LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

2021. december 15-vel megnyílik "Magyarország első autizmusbarát múzeuma" a Mesemúzeum. Az elsősorban alsó tagozatos gyermekek számára ajánlott, speciális, vizuális elemekkel, vezetőfüzettel, felkészítő csomaggal rendelkező program családok, kisebb csoportok, osztályok számára is lehetővé teszi, hogy tanulásban, értelmileg akadályozott, autizmusban érintett gyermekek is részeseivé válhassanak a népmesék világának és megmérethessék magukat a Mesehősök Hétpróbája során.
Hogy mit is jelent pontosan az autizmusbarát múzeum és hogy mire számíthatnak, ha egy kisebb csoport, vagy osztály meglátogatja a foglalkozást, örömmel megmutatjuk a pedagógusoknak és a szakembereknek

2021. november 24-én, 16.00 órakor kezdődő

NYÍLT NAPUNKON.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Mesemúzeum, Budapest, Döbrentei u. 15.
Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

SÍNEN VAGYUNK!

A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja újabb Autizmus-barát családi programmal készül, ezúttal a tömegközlekedés témakörében. A programra várjuk a tömegközlekedés iránt érdeklődő, autizmussal elő gyermekeket, fiatalokat és családjaikat. Játékokkal, programokkal készülünk, hogy egy izgalmas délelőttöt tölthessünk közösen a járművek között. A program ideje alatt szokásos üzemeltetés mellett tart nyitva a múzeum, így bárki csatlakozhat rendezvényünkhöz, mindezek miatt kérjük, hogy csak előzetes regisztrációt követően vegyenek részt a programon. Tekintettel a múzeum adottságaira (nagy alapterület) a részvétel feltétele, hogy 1 kísérő a rendezvény teljes ideje alatt legyen a gyermekkel.

Kép forrása: Tömegközlekedési Múzeum

A részvétel önköltséges, a jegyárakról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.bkv.hu/hu/muzeumok/varosi_tomegkozlekedesi_muzeum_szentendre

A Magyar Államkincstár (MÁK) által fogyatékossági támogatásban való részesülésről kibocsátott hatósági igazolvánnyal rendelkezők és 1 fő kísérőjük (a személyazonosság egyidejű igazolása mellett) díjtalan belépésre jogosultak.

Időpont
2018. május 5. – szombat.

Időtartam
körülbelül 2 óra – 10.30 – 12.30-ig

Helyszín
Szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum
2000 Szentendre, Dózsa György út 3.
Közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett

Jelentkezési határidő
2018. április 23. 12 óra

A program tervezhetősége és autizmus-barát jellegének biztosítása érdekében kérjük Önöket, hogy amennyiben részt vennének programunkon, mindenképpen regisztráljanak!
A részvétel feltétele, hogy legalább 1 kísérő a rendezvény teljes ideje alatt tartózkodjon a gyermekekkel.

A korlátozott férőhely miatt a jelentkezések időrendi sorrendben kerülnek elfogadásra. A jelentkezők a részvételről 2017. 04. 27-ig kapnak visszajelzést.

A részletes tervezett programról a regisztrált jelentkezők e-mailben kapnak további tájékoztatást 2017.04.27-ig. Az autizmussal élő gyermekek, fiatalok számára segédanyagokat teszünk elérhetővé, melynek segítségével a családok előre felkészülhetnek a programra.

A programmal kapcsolatos kérdéseit Borsodi Zsófia várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a +36-1-4503247; +36306782610 telefonszámokon.

Regisztráció: FSZK.hu

„Növünk együtt"


Arany János unokája, Piroska tekintetén keresztül fedezte fel, közös játékaikban tapasztalta meg a rácsodálkozás, az újra megismerés bizsergető izgalmát, azt a különös csodát, mely a sokszor látott hétköznapi jelenségekhez tapadó érdektelenséget figyelemmé, odafordulássá, kérdezéssé szelídíti.

Mi is szeretnénk együtt nőni, hogy akik értelmi fogyatékossággal vagy anélkül élnek, rácsodálkozhassanak egymásra, s a távolságtartó idegenség helyét a még nem ismert felfedezésének vágya váltsa.

 

Kép: Petőfi Irodalmi Múzeum

Az integrált családi napokra várunk minden gyermeket, aki még nem múlt el 12 éves, s önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét. S a szülőkről sem feledkezünk el, ha kedvük tartja, velünk bolyonghatnak a mesék és kreatív foglalatosságok birodalmában, avagy felfedezhetik a múzeum állandó és időszakos tárlatait.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Életkor: 3 – 12 év

Létszám: maximum 30 fő

Dátum: 2018. február 25. 10.00 - 12.00

Cím: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

Forrás: Petőfi Irodalmi Múzeum

Az Integrált Családi Délelőtt kreatív, alkotó gyermekfoglalkozás megértési nehézséggel élő (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére. 

A program havonta kétszer, szombatonként 10:30 és 12:30 között jelentkezik, a heti rendszerességgel működő Családi Délelőttel párhuzamosan. A foglalkozást havi egy alkalommal külön teremben, csak megértési nehézséggel élő gyermekek részére szervezzük, a másik alkalommal pedig a Családi Délelőtt résztvevőivel közösen tartjuk.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.

A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy pontosan érkezzenek meg. 


A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy alkalommal legfeljebb 6 megértési nehézséggel élő gyermeket és szüleiket tudjuk fogadni. 

Az aktuális programok elérhetőek itt.

Forrás: Ludwig Múzeum