LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Beszélgetős! :)

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4432

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Hú Edina ez a jutalmazás nagyon ki lett építve Nálatok. Én csak ha leül papír mellé dolgozni (vonalhúzás, szinezés, matricaragasztás)akkor vetem be. Félek elveszítené az erejét ha ennyi kis cukorkát kapna. Az én fiam kb 10 szem cukorka után telítődik.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4433

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya .
Ez milyen tipusú auti spec. terápia ??
Olyan mint a delfin ?? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4434

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Tomger .
Nem csak nasi van . :)
Volt olyan , hogy BKV , villamos , busz , metró , táblákat kellet fotóznom és kinyomtatni , mert ezt kérte jutalomnak. / nem néztek furán az emberek áááááá :laugh: /
Van , hogy kedvenc autóit , kisképekbe szerkeztem kártyáknak , laminálom és az a jutalom.A matrica is szóba jön .
Havonta egy kis autó /3-4 száz forintos/ vásárlása ha minden rendben volt suliban.Vagy ha akciós a Legó a kicsike akkor az .
Vagy például a hétfőt az iskolában úgy kezdjük , hogy a gyüjtött zsebpénzéből amit házimunka végzésre kap , vehet csokit vagy inni valót az autómatából. :laugh:

A jutalom rendszer is vizuálisan van elkészítve , megtámogatva , hogy értse biztosan mit miért kap .

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4435

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
:laugh: :laugh: :laugh:
A hirtelen zajhatás terápikus hatását kombináljuk az ide-odarohangálás vizuális ingergazdagságával. Teljesen tudományosan. Hétfőn szabadalmaztatom.
Jah, és ha megfogjuk közben, akkor karmol, ami nagyon jó akupunktúrás hatású. :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4436

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya .
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Zseniális .

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4437

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya: vizuálisan nem elég ingergazdag a macska. Hát akkor nem pöttyös. ;)
Bocsi, de a macsek nem tanulta, hogy a szivacsos talpacskái, azért vannak, hogy csendbe közlekedjen? :P

Delfin az jöhetne hozzánk is, bár a kertünk kicsi lenne hozzá. :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4438

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Kicsit beszélgetünk még és kibarkochbázod. :laugh:
Sajnos kissé értelmileg alulfejlett az állat és masztodonnak képzeli magát. :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4446

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Szanya: Puli, és 2 éves. Megörököltük egy rokonunktól. Nem nagyon fázik, a házába nem akar bemenni (amit hoztunk vele), hanem a lábtörlőn alszik mellette, hogy lásson minket az ajtón keresztül.
Nagyon ügyes, okos kutyus, de sok dolgot kell még neki megtanítani, mert nagyon játékos. A gyerekekkel azért óvatos, már látta Őket is, meg az unokatesókat is.
Az én fiam a cicáért is odavan nagyon. Sokat simogatja, de néha bele is rúg. :blush: Nem tudom, ezt hol látta, de olyankor mindig rászólok, hogy nem szabad, simizni kell, és akkor szépen játszik vele. Szerencsére a cica is nagyon strapabíró és toleráns a gyerekekkel. :cheer:

A delfin nálunk sem fér el, így kénytelen lesz a fiam Velük beérni. Ja, meg a tengerimalacunkkal. Ő sem nagyon unatkozik nap közben. :laugh:

Azt olvastam egyébként, hogy minden gyereknek, de az autiknak, és a megkésett beszédfejlődésűeknek különösen jó, ha állatokkal foglalkozhatnak. Már ha érdekli Őket egyáltalán. Szerencsére ezzel nálunk sosem volt probléma.

Van foltos-pöttyös macska is! :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4450

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az aranyos, szeretem a pulikat. :)
Egyszer az én fiam is belerúgott a macskába. :angry: Rászóltam, azóta csak "sicceg" neki, ha útban van.
Tyű de jó nektek, kutya, macska, tengerimalac is van! :)
Nálunk sajnos már a macska is sok ebbe a lakásba. :(

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4451

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Lányok .
Azt nem írtam le ,/Szanyának már meséltem/ , hogy a Delfin terápia az előző iskolánkban volt .
Mikor mondta tanítónéni a fiamnak , hogy megyünk Delfin terápiára a fiam boldogan ment , mert megjelent a szemei előtt az akvárium a delfinnel/szószerinti értés / .Mikor bement a teremben , akkor meg nem ez fogadta , hanem idegesító delfin hang valami zenével és közben rajzolni kellet /amit akkor még utált /. Síkítva rohant ki a teremből . :laugh: :laugh: :laugh: Tanítónéni soha többet nem erőltette. :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4454

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Edina: :laugh: :laugh: :laugh: Ez jó!

Nekünk is van "bálnaböfögéses-delfinnyekergéses" cd-nk. A lányom jól aludt rá babakorában, most már Őt se nagyon hatja meg.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4455

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Edina, igen ezek jó ötletek úgy látom fiam érdeklődési köre is nagyon a közlekedési járművek felé terelődik. Azokat nagy lelkesen mutogatja és mondja is.
Állatok, sajnos nekem nem jön be, ezért nincs és a gyerekek nélkülöznek. A nagyiknál van minden. A macskák általában néhány percig érdekesek meg is simogatja, illetve korábban a farkuknál fogva emelgette őket:)
A vidéki nagyinál van csirke, kacsa, disznó na azoktól mind nagyon fél. A kakasoktól is...
Havonta járunk annál a nagyinál. Azért minden hónapban megpróbálom bevinni a disznóólba hogy nézzük meg a malacokat. A fiam sikít , de a malacok még 5* félősebbek a fiamnál úgyhogy mindig egymást vonyítják túl.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4458

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Tomger.
Leesett végre az első hó , és mi mentünk boldogan,villamosozni Hévezni meg Metrózni ,buszozni :laugh:
Most , hogy beköltöztünk Pestre így könnyű.És ami érdekes , hogy a fiam navigált egyedül merre menjünk villamos hév metró stb. és vissza haza .Fogalmam nincs honnan tudta mikor merre kell menni mire kell fel szállni és utána hol kell leszállni .Totál pánikba voltam hol tévedünk el , a telefon a kezembe , ha kell a segítség .
Simán haza hozott a gyerek :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 11 hónapja #4468

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Nikuc: a puli az nagyon jó, persze ha tudja a szakmáját (terelő). A mi kutyánk mudi és az első időben kikészítettük, mert ahányan voltunk annyi felé voltunk a házba, akkor feküdt csak le a földre, ha mind egy helyen voltunk. :)

Én nagyon sokáig gondolkodtam a delfinterápián, csak ne lenne ilyen mocsok drága biztos megnéztük volna.

Edina: még jó, hogy a vezetőd nem hagyott el útközben! :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4478

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Sünöcske .
A gyereknek fotó memóriája van :laugh: ezért gyakorlatilag lehetetlen eltévedni vele.
Viszont vigyáznom kell nehogy mérges legyem rám , mert ha valahol ott hagy , kérhetem a telefonos segítséget . :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4524

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Nagy dilemmában vagyok. Az idő és a türelem témakörben.

Ti hogy oldjátok meg, hogy munka, utazás ami napi 12 óra otthontól távollétet jelent + apjuk állandó!! eltérő munkarendben dolgozik és a gyereket (gyerekeket is) ellátjátok van némi házimunka is meg TSMT torna, meg családi élet???

A korona az egészben, amikor a gyermek kizökken jó pár napra a megszokott ritmusból, mert nagyszülőknél volt vagy időjárási front van stb......

Köszönöm a javaslatokat.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4525

• Hicudzsi
  • Hicudzsi profilkép
Hasznos lehet ha pár napig írod, hogy mire megy el az idő otthon percre pontosan. Aztán átnézed mondjuk három nap után és próbálod csoportosítani a feladatokat.

Egy hülye példa: én pl. akkor takarítom a kádat, amikor KisCsücsök mellett kell strázsálnom a wc-ben, csnálok egy felmosóvizet és bekészítem a konyhába. Aztán mosogatás után, gyorsan feltörlöm azt is. Nagyon sok időt spórolok meg ezzel ami főleg vizsgaidőszakban fontos.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4526

• Hicudzsi
  • Hicudzsi profilkép
A másik ami még segít, hogy egy nap csak x. időt szánok házimunkára. Bizonyos idő alatt mondjuk meg kell csinálnom a konyhát - 20 perc - és annyit csinálok meg belőle amennyi belefér. Ezt még akkor dolgoztam ki amikor takarítóként dolgoztam az egyetemen. Volt öt órám két háromszintes diákházra.

Szóval a percre, órára beosztás is segít.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4528

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
kipróbálom. :)

Valahogy a gyereket is rá kéne bírnom, hogy max 50 perc alatt csinálja végig a tornasorát.

Válasz: Beszélgetős! :) 12 éve 10 hónapja #4529

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Minden tiszteletem az auti gyermek mellett dolgozó anyukáké! Nekem elég ez így is bőven, pedig itthon vagyok. Nem mondom, ha nem 2 órát lenne csak oviban, hanem mondjuk ötöt, akkor a terhelésem felkúszhatna napi + 4 óra munkára is ...
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.054 másodperc