játszik be.
az hogy mondjuk 2 óránként bilire ültetem mondjuk nem tudom hogy egyeztethető össze a napi menetünkkel.
Ő ha nincs eleget levegőn akkor nyűgős lesz tehát az nem jön szóba hogy üljünk otthon napokat.
köszi Ági

Válasz: Szobatisztaság 4 éve 7 hónapja #48766

Szia Almakörte!

Ha van egy fejlesztési feladat, amit az ember végre akar hajtani, leginkább azért, mert muszáj, akkor annak időlegesen (szinte) mindent alárendel. A legjobb persze profi fejlesztőhelyen csinálni, mert ott akkor erre figyelnek. Ott nincs akkor elmászkálás, hanem napirend szerinti belső programok vannak és szobatisztasági terápia jutalmazással. Nem garantált, hogy sikerül, de időről időre próbálkozni célszerű és kitartóan, hosszabb időtartamokban.
Tehát én azt javasolnám, hogy már úgyis megy oviba, ott kellene a szakemberekre bízni ezt a dolgot (ha sikerül jó helyre vinni oviba, mert ehhez nagyon profi fejlesztő kell).

Válasz: Szobatisztaság 3 éve 8 hónapja #50471

Szanya, beszéltünk már vagy fél éve a szobatisztaságról......Szégyellem, de csak most tudtam végre nyugiban leülni, megírni a tapasztalatainkat. Hirtelen nem tudtam, hogy a mindennapok topikba tegyem-e vagy ide. Ha oda is mehet, átmásolom.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szobatisztaság 3 éve 8 hónapja #50472

Titimici, köszi! :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szobatisztaság 3 éve 8 hónapja #50474

Szanya, szívesen :)

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59719

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59720

Csutka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59721

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59722

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59725

Csutka78
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59729

Köszönöm. Szerinted a képek egy teljesen normálisan (na jó, sok ragozási hibával, de érthetően) beszélő gyereknek adnak valami pluszt? Kezdő vagyok és bizonytalan. :D

Szobatisztaság 1 éve 5 hónapja #59730

Igen, szerintem adnak. Az én lányomnak 140es IQ-ja van, mégis kell sokszor a kép is. :)
Csak személyre kell szabni, nálatok szerintem elég az a rész, hogy hol érzi a pisit és menni kell időben a wc re.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány
Oldalmegjelenítési idő: 0.154 másodperc