LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Amennyiben óvodáskorú gyermekünknek autizmus diagnózisa van, speciális vagy integrált óvodai nevelésben egyaránt részesülhet. Először is ahhoz lehet segítségre szükség, hogy a lehetőségekhez mérten megfelelő óvodai elhelyezést találjunk. Ebben a diagnosztizáló hely nyújthat hatékony segítséget. A sikeres beilleszkedéshez a család, az óvónők és a gyógypedagógus szoros együttműködésére, megfelelő szaktudására egyaránt szükség van.  Fontos az is, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő személyi, tárgyi feltételek és a befogadó közösség.

A szaktudás megszerzése részben képzési, részben tapasztalati kérdés. Megkérhetjük az óvónőket, gyógypedagógusokat, asszisztenseket, hogy csatlakozzanak hozzánk szülőképzéseken, tanfolyamokon. Ezekből léteznek pedagógusok számára indított kredites rendszerűek és szülők részére rendezett, kedvező díjú tanfolyamok is. Elhívhatjuk a pedagógusokat családi szülőtalálkozókra is, amelyen több, autizmussal élő gyermeket is láthatnak, amiből kiderül az autizmus sokszínűsége. Ilyen szülőklubot rendszeresen (többek közt) a MOZAIK Egyesület rendez.

 

Az autizmusban érintett családok összetartóerejének növelése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése, hátrányos helyzetük csökkentése program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

alt  alt