LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47772

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47774

Hat, Szanya, nehez kerdes ez...en pont ezeken gondolkodom mostanaban, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47775

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47776

Sziasztok!

Rég jártam erre és mint eddig sokadszor, suli-kérdéssel jönnék. Jövőre lesz a fiam elsős, ez már biztos, mennie kell suliba. Elkezdtük a szokásos köröket róni (Laborc, Heuréka), illetve van még egy-két olyan suli, ahol kb. 20 körüli osztálylétszám van és láttak már autit. A kérdésem, hogyha a végén abba a szerencsés helyzetbe kerülünk, hogy mi választhatunk, vajon inkább próbáljuk meg a rendes integrációt vagy menjünk "biztosra" (a Heurékába felvették, tehát oda mehetne). Hogy lehet ezt eldönteni? A gyerekem viselkedése nagyon jó, azzal nincs gond. Kortársakkal nem tud kapcsolatot teremteni, felnőttekkel igen. Ezt persze kiszúrják és beszólogatnak neki már most, az oviban is.

Még azt szeretném kérdezni, hogyha erre jársz, Marcoverde, végigolvastam a heurékás hozzászólásokat, esetleg Mariann nénit nem ismeritek ott? Tudom, rég jártatok oda, de hátha...

És még egy kérdés, a Kolping Ált. Iskolát nem ismeri valaki? Oda is járunk előkészítőre...

Köszi!

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47779

Szia Csino!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47780

Köszi, hogy írtál! Megkérdezhetem, melyik suliba jártok most, ahol előkészítő van? Akár privátban is nagyon érdekelne. Én továbbra is őrlődöm, nem tudom, mi a helyes döntés. Ahogy írod, nagyon félek, hogy elveszne egyszerűbb iskolai helyzetekben. Most azt a tippet kaptam, az alsót járjuk ki egy ilyen alapítványiban (Heuréka, Laborc stb.) és felsőben, mire beletanul abba, mi is maga az iskola, akkor váltsunk. Csak az a bibi, hogy akkor hol fogják fogadni? Minden jó hely, ahol fogadnak SNI-seket, tele lesz, nyilván aki SNI-s és jó helye van, nem fogja otthagyni ötödikben a suliját...szóval én nem vagyok abban biztos, hogy ez a terv olyan könnyen kivitelezhető:(

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47781

És nagyon sajnálom, hogy ilyeneket mond, teljesen megértelek Titeket. Időnként nálunk is vannak ilyesmi beszólások. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a fiam érzi, hogy elégedetlenek vagyunk vele az önállóság, ügyesség terén, de közben meg muszáj elvárásokat támasztani, mert már így is csúfolják őt azért, hogy bizonyos dolgok nem mennek neki, vagy nem olyan gyorsan, mint az NT társainak:(

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47782

Jellemzően lefelé szoktak váltani (normálból alapítványiba), és jellegzetesen a felső tagozatnál, tehát nem lehetetlen, hogy lesz hely, de ha a gyerek alapból nehéz helyzetben van szociálisan, akkor mennyire jó neki beilleszkedni az összeszokott ötödikesek közé?

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47783

Szanya

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47784

Szanya

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47785

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47786

Nyilvan tanulni kell a gyereknek, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47787

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47788

Szanya, köszi, ez is egy erős érv, valóban:( én komolyan nem tudom, hogy lehet ezt eldönteni. Ha meg a Heurékába viszem, hogyan fog normál középiskolába menni és megszokni azt, akkor meg az lesz a kérdés. Tudtommal abból már nincs ilyen kislétszámú alapítványi (álintegráló), vagy ha van, talán még kevesebb a lehetőség, mint általános iskolai szinten.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47789

Hú, hát az alapítványi középiskolák... Nem is mondok semmit. :unsure:

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47790

Az alapítványi középsulik még rosszabbak, mint az általánosok...? Szanya, a Te gyereked hányadikos amúgy, mennyi idő van még a továbbtanuláson gondolkodni?

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47791

Ahogy az általánosnál, úgy a középnél is elég szórt a dolog és olyasmik vannak, ami az emberben fel nem merülne, viszont mivel nem az én tapasztalatom, ezért konkrétumot nem írhatok. De sok jóra nem érdemes számítani, ha a központi felvételi nem sikerül.
Hatodikos és már teljesen kétségbe vagyok esve. Központi felvételi... Áh. :dry: Ötletem sincs.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47792

Szanya

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47793

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 2 hónapja #47794

Szanya
Oldalmegjelenítési idő: 1.038 másodperc