LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

SÍNEN VAGYUNK!

A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja újabb Autizmus-barát családi programmal készül, ezúttal a tömegközlekedés témakörében. A programra várjuk a tömegközlekedés iránt érdeklődő, autizmussal elő gyermekeket, fiatalokat és családjaikat. Játékokkal, programokkal készülünk, hogy egy izgalmas délelőttöt tölthessünk közösen a járművek között. A program ideje alatt szokásos üzemeltetés mellett tart nyitva a múzeum, így bárki csatlakozhat rendezvényünkhöz, mindezek miatt kérjük, hogy csak előzetes regisztrációt követően vegyenek részt a programon. Tekintettel a múzeum adottságaira (nagy alapterület) a részvétel feltétele, hogy 1 kísérő a rendezvény teljes ideje alatt legyen a gyermekkel.

Kép forrása: Tömegközlekedési Múzeum

A részvétel önköltséges, a jegyárakról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.bkv.hu/hu/muzeumok/varosi_tomegkozlekedesi_muzeum_szentendre

A Magyar Államkincstár (MÁK) által fogyatékossági támogatásban való részesülésről kibocsátott hatósági igazolvánnyal rendelkezők és 1 fő kísérőjük (a személyazonosság egyidejű igazolása mellett) díjtalan belépésre jogosultak.

Időpont
2018. május 5. – szombat.

Időtartam
körülbelül 2 óra – 10.30 – 12.30-ig

Helyszín
Szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum
2000 Szentendre, Dózsa György út 3.
Közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett

Jelentkezési határidő
2018. április 23. 12 óra

A program tervezhetősége és autizmus-barát jellegének biztosítása érdekében kérjük Önöket, hogy amennyiben részt vennének programunkon, mindenképpen regisztráljanak!
A részvétel feltétele, hogy legalább 1 kísérő a rendezvény teljes ideje alatt tartózkodjon a gyermekekkel.

A korlátozott férőhely miatt a jelentkezések időrendi sorrendben kerülnek elfogadásra. A jelentkezők a részvételről 2017. 04. 27-ig kapnak visszajelzést.

A részletes tervezett programról a regisztrált jelentkezők e-mailben kapnak további tájékoztatást 2017.04.27-ig. Az autizmussal élő gyermekek, fiatalok számára segédanyagokat teszünk elérhetővé, melynek segítségével a családok előre felkészülhetnek a programra.

A programmal kapcsolatos kérdéseit Borsodi Zsófia várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a +36-1-4503247; +36306782610 telefonszámokon.

Regisztráció: FSZK.hu

„Növünk együtt"


Arany János unokája, Piroska tekintetén keresztül fedezte fel, közös játékaikban tapasztalta meg a rácsodálkozás, az újra megismerés bizsergető izgalmát, azt a különös csodát, mely a sokszor látott hétköznapi jelenségekhez tapadó érdektelenséget figyelemmé, odafordulássá, kérdezéssé szelídíti.

Mi is szeretnénk együtt nőni, hogy akik értelmi fogyatékossággal vagy anélkül élnek, rácsodálkozhassanak egymásra, s a távolságtartó idegenség helyét a még nem ismert felfedezésének vágya váltsa.

 

Kép: Petőfi Irodalmi Múzeum

Az integrált családi napokra várunk minden gyermeket, aki még nem múlt el 12 éves, s önfeledt játékkal szeretné csillapítani kíváncsiságát és felfedezni a világ sokszínűségét. S a szülőkről sem feledkezünk el, ha kedvük tartja, velünk bolyonghatnak a mesék és kreatív foglalatosságok birodalmában, avagy felfedezhetik a múzeum állandó és időszakos tárlatait.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Életkor: 3 – 12 év

Létszám: maximum 30 fő

Dátum: 2018. február 25. 10.00 - 12.00

Cím: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

Forrás: Petőfi Irodalmi Múzeum

Az Integrált Családi Délelőtt kreatív, alkotó gyermekfoglalkozás megértési nehézséggel élő (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére. 

A program havonta kétszer, szombatonként 10:30 és 12:30 között jelentkezik, a heti rendszerességgel működő Családi Délelőttel párhuzamosan. A foglalkozást havi egy alkalommal külön teremben, csak megértési nehézséggel élő gyermekek részére szervezzük, a másik alkalommal pedig a Családi Délelőtt résztvevőivel közösen tartjuk.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.

A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy pontosan érkezzenek meg. 


A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy alkalommal legfeljebb 6 megértési nehézséggel élő gyermeket és szüleiket tudjuk fogadni. 

Az aktuális programok elérhetőek itt.

Forrás: Ludwig Múzeum