LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54986

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54987

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54988

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54989

Aba
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54990

• Mimi
  • Mimi profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Már elég rég írtam akkor sok kétellyel hogy vajon mi lehet az 5 éves lányommal cégre belevágtunk holnap lesz az első találkozás pszichológussal, ősszel meg majd a pszichiáter. Bár bevallom őszintén egy picit aggódok mert mióta itt a jóidő es sokat lehet kint, meg a tesó mandulaműtetje miatt több mint egy hónapja nem jar oviba azóta kivirágzott. Más is járt így félek hülyenek néznek holnap. Igaz neki leginkabb csak a szociális rész lehet érintett mert beszél, időben lett szobatiszta, csak szinte retteg minden újtól, es mindenki idegentől, és elég egyhangúan étkezik. Nem is forszíroztam volna a vizsgálatot, de ha megijed valamitől akkor teljesen elviszik es jövőre sulit kellene kezdeni egy teljesen új környezetben es idegen emberekkel....Szoval nyugtassatok meg hogy más is járt így hogy mire oda kerültek, pont akkor minden rutinszerűen ment otthon így ugy tünt a gyereknek kutya baja

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54991

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54992

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mimi, mi megy rutinszerűen? Hogy rutinszerűen legyen autis a vizsgálaton? Vagy pont, hogy ne? Ki viszi el? Honnan? Miért? Nem értem. :unsure:

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54993

• Mimi
  • Mimi profilkép
  • Nem elérhető
Bocsi picit bonyolultan fogalmaztam. Csak arra gondoltam hogy itthon most semmi szokatlan nem törtenik vele. Nincs idegen emberek között stb. ami neki gond. Így úgy tűnhet mint akinek semmi baja, ezert aggódok picit hogy nem mutatja azt a másik oldalát De ha nincs napos idő, nem lehet az udvaron, nem."bogaraszhat" kint amennyi jol esik, akkor olyan itthon is mint aki depressziós.Vizsgálatra én megyek majd vele.

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54994

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Mimi, nekem volt már ilyen is, olyan is. Azért elsőre általában pont a passzív ellenállós műsorszámot szokta előhúzni a tarsolyból, és a későbbiek mennek jobban :) ( De pont a pszichiáternél fordítva volt. ) Szóval nem hiszem, hogy ezt meg lehetne jósolni - cserébe a vizsgálók dolga és felelőssége, hogy ne "üljenek fel" az első benyomásnak. Nem véletlenül vannak hosszú szülő interjúk, meg többszörös találkozások, stbstb. Ha úgy látod, hogy nem azt a képet mutatja, amit ti látni szoktatok, jelezd határozottan a vizsgálatvezetőnek :)

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54995

• Mimi
  • Mimi profilkép
  • Nem elérhető
Aba köszönöm a gyors választ. Azért ez a bizonytalanság néha örjítő. Tudom még az se biztos, hogy bebizonyosodik a gyanúm (bár az 50 oldalas auti kérdőív egész sok pontjával egyet kellett értenem sajnos), de neki van két kisebb tesója is. Az egyikük 3 éves még nem beszél, ellenben folyamat halandzsázik. Rendesen hosszú értelmetlen mondatokban beszél csak annak ellenére, hogy 10 honaposan kimondta hogy hinta. Van par szava de tényleg csak pár és azok is zömében csak töredékek. Ráadásul siman földhözvagja ami a kezeben van ha valami nem sikerül vagy a tesók felbosszantják. És ott van a pici még csak 8 hónapos, de mostanában mindenen kiakad, csapkod, harap, ordít ha a kisautó kereke nem forog elég gyorsan (általában ezért húzza fel magát), és folyton hátrafeszíti magát mint aki fejjel lefelé akar nézni, de nagyon sokszor egy nap. Lehet csak rémeket látok és semmi az egész. (Hozzateszem alapból nem vagyok az a paramami fajta) Bocsi, hogy ilyenekkel traktállak bennetek, de ez most úgy kikívankozott belőlem, és a környezetem meg full hülyének néz ha ilyenekről beszélek. Szerintük a lányommal is minden rendben csak picit félénk. De én érzem hogy ez nem csak ennyi, bárcsak egy kis félénkség lenne csak :-(

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54996

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54997

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Mimi, remélem, segít kicsit sínre rakni, hogy eljuttok szakemberhez. A bizonytalanság részét legalábbis :) Viszont a középső gyerkőcöt én a helyedben biztosan elvinném, ha három évesen "csak" halandzsázik... Nem úgy van egyébként, hogy most már 3 éves kortól van pl logopédiai szűrés?

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54998

• Mimi
  • Mimi profilkép
  • Nem elérhető
Hát errefelé nem sok segítseg van a gyerekorvos annyit mindott, hogy úgysem foglalkoznak vele amíg nincs meg a mandulaműtét mert ugyis a hallására fognák (volt gondja de nem folyamatos rossz hallás csak időnként) a védőnőt meg inkább hagyjuk, azt mondta fiú es mivel augusztusba tölti a 3at ezert ráér :dry: De ennyit se mondtak volna ha nem forszírozom a dolgot
Elvileg pénteken kezdik együtt az ovit, aztán meglátjuk. Amugy szerencsére mindent megért persze amit életkorábol kifolyolag meg akar érteni,mert ugye újabban szereti mindenre razni a fejét hogy nem :lol:

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #54999

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Pénteken kezdik együtt az ovit? :silly: Ezt nem értem. Az viszont igaz, hogy hallásvizsgálatra először el kell mennetek, addig kb szóba se fognak állni veletek. Nem akarlak egyébként frusztrálni, csak jó lett volna, ha nekem is valaki legalább picit veri a tamtamot és nem csak ráfogja, hogy ááá fiú, szóval ezért inkább szólok :) Egy hallásvizsgálat, majd az eredmény függvényében kell tovább menni. Pontosabban érdemes :) Segítségre szerintem ne várj, ha jól sejtem vidéken vagytok, a leírás alapján.
(Van ismerős nt gyerkőc, aki szintén ezt nyomta, de mondjuk ő 3 éves korára már "kinőtte". És tényleg simán lehet olyan is, hogy mandula vagy ilyesmi van a háttérben - de nyilván akkor is érdemes utánamenni)

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55000

• Mimi
  • Mimi profilkép
  • Nem elérhető
Mivel májusban volt a mandulamütét elötte és utána a tesó is el volt tiltva a közösségtől. Így nem járt. A középső szeptemberben kezdene, de nyáron kevesen vannak, plusz ilyenkor egy csoportban vannak mind a kis létszám miatt így nyaron nekikezdünk a beszoktatásnak. Hátha egy kicsit bátrabb lesz a lányom is.
Nemrég voltunk kontrolon van egy tökeletes eredményű hallásvizsgálatunk, úgyhogy ezzel már elindulhatunk. Eddig azért nem kezdtem neki mert egy ilyen papírt akartam a kezembe hogy jól hall mert külömben úgysem állnak velem szóba
Egyébkent meg köszönök minden tanácsot mert időnként eléggé el vagyok veszve és hát az embernek fogalma sincs sokszor merre induljon

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55001

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Ja, így már világos :)

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55002

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55003

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55004

Aba
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 2 éve 10 hónapja #55005

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 1.042 másodperc