LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Időpont: 2023. november 25, szombat 10 - 17 óráig
Helyszín: Dunaharaszti József Attila Művelődési Ház 2330 Dunaharaszti, Táncsics M. u. 2.

Képzők:
Dr Kálozi Mirjam, az AOSZ megbízott jogásza
Kapitány Imola szociális munkás, érintett szülő

Jelentkezési határidő: november 20.

A programra  autizmus spektrum zavar (pl. gyermekkori autizmus, Asperger-szindróma, pervazív fejlődési zavar, atípusos autizmus) diagnózissal rendelkező gyermekek szüleit várjuk. A workshop kézzelfogható segítséget nyújt a szülőknek gyermekük képviseletében. A programon körüljárjuk az autista gyermeket nevelő családokat körülvevő jogi környezetet, megismerjük a legfontosabb jogokat,  jogszabályokat.

A képzés főbb témakörei
  • Mit tehetünk gyermekünk érdekeinek védelme érdekében?
  • Mik az autista gyermekek szempontjából legfontosabb jogszabályok?
  • A köznevelésre vonatkozó szabályok
  • Milyen ellátásokat igényelhetek, ha a gyermekem autista?
  • Hogyan lehet hatékonyan ügyet intézni?
  • Hová fordulhatok, ha jogsérelem ér?
A résztvevőknek szakember és érintett szülő tréner együttes vezetésével lehetősége van arra, hogy a többi érintett szülővel tapasztalatokat, élményeket és információkat megosztva közösen gondolkodjon a témáról. A képzés interaktív jellegénél fogva kérdéseikkel és hozzászólásaikkal a résztvevők a csoportvezetőkkel együtt alakíthatják a nap menetét.

A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva tudsz. A jelentkezéseket a jelentkezési határidő lejárta után fogjuk visszaigazolni. Gyermekfelügyeletet ezúttal nem tudunk biztosítani.
 
További infó: Kapitány Imola: +36 70 424 8688, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Az esemény Facebook-on is elérhető.