LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48890

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48891

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Szanya

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Videó: bocsi, jövő héten lesz rá időm valszeg, és akkor feliratozom a videót, csak kicsit több meló úgy, hogy nincs hozzá időzített angol szöveg.

Babesz:

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48892

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Marcoverde

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48893

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48894

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Hát kiborulas itt is van. Napok óta bőgők, tegnap már altatni sem bírtam S gyereket, úgy rám tört a sírás. Most kezdtük az integráló ovit, ahol van egy Down szindrómas kisfiú is. Na, a kisfiam vele kezdett el "lógni", amit nem ellenrznek, de elkezdte utánozni. Úgy ertem, amint érte megyek az oviba, átmegy értelmi fogyatékosba. Félre hajtja a fejét, és magánhangzókat dunnyog, utogeti a száját, mindent a szájába vesz, néha nyög, mint az a kisfiú. Szépen elmagyaráztam, hogy a kisfiú azért csinálja ezeket, mert ő sajnos így született, nem tud beszélni, néha 'buta" dolgokat csinál, stb. Falra hányt borsó...már ki vannak az idegeim...ez a fogyatékos viselkedés megőrit!! Mikor unja meg, ha megunja valamikor?? Arra gondoltam beszélek majd az óvónőkkel, hogy próbálják már bevonni más gyerekkel játszani. Gondolom így nekik jó, kényelmes... múltkor mentem érte, pont az udvaron voltak, és tudtam kicsit leskelodni. A fiam követte a kisfiút mindenhová, nevette, amiket csinál, talán még csinálta is. Akkor mondtam az óvónőnek, hogy otthon így viselkedik, és hát nem igazán örülök, mert nem igazán ez a helyes szociál viselkedés. Ti nem voltatok hasonló szituban? Hogyan kezeljem a helyzetet?
A másik....akik ovisok vagytok, integráló oviban...ti tudjátok, hogy a gyerekek mit csinálnak heti szinten? Mi a téma, mit dolgoznak fel, kezmuveskedes , stb. Vagy ez túl nagy kérés?

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48895

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Szia, sajnos nem tudok segíteni, körzetisbe járunk - itt nem kapunk konkrét leírt heti tervet, az biztos, de azt pl tudom, hogy a hétnek mindig ugyanazon a napján van testnevelés, meg lesz majd logopédus, és hogy van heti tematika. Szerintem rákérdezhetsz nyugodtan, mondd meg nekik, hogy szeretnél kicsit külön foglalkozni/segíteni a fiadnak, az mindenkinek jó lesz, ha összeér az otthoni és az intézményi "oktatás/nevelés". Pl amikor az évszakokat tanulják, stbstb...

Az utánzás problémája meg hát sajnos nem hiszem, hogy direktbe megoldható lenne - így dolgozza fel, amit lát. Nt gyerekek is csinálják, csak nyilván ott nem ütközik ki ilyen látványosan, meg esetleg hamarabb továbblépnek. Az jó, ha elmondod neki, hogy mit lát: hogy mindenki másképp fejlődik, de ennél többet nem tudom, hogyan tehetnél - hátha a többiek okosabbak lesznek. Szerintem csak az idő és hogy megszokja a másik viselkedését. Kitartást!

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48896

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina
Aba

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48897

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48898

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Aba

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48899

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48909

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Mi a helyzet, meggyógyult már mindenki? Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48910

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok Mi jól vagyunk, oviból már egy tüsszentésért is hazaküldenek. Gyönyörű formált betűkkel szavakat ír a gyerek, hihetetlen és magától összerakja a betűket szavakká. Ez olyan hihetetlen. Lassan elválunk a nejemtől már be van adva a bíróságra. Nem lesz egyszerű ez a helyzet.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48911

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe, gondoltad volna, mikor regisztráltál ide, hogy ovisan már írni fog? :)
Gyanítom, hogy a válás a legkevésbé sem lesz egyszerű. :(

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48912

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Ó, Szanya. Mikor ide regisztráltam még a beszéd is kétséges volt, az meg hogy azt mondja hogy szeretlek apa, anya az elképzelhetetlen. Brutális fejlődésen mentünk keresztül, már barátai vannak olyan mondatokat alkot ami egy felnőttnek is becsületére vállik.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48913

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Szanya

Donpepe

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48914

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe, majd írhatnál erről egyet a Meséld el menübe, mert szerintem ez tök jó biztató lenne azoknak, akik most csöppennek bele a műfajba.

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48915

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Szanya

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48916

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48917

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Szanya

Autizmus mindennapok 4 éve 5 hónapja #48918

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Oldalmegjelenítési idő: 0.129 másodperc