Szobatisztaság
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tszkrisztina
Ha pelus nélkül van, simán a szőnyegre pisil-kakil.
Gondolom, ha a PECS megy jól, akkor ez is menni fog talán.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- tszkrisztina
- Manka197
-
- Nem elérhető
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Másfél hónapja próbálkozunk a szobatisztasággal és otthon már szobatiszta:) Nagyon örülök neki, persze még csak a pisi megy bilibe és ebben is vannak visszaesések, de mivel látom, hogy autiknál ez is problémás szokott lenni nagyon örülök, amikor odahúz a bilihez!!! (Ja volt egy kis tic-tac-os pozitív megerősítés is)Ezt a cukorkás megerősítést amikor először olvastam habzott az agyam, ez szinte állatidomítás, de működött.
Mi is úgy kezdtük, h rendszeres időközönként elétettük a bilit. Hol belepisilt, hol erősen tiltakozott.
Még nem magától veszi le a nadrágot, de ha kell neki megfogja a kezemet és odahúz a bilihez. Ha belepisil azért tic tacot kap:)( mindig a zsebemben van a cukor és pisi után azonnal kapja. )Most már ott tartunk, hogy napok óta nem pisilt be. -A pozitív megerősítés mellett használtuk a negatívat is, ha bepisilt azt egy picit viselnie kellett, szerencsére az már zavarta!- Kakihoz ő is mindig kivárja a lefekvés előtti pelenkázást. Ezügyben még nem merek nyomulni, nehogy a pisilést elrontsam.
Kakilás ügyben elkezdtük, h készítettem gyurmából műkakit és a maci időről idüre ráül a bilire és aztán hopp ott a kakija, azt aztán együtt beledobjuk a vécébe-ezt is olvastam valahol-, most egy hétig még csak ez -meg a saját pelenkába ment kakit is együtt nagy ünnepélyesen beledobjuk mindig a wc-be. Meg még olvasgatjuk Alona Frankel Bilikönyv (persze nem a leírt szöveget mondom, kicsit egyszerűbbre veszem:)
- Manka197
-
- Nem elérhető
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Elvittem pár hete anyukámhoz kétnapra és azóta nem megy a dolog magától egyáltalán nem megy oda sőt sokszor még ha kérjük akkor se inkáb bepisil.
Viszont érti hogy rosz amit csinált ha becsorog mert rászólok hogy nem szabad mit csináltál persze nem kiabálok rá akkor oda jön rám mosolyog simogatja az arcom megpuszil és mondja SZE...
Na ennyit erről a pisiléshez nincs esze de a pitizéshez ahhoz van . Mindent bevet.
Nem tudom mi tévő legyek még a jutalom sem igazán érdekli most.
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Mikor pisil, akkor mondhatod, hogy "pisilek", hogy kapcsolja hozzá a szót is.
Először el kéne érni, hogy ne csurogjon be. Ha utána látod rajta, hogy fogdossa a kukit, vagy tipródik, tehát bármilyen jelét adja, hogy pisilnie kell, akkor odaviszed a PECS könyvéhez, hátulról segítesz neki megfogni a WC ábrát, odaadatod magadnak, közben mondod, hogy "pisilni kell", és kiviszed pisilni. Ezt kell csinálni egy darabig, de le fog neki esni.
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Az én fiam viszont továbbra sem mond semmit szótagot sem azt sem hogy SZE. Ha kérdezem, hogy szereted az anyát, akkor odabújik hozzóm tehát mutatja, puszit adni nem tud, fújni kezd mintha gyertyát fújna.
Nagywc még nem megy. Éjszakára pelenkázom és mindig kivárja ezt az esti pelenkát és abba kakil bele. Minden este, tehát irányított. Az egyszerűbb praktikák nem jöttek be, de most még várok ezzel, mert más teendőink is vannak.
Katlyn, lehet, h érdemesebb lenne most már kivárnod a jövő tavaszt a lengébb öltözékkel, akkor újból ráfeküdni erre.De ha rendszeresen elviszed és megpisilteted az biztosan nem baj, meg az is jó ha nem pelenkázod otthon, de lehet h a pecs is megoldás lehet erre.
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Pont a te ötletedre használtuk a jutalmat elöször tic tacot ez nagyon jól bevállt, Mióta visszaesett nem érdekli annyira.
Én is igy csinálom hogy fejlesztőre mindenhova visszük a bilit idáig nem pisilt be sehol érdekes módon csak otthon . Engem tisztel meg vele??
Szavakat modnogat nem sokat OTT OTT VAN EZT AZT SZE.. SZIA a JÓÉJSZAKÁT meg arra használja ha elég volt valami. Ha kér mutatja a tenyerét egyik ujjával és mondja KÉ... OTT AZT
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Engem az bánt hogy ezt már egyszer elértük és minden jól müködött most meg semmi. Mi még nem csináljuk a Pecs et most voltunk elöször a vadasba még most kezdünk majd neki tréning stb....
Köszi a hozzászólást
Nincs egy jó képed bilibe pisilés állva illetve kakáláshoz??
Fogmosáshoz milyen folyamatábrát használsz?
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Nincs, de a másik topicban beszélgettünk erről, és ezt jónak találtuk:
Alona Frankel: Bilikönyv.
Ezt elég kemény munkával raktuk össze Edina segítségével teljesen egyénire, Boardmakerben szerkesztgettük össze, hogy túl hosszú se legyen, és a lényeges részek rajta legyenek.
A vizuális segítségek menüben találsz cikket az általunk készített vizuális segítségekről (Edina és én általam), abban megtalálod a fogmosás folyamatábrákat is. (Csak a fórumba való belépés után látod a cikket!)
- Nikuc
Az én fiam tudja, mikor kell neki pisilni, kakilni, mert pucér fenékkel Ő sem szokott, meg mindig ugyanoda megy. Azt is tudja, hogy a bilire rá kell ülni, és nagyon büszkén feszít rajta. Az oviban is kikéreckedik, ráül, kezet mos, de nem köti össze a kettőt. Most a bilikönyvben néztük, hogy kaki van a biliben, attól teljesen izgalomba jött, úgyhogy remélem, eljön nekünk is lassan az áttörés.
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
- Nikuc
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Szerintem innen nagyon jól össze lehet vágni
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin