Lányok irtó jókat írtok!
Labolen nagyon jó ez a hangerőskála, ügyes Latka !
G nem beszél extrém hangosan, inkább a másik véglet, és még suttogni is tud, de persze nem érzi azt, hogy pl altatási időben az oviban, amikor kijön a folyosóra, akkor halkan szabad csak beszélni. Viszont ha szólok, hogy suttogjon (és én is suttogva beszélek) ő rögtön utánoz engem. Fogalmam sincs hogy ezt milyen mélységig érti (szerintem csak utánoz), de a végeredmény ok.
Nekünk inkább azt kell gyakorolnunk, hogy ha ő kér valamit és a célszemély azt nem hallja, akkor ezt próbálja egyre hangosabban mondani.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Miri, sztem most ne foglalkozz azzal, hogy Á sokat használja ezeket a számára új szólásokat, majd lecseng.
Manka a nagyfiam nem, hogy áthúzná, ha ráírom a nevét a füzetére, de külön megkér, hogy anya ugye ráírod, annyira dög lusta. Tényleg jó érzés lehet, hogy K megkérdezte, nem haragszol. Nagy dolog!!!
Az érzelem kimutatása a nagyomnak sem megy egyáltalán. Mostanában felhívtam a figyelmét hogy már elég nagy, hogy magának megcsináljon néhány dolgot, sőt szeretném, ha időnként ő főzne nekem pl. kávét. Amikor első ízben erről beszélgettünk, még mindig nem történt semmi csak mikor további két alkalommal figyelmeztettem, hogy annyira jól esne ha már meglepne ezzel. Ezután kaptam kb 3 alkalommal kv-t. Aztán mostanában megint nincs folytatása. Ha felhívom arra a figyelmét, hogy ez meg az mennyire nem helyénvaló, vagy önző néha elszégyenli magát, de legtöbbször kifejezetten megsértődik.

Konkrétan ma is vitatkoztunk egy hatalmasat, nagy sértődéssel a végén, mikor 10 percen belül a harmadik dolgot kérte tőlem, amit már maga is megcsinálhatna. A végén közölte, hogy pl ma reggel magának főzött teát. Ja, nem voltam otthon. Amikor erre figyelmeztettem, jót vigyorgott és közölte, persze először megpróbálta apával megcsináltatni, de ő nem csinálta meg, újabb kacaj, ,,apa még nálam is lustább"...
Napi sikerünk, talán nem is csak napi:
Önállósodás terén nagyon fejlődik G, szinte mindig egyedül akar öltözni