LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Integrált iskola... de hová írassam be?

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41948

• yoda
  • yoda profilkép
  • Nem elérhető
Annyit azért hadd fűzzek hozzá az aspi, auti fogalmakhoz, hogy teljesen világosan le volt írva még a DSM IV-ben a kettő közötti diagnosztikai különbség.:
-az asperger szindrómánál átlagos, vagy átlag feletti az intelligencia
hiányzik a nyelvi fejlődés késése, vagy retardációja

Ennyi. Tehát, ha egy autista kisgyerek beszéde megkésett, de később behozza ezt a késést, értelme normál, vagy átlag feletti, akkor is autizmus diagnózist kapott volna a régi rendszer szerint is. (őket hívták magasan funkcionáló autistáknak)
Pontosan ezért törölték el ennek a két csoportnak a külön megnevezését, mert a magasan funkcionáló autista és az asperger szindróma között felnőtt korban gyakorlatilag nincsen különbség.
A diagnosztikai kritériumok között nem szerepelt a viselkedésbeli megkülönböztetés.

Bocsánat, hogy beleszóltam...

Iskola témában én is kérdeznék: 17 kerületben, vagy esetleg kőbányán van-e integráló iskola, ahová jó képsségű auti kisgyereket felvesznek? Itt a holnapon csak szegregáltról olvastam a 17. kerületben. Ez lehetséges? Oda nem szeretném vinni, mert egy auti osztályuk van és ott az értelmileg is érintett, vagy súlyos fokú autizmussal élő gyermekeket fogadnak. A többi gyerek hova menjen?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41949

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Yoda, ez pontosan így van, de ha egyszer a szülők azt hiszik (az iskolák esetén joggal), hogy az aspi kevésbé hangzik rosszul, akkor ezt fogják mondani, mert életben kell maradni és be kell nyomni a gyereket valahova iskolába. Meg a gyereknek is kevésbé ciki az osztálytársak előtt. Az asperger olyan tudományosan hangzik...

17. kerület: Ha a táblázatban nem szerepel, akkor is lehet integráló iskola, biztos van is, de végig kell egyesével hívni őket, mert hiába nézegetem naponta a KIR-t, hogy van-e valami változás, hogy ha az ún. integráló iskola a valóságban teljesen elzárkózik az autik elől. Pl. felhívtam egyet a mi kerületünkben:
- Nem fogadunk autista gyereket.
- De egyrészt az alapító okiratukban szerepel, másrészt tudom, hogy vannak az iskolában autista gyerekek.
- Igen, de az úgy volt, hogy eleve idejárt a gyerek és közben kapott diagnózist, meg volt egy másik, akinek a testvére járt ide...
- Értem, tehát emiatt vették be az alapító okiratba, de akkor eszerint integrálnak, van tapasztalatuk is, tehát jelentkezhetünk.
- Nem, nem veszünk fel autista gyereket.
Ennyi.

10. ker.: Pannonhalmi Béla nevű alapítványi. Sok az auti, de van jó visszajelzés onnan.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41955

• ZETURI12
  • ZETURI12 profilkép
SZIASZTOK SZÉKELY NORBERT VAGYOK NEKEM VAN EGY NÉGY ÉVES FIÚ AUTISTA GYERMEKEM OTT
AHOL ÉLÜNK ( TAHITÓTFALU) NINCS INTEGRÁLT ÓVODA A SZÁMÁRA AMI VÁCON TALÁLHATÓ NINCS HELY ÉS MÁS A KÖRNYÉKEN ÁLLÍTÓLAG NINCSEN MÁR KÉT HÓNAPJA DOBÁLNAK MINKET A HIVATALOK AZ INTÉZMÉNYEK ÖSSZE-VISSZA TISZTA SZOMORÚ HOGY NEM LEHET ELHELYEZNI A GYERMEKEMET SEHOVA HA TUDTOK VALAMI MEGOLDÁST KÉREM SZÓLJATOK ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
ÜDV SZÉKELY NORBERT

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41956

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Gödön úgy tudom, van integráló ovi, azt próbáltad már? A szakértői bizottság dolga, hogy kerítsen egyet, ha nem találtok. Ők mit mondanak?

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41957

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Benne van a tahitótfalui óvodák alapító okiratában www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezm...tezmeny/Index/032891 (alul, baloldalt az alapító okiratnál a +-ra kell kattintani és az utolsó: 2016.02.05. dátumú), hogy integrálnak autista gyereket. Beszélni kell az önkormányzattal, hogy hassanak oda az óvodára, vagy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulsz. Illetve ne beszélj velük, hanem levelet írj, csatolva a szakértői papírját, hogy integrálható a fiad.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41967

• ZETURI12
  • ZETURI12 profilkép
köszönöm az infókat Szanya1

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41968

• yoda
  • yoda profilkép
  • Nem elérhető
Én is köszönöm az infót Szanya! Azt esetleg lehet tudni, hogy a Pannonhalmi suliba mekkora a túljelentkezés? Nagyon tetszett a bemutatkozásuk, persze személyesen is meg kell nézni. Csak félek, hogy nehéz bejutni...

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41969

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ezt nem tudom megmondani, de általában az van, hogy autiból túl sok jelentkezik. Mivel vegyes osztályokat akarnak, ezért nem tölthetik fel 100%-ban autival, így szerintem a mi szempontunkból mindig túljelentkezés van elsőben, de a jó képességű gyerekek természetesen előnyben vannak, meg azt nézik még meg, hogy a csoport hogyan működik együtt. Mi annó elmentünk megnézni az összeszoktató előkészítőjüket, volt elég pedagógus, mégis úgy éreztem, hogy autiban nem profi, amit csinálnak, bejósolhatatlan volt, pedig kértem előre tájékoztatást, várakozós üresjárat volt, utána beszélgetőkör (ez nekünk ugye egyáltalán nem ment még akkor, és amúgy se ideális szerintem autikkal, ismeretlenekkel, jól rá lehet stresszelni egy ilyen szitura, ha váratlan) aztán diát néztek, ami filmvetítésnek volt előzetesen kommunikálva, így jól át is vertem a gyereket... Úgyhogy ennek közepén leléptünk. Ja és az aspik folyton osztották az enyémet, hogy ezt ne csináld meg azt ne. Legalább 3-an és nem szólt rájuk senki és az enyémnek se segítettek betartani az elvárt viselkedésmódot (pl. nem ült le a diázásnál). Szóval nekem nem tetszett, de az túl sokat a mi helyzetünkben nem számít, hogy kinek mi tetszik, nincs nagy választék.
Van valaki a fórumon, akinek a gyereke most odajár, de ha nem akar nyilatkozni, akkor ez van...

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41979

• yoda
  • yoda profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm Szanya! Nem lettem boldog sajna... Az ovinkban sem értenek profin az autihoz, de kiváló pedagógusok lévén kereteket, rendszert adnak a gyereknek, egymásnak való piszkálást, beszólást nem tolerálják, nem engedik. Szóval ez lehet, hogy erősen pedagógusfüggő....Ti ahová jártok, milyen?

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41980

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Yoda, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41984

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya: Gödön van integráló óvoda igen, de már nem autistáknak. (pár évig volt csak benne). Amúgy fű alatt van, de nem idegen önkormányzattól átvett feladatként.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41994

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41998

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #41999

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1:

Most kezdem futni a köröket, olvasgatom az alapító okiratokat, telefonálgatok... Azért nincsenek illúzióim, hogy egy normál iskolában hiper-szuper fejlesztést meg bánásmódot fog kapni a gyerek. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42000

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, majd írd meg, hogy mit mondanak telefonban meg utána mit tapasztalsz élőben.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42001

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42002

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42003

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42004

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 4 hónapja #42009

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Bettica : Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.190 másodperc