LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Fantasztikus játszópark Szombathelyen. Óriási favár csúszdákkal, csövekkel, létrákkal, hidakkal:

alt

Kilátótorony csőcsúszdával és sima csúszdával:

alt

Dupla drótkötélpálya, vizesjáték, kötélhinta, sárkánymérleghinta és még sok más játék.

alt

A park belépődíj fizetésével vehető igénybe.

http://www.szova.hu/hu/kalandvaros

 

Ha Szombathelyen jártok és a gyermeketek szereti a szökőkutakat, a Fő téren kettő is van, ez az egyik:

alt

 

A budapesti Szabadság téren 2010 márciusa óta egy fantasztikus, interaktív szökőkút működik. A gyerekek és felnőttek egyaránt imádják, a külföldiek folyamatosan fotózzák egymást a szökőkút előtt. A szökőkutat övező második sor burkolólap alatt ugyanis vízelzáró van, ha ráugrik valaki, akkor elzárja az előtte lévő vízsugarakat, amelyek szép lassan újra előbújnak.  Gyerekek kedves játéka körbeszaladni a szökőkutat és minden vízsugarat elzárni, vagy az épp előbújóakat átugrálni.  Esténként a szökőkutat kivilágítják.
Hangérzékeny gyerekeknek nem való, nagyon hangos a szökőkút, és a pancsoló gyerekek is visonganak.
 
 
 
A szökőkúttal szemben szép parkot alakítottak ki kávézóval. 
 
 
A parkban két játszóteret is találunk.
A kisebbeknek való játszótéren egy bújócskázásra is alkalmas vonat kapott helyet, és egy egyszerűbb kialakítású mászóka, a hinták és a forgószék mellett. 
 
 
 
A másik oldalon kicsit nagyobbaknak való játékok vannak, egy csúszdás és egy „falmászós” mászóka, hinták, stb. Ezen a játszótéren található a vízcsap.
 
 
 
Elsősorban hétvégén vagy este érdemes idelátogatni, lévén a parkolás amúgy fizetős. 
 

A XIX. kerületben, a Wekerle telep közepén lévő Kós Károly tér hatalmas meglepetést okozott nekünk, hiszen pár évvel ezelőtt még a téren semmi nem volt egy egyszerű füves-fás területen kívül.
Már ahogy belépünk a kapun, megkapó az újjászületett park kiegyensúlyozott harmóniája. Mind felnőtteknek, mind gyermekeknek kiváló pihenő és játszó-, sportolóhelyet biztosít, a kikapcsolódást pedig teljessé teszi a park közepén lévő, padokkal körülvett szökőkút látványa is.  
 
 
 
A parkban Kós Károly szobra is megtalálható, melyet kedélyes, bokrok és virágok közé rejtett ösvények vesznek körbe. Az ösvény kőlapja közé emléktáblákat rejtettek el. 
 
 
A gyerekek részére hatalmas játszóteret rendeztek be, ahol a kisebb és nagyobb gyermekek játékai jól elkülönülnek. Minden korcsoport több órán keresztül el tudja magát foglalni az egyszerű és kifejezetten komoly kihívást jelentő mászókákkal. Ha focizni, kosarazni támad kedvünk, két sportpálya is a rendelkezésünkre áll.
 
 
A biciklizéshez és görkorizáshoz is adott a megfelelő minőségű úthálózat, ráadásul még egy dombos körpálya is van, ahol a profibbak bemutathatják a legújabb trükkjeiket. A játszótér egyetlen hibája, hogy a játékok alatt jellemzően mély kavics feltöltés van, ami belemegy a szandálba, és a közlekedést is erősen lassítja, ráadásul mikor ott voltunk, iskolás fiúk egymást szórták a kaviccsal, figyelmen kívül hagyva a körülöttük lévő kisebbeket.
A nagy játszótérrel szemben vészjelzővel is felszerelt mosdót találunk.
A kicsit nagyobbaknak a park másik oldalán sportjátékokat helyeztek el. 
 
 
 
A parkban labdázásra, tollasozásra alkalmas nagy füves terület is van, kissé ugyan mocsarasra locsolva, de legalább szép a fű.
 
 
További érdekessége a parknak, hogy ha barátainkkal érkezünk, karosszékekkel körbevett asztaloknál piknikezhetünk!
 

A budapesti Városligetben a sétánkat a Hősök terénél kezdtük el. A tavat az idei szezonra rendbehozták, már csónakázni is lehet rajta. Ez annál is érdekesebb, mivel idén megrendezték az Art on Lake kortárs szoborkiállítást, így különleges alkotások közt evezhetünk.  A tó partját is kulturáltan alakították ki, 2 kávézó is van, de a Műjégpálya épülete még felújítás alatt áll.

alt

alt

 
Ha átsétálunk a hídon, a Vajdahunyadvárat nézhetjük meg, itt programokat szoktak szervezni, de ha programra megyünk, akkor készüljünk fel a tömegre.
alt
Ha az Állatkerti körúton megyünk tovább, akkor jobbra egy kis játszóteret találunk.  
alt
 
alt
 
A játszótér mellett sportpálya, trambulin (fizetős) és ping-pong asztalok vannak.
alt
 
Ha a gyerekek megunták a játékot, akkor elsétálhatunk a tóhoz kacsát etetni.
 
alt
 
Ha a kirándulásunk célja nem az Állatkert, a Cirkusz vagy a Vidámpark, akkor keresztülsétálhatunk a parkon a Hermina út irányába. A Közlekedési Múzeummal szemben ugyanis kis KRESZ parkot találhatunk. Mikor mi arra jártunk, sajnos nem működtek a közlekedési lámpák, de így is nagyon hasznos időtöltés ott biciklizni, motorozni. 
 
alt
 
alt
 
A Petőfi Csarnok melletti részen sportpályák vannak. A homokos strandröplabda-pályához kellékeket bérelhetünk a Petőfi Csarnokból. Az aszfaltos focipályák eléggé elhanyagoltak, de egy hétvégi családi labdarúgáshoz megfelelnek.  Ugyanezen a részen görkorisoknak és gördeszkásoknak is találunk kialakított pályát, valamint több ping-pong asztal is található, a régi betonos típusból. Sajnos a terület elhanyagolt. 
 
Ha továbbmegyünk, a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor határolta háromszögben két játszóteret is találunk. Az egyik nagyobbaknak kialakított, kombinált mászókával, drótkötélpályával, fészekhintával az egyik részen, különleges mászókával, hintaággyal egy kisebb területen. A játszótér egy dombos, piknik asztalokkal és padokkal felszerelt területen van, de sajnos a karbantartás hiánya meglátszik a parkon.
 
alt
 
alt
 
Ezzel a játszótérrel szemben egy kisebbeknek szánt játszótér van, sok bölcsiseknek-ovisoknak való játékkal, a dombon ovisoknak való mászókával, valamint óriáscsúszdákkal. A játszótéren van vízcsap, árnyas padok, piknikező asztalok, és a karbantartottsága is jobb, mint a többinek (a graffitiktől eltekintve). 
 
alt
 
alt
 
A játszótér kijáratánál felnőtteknek való sportszereket találunk. Ha a parkolófelé megyünk tovább, akkor focipályát és ping-pong asztalokat láthatunk.
További információ a Városligetről és programjairól: http://www.varosliget.info/
 

További cikkeink...