LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Az óvoda kiválasztásánál már nyilván felmerül, hogy mi a gyermek diagnózisa, így több körben is érdemes beszélgetéseket megszervezni: az óvodavezetőn túl fontos lehet a majdani csoportban dolgozó pedagógusokkal is megosztani, hogy milyen különleges viselkedésekre, nevelési stratégiákra számítsanak.

Kép: Nicole Mays, Flickr

Az, hogy mely tényezők kerülnek szóba, attól függ, hogy milyen a gyermek. Amit mindenképp érdemes megbeszélni: milyen nehézségekre számíthatnak, emellett mik a gyermek erősségei; milyen tevékenységeket szeret, és melyeket nem, vannak-e olyan helyzetek, vagy szenzoros ingerek, amiket nagyon szeret, vagy amelyeket kifejezetten kerül, vagy kétségbe esik tőlük; hogyan lehet megnyugtatni; milyen számára fontos szokásai, ragaszkodásai vannak; hogyan kommunikál, és hogyan érti a beszédet; mennyire önálló.

Autizmussal élő gyermeket fogadó óvodák itt (a lista nem teljes):

Óvoda- és iskolakezdő "használati utasítás" SNI gyerekekhez itt.

Milyen lehetősége van a szülőnek segítséget kérni az óvodai beilleszkedéshez? Itt.

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

  alt  alt