Sziasztok! Van egy 3 éves kisfiam, jelenleg 32 hetes terhes vagyok a második kisfiunkkal. Ha valaki esetleg segítene , válaszolna , hogy mit gondol az esetünkrol, nagyon hálás lennék . Nemrég elkezdtünk járni a fiammal logopedushoz, mert 3 éves és meg alig van pár szó amit kimond, saját szavak vannak különböző dolgokra , de érthető szavaz 4-5 ot ha mond. Anyuka magyar , apuka németül beszél, nemet nyelvű bolcsibe jár. A logopedus hozta fel , hogy szeretne ha más is megvizsgálná A kisfiunkat, egy autizmus szakértő , már jelentkeztunk is, de meg nem kaptunk időpontot! Én őszintén semmit nem vettem észre rajta, azon kívül hogy nem kedett el időben beszelni. Olvastam Jellegzetes tüneteket mist higy felmerült a kérdés , hogy talan autista lehet, van amit besorolnek, mint pl egész nyáron nem akart rövid ujjú dolgokat felvenni, sírt ha ra akartam adni, nem akart meztelenül sem szaladgálni mint más gyerekek, de 3 hónap után megint felvesz mindent, fürdik, ha meztelenül hagyom is szereti.Szemkonktaktus van, ha valamit akar ker segítséget , szépen játszunk , szereti nagyon a szerepjátékokat , amit eszre vettem hogy pl kis játék embereket , hat játszunk pl egy rendőrséggel szereti rendben tartani , van hogy felsorakoztatja , de ezt sem gondoltam jelnek, mert az apukája is ilyen, nagyon pontosan, mindennek a helyen kell lenni, gondoltam tőle örökölte.nagyon szereti a gyerek társaságot , nagyon Boldog ha gyerekek között lehet. Velük is próbál kommunikálni a maga módján . Most figyeltem fel ra, hogy ha egy másik gyerek néha megérinti ő elhúzódik, de máskor meg megy és öleli meg a barátait, ezt sem gondoltam jelnek, mert hat nem kell minden idegen olelesnek örüljön, vagy engedje . Normálisnak tartottam. Hozzánk nagyon közeli viszonyban van , nagyon szeret bújni , velem alszik , az apukajaval néha távolságtartó, jobban szereti ha én játszom vele , de 5 percel később már semmi problémája , és bújik hozza. Volt néha duhrohama, mert nem kapott meg valamit, de ezt is normális gyermeki viselkedésnek gondolom . Mozgás fejlődése teljesen rendben van, hallás vizsgálaton voltunk , nincs baj , meg ami feltűnt higy talán nem ért meg mindent amit mondunk neki, mondjuk ez is hosszabb bonyolultabb mondatoknal. Többször nyavog, kenyérnek tűnik, de ezt annak tulajdonítottak be hogy zavarja hogy nem tud valamit megmondani éppen. Más minden kérést , utasítást elvégez. A bolcsiben azt mondtak nagyon ügyes gyerek , azon kívül higy nem beszélget , nagyon szereti és soha semmi rosszat nem mondtak az ovonenik ra. Ti mit gondoltok ?? Ezek a jelek amiket észrevettem tényleg autizmusra utalhatnak ??koszonom nektek !!