LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 8 éve 11 hónapja #40505

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a válaszokat. És olyan könyv, ami nekem, mint szülőnek tud segítséget adni, hogy a konfliktusokat kettőjük között hogyan segítsem, hogy mind a ketten számíthassanak egymásra későbbiekben, stb. van valami könyv amit ajánlanátok? sokszor elbizonytalanodom, hogy jó-e az, ahogy csinálom, vagy sem.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 8 éve 10 hónapja #40525

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm. Akkor még várok pár évet.

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 8 éve 10 hónapja #40747

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Akinek focimániás fia van, ajánlom a Vad focibanda című sorozatot, tizenhárom kötet, egy gyerek-focicsapatról szól. Továbbá megjelent Puskás Öcsi gyerekkoráról is egy mesekönyv, a folytatását is ígérik a hátulján...

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 8 éve 8 hónapja #40971

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Mostanában senki nem vett vmi jó könyvet a gyereknek?

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 8 éve 8 hónapja #40973

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Huh, könyveket ne is emlegess, idáig azt cuccoltam A-ból B-be. :unsure: Irgalmatlan mennyiségű mesekönyvünk van. A legutóbbi beszerzés a könyvhéten történt, Pipp és Polly, Pagony, keménylapos, verses, rövid, pont alkalmas olvasásgyakorláshoz, pár perc elolvasni, egyszerű, aranyos. Ilyen jellegűekből elég nagy sorozata van a Pagonynak, szépen lassan mindet megvesszük. :)

Meg megvettem a Varázsfuvolát, szintén Pagony. Mivel láttuk a Parázsfuvolácskát. Majd alkalmasint elolvasom neki, de ez még távlati, kissé bonyolult a szöveg, meg főleg hosszú.

Amit ma olvastunk, azt anyukámtól kapta: Mesék 5 percben, szintén ideális olvasásgyakorláshoz.

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 6 éve 11 hónapja #45176

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Most találkoztam a Symbo Alapítvány ötletei alapján elkészült verseskönyvvel és CD-vel: Dalok reggeltől estig / Grylllus Vilmos, Tóth Krisztina

" A könyvben olyan önkiszolgálással és íratlan szabályokkal kapcsolatos versek olvashatóak, mely az autista gyermekek életében gyakran nehézséget jelentenek. De nem csak nekik, hanem minden kisgyermek számára nehézséget okoznak egy bizonyos életkorban. A CD-n a versek zenés változata hallgatható, Gryllus Vilmos előadásában." Symbo

Sajnos az én fiam kinőtt már belőle, de szerintem nagyon hasznos lett volna ovis, ill. kisiskolás korában. :)
Néhány dalt meg lehet hallgatni a yt-on is.

Autizmussal élő gyerekeknek ajánlott könyvek 6 éve 4 hónapja #46227

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok, látom régen jártatok erre.
Megjelent Bartos Erika Brúnó Budapesten sorozatának az első 3 kötete: Buda tornyi, Buda hegyei és Pest szíve.
Csak ajánlani tudom.
Az Anna Peti Gergő könyvek után következhet vegy picivel szövegértés terén. Egy nagy színes képhez már negyed-fél oldalnyi szöveg.
Tartalmában nagyon fekszik auti gyerekeknek. Nevezetességek, járművek gyönyörű apróléos grafikával kidolgozva.
Csak ajánlani tudom :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.106 másodperc