Sziasztok!
Hát kiborulas itt is van. Napok óta bőgők, tegnap már altatni sem bírtam S gyereket, úgy rám tört a sírás. Most kezdtük az integráló ovit, ahol van egy Down szindrómas kisfiú is. Na, a kisfiam vele kezdett el "lógni", amit nem ellenrznek, de elkezdte utánozni. Úgy ertem, amint érte megyek az oviba, átmegy értelmi fogyatékosba. Félre hajtja a fejét, és magánhangzókat dunnyog, utogeti a száját, mindent a szájába vesz, néha nyög, mint az a kisfiú. Szépen elmagyaráztam, hogy a kisfiú azért csinálja ezeket, mert ő sajnos így született, nem tud beszélni, néha 'buta" dolgokat csinál, stb. Falra hányt borsó...már ki vannak az idegeim...ez a fogyatékos viselkedés megőrit!! Mikor unja meg, ha megunja valamikor?? Arra gondoltam beszélek majd az óvónőkkel, hogy próbálják már bevonni más gyerekkel játszani. Gondolom így nekik jó, kényelmes... múltkor mentem érte, pont az udvaron voltak, és tudtam kicsit leskelodni. A fiam követte a kisfiút mindenhová, nevette, amiket csinál, talán még csinálta is. Akkor mondtam az óvónőnek, hogy otthon így viselkedik, és hát nem igazán örülök, mert nem igazán ez a helyes szociál viselkedés. Ti nem voltatok hasonló szituban? Hogyan kezeljem a helyzetet?
A másik....akik ovisok vagytok, integráló oviban...ti tudjátok, hogy a gyerekek mit csinálnak heti szinten? Mi a téma, mit dolgoznak fel, kezmuveskedes , stb. Vagy ez túl nagy kérés?