LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Segítség

Segítség 2 éve 10 hónapja #44997

 • Ildóra
 • Ildóra profilkép
 • Nem elérhető
Sziasztok!
Új belépő vagyok!16 éves lányomon már kiskorában is észrevettem furcsaságokat,de arra gondoltam,hogy sokan vagyunk sokfélék.Nem játszott gyerekekkel játszótéren.Az óvodában,iskolában nem beszélt a gyerekekkel.Most Budapest egyik legerősebb 6 osztályos gimnáziumába jár.Ha csak egy gyerekkel kell beszélgetnie az rendben de ha már hárman vannak nem szólal meg.Nincs is barátnője,nagyon szeretné ha lenne,de az iskolában is csoportokban járnak mindenhová.Egy évig próbálkozott velük tartani,elhívták buliba,elment de egy szót sem szólt csak hallgatta mit mondanak.Ezért idén már nem is ment ,mert azt mondta,hogy őt ez nagyon kifárasztja ,leszívja a társaság.Osztály kirándulás számára a katasztrófa.Mindig jó tanuló volt,szabályokat nagyon betartó,amit én mondtam kiskora óta az szent neki.Iskolában,óvodában nagyon csendes-túlságosan is csendes volt-Otthon velem rengeteget beszélt egész napokat.Ha édesanyámnál volt vele nagyon csúnyán beszélt,viselkedett.Érzéseit nem mutatta ki,nem is értettük,hogy ő senkit sem sajnál ha betegek voltunk órákig be sem nézett a szobába.Ha valami elszakadt,eltörött nagyon kiborul.De ugyanez van ha veszekedtünk a férjemmel.Mivel én is csendes gyerek voltam,gondoltam hozzám hasonít.Rengeteget olvas,regényeket ír ami nagyon leköti és boldoggá teszi.Egy regénybe olvasott egy aspergeres gyerekről,magára ismert .Utána olvastunk,tesztet töltött ki nagyon magas számot ért.Megvártam amíg kimondta,hogy szeretné ha kiderülne miért olyan amilyen ,mert érzi más mint a többi ember.Nem nézett az emberek szemébe,most azt is tanulja.Nem szerette ha öleltem ,pusziltam,most naponta ő kéri ,hogy megöleljem.Most tanulja kimutatni az érzéseit.A téli hónapok elég nehezek,mert sokszor úgy érzi,hogy depressziós,kedvetlen,járt pszichológushoz aki azt mondta,hogy introvertált,szociálisfóbiája van.Amint olvastam elég nehézkesen állapítják meg és talán ha jól értelmeztem pénzbe is kerül a vizsgálat.Segítségeteket kérném,hogy hová kellene fordulnom első körbe?Vagy van olyan lehetőség ahol találkozhatna hasonló problémával élő emberekkel,mert már az sokat segítene ,ha látná nincs egyedül !Kérlek segítsetek,mert rettenetes látni ,hogy szenved saját magától drága gyermekem!
Bocsánat hosszúra sikerül írásomért!
Szép napot kívánok!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítség 2 éve 10 hónapja #44998

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • Én Más vagyok, jobb, ha rám hagyod... :)
Szia Ildóra!
Elég nehezet kérdezel, mert életkorban a lányod már nem nagyon fér a gyerekdiagnosztikába, ellenben a felnőtthöz még fiatal. Meg egyébként kb mindegy, felesleges a diagnózis, a fejlesztés a lényeg, a papírral mire megy, az csak a támogatásokhoz jó, meg az SNI iskolai státuszhoz, amire nincs szüksége.
Amit tudok javasolni, hogy vedd fel a kapcsolatot Vígh Katával (a fejlesztés menüben megtalálod) ő ilyen életkorú gyerekekkel foglalkozik leginkább, de irtó elfoglalt. Viszont talán tud valakit ajánlani, ha nem ér rá. (A fejlesztés fizetős.) Az, hogy van-e autizmus a háttérben vagy nincs, az részletkérdés ebben az esetben, szociális fejlesztésre viszont nagy szükség lenne. Vannak aspereres csoportok is, de nem tudom, hogy milyenek, először inkább egyéniben kellene próbálkozni, és a szakember ajánlásai alapján menni tovább.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítség 2 éve 10 hónapja #44999

 • Ildóra
 • Ildóra profilkép
 • Nem elérhető
Köszönöm szépen a gyors választ Mi sem a papírhoz ragaszkodnánk,hanem segítséget szeretnék .Ha látja,hogy több hasonló problémával élő ember is van és jobbá tehető az élet mínősége ha elfogadja magát.Mikor kiborul,megriad saját magától,hogy ő idegbeteg biztosan.Megkeresem Vígh Katát !Köszi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Segítség 2 éve 10 hónapja #45000

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • Én Más vagyok, jobb, ha rám hagyod... :)
Edina üzeni:
"Szia!
Az Én lányomra is sok jellemző illik ezekből.
Magány témát úgy oldottam meg, hogy bulikat szerveztem neki 8-9 évesen és így tanítottam barátkozni.
Később egy költözés miatt 15 évesen kezdtük elölről az egészet.
Iskolában mindig egy eldugott folyóson ücsörgött egyedül az összes szünetben. Gimibe jár ,itt a könyvtárban ücsörög. Sokat bántották az osztálytársak ezért elvittem Vigh Katához , kértem az iskolában pszichológus segítségét és jelentkeztem a NEVTAN-ban ahol dráma és művészeti csoportban segítettek neki. Sokat változott a fejlesztéseknek köszönhetően. Néha már beszélget az osztálytársaival. Most 19 éves a tavalyi osztálykirándulás másnapján ott hagyta az egészet és haza utazott, az idén már nem akar menni.
Vannak sikerek is mert három barátnőt "szerzett" és van egy fiú akivel 2 éve együtt jár.
Nagyon sokat beszélgetek vele , sajnos ha fáradt akkor nagyon hisztis és dühöng. Ilyenkor békén hagyom, megvárom amíg megnyugszik vagy kialusza magát. :) "
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.139 másodperc