Egészségügyi kérdések

Autizmus-kutatási eredmények

Több
14 éve 6 napja #1673 Írta: Szanya1
Autizmus-kutatási eredmények téma létrehozva Szanya1 által
Genetika, neuronok, új terápiák.
Várjuk a kutatásokkal kapcsolatos véleményedet!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 5 napja #1682 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Nagy fej: És mégis mekkora a nagy fej?

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 5 napja #1683 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Hát ez az. Főleg megnézve a szülőket. De ez azért hangzik nekem hatalmas marhaságnak, mert nekem pont azt magyarázta mindig a nőgyógyász az ultrahangokkor, hogy a gyerekem feje egy picit kisebb, mint az átlag (ez végig a terhességem alatt így volt, és szerintem most is kisebb kicsit a feje az átlagnál, de mi, a szülei se vagyunk nagyfejűek). Ráadásul láttam nem egy autit, és teljesen változó volt a fejméretük, de általában a szülőkre hasonlítottak nagyon. Egyiknek se volt túl nagy feje.

Több
14 éve 5 napja #1684 Írta: HáromMackó
Nálunk - a köznyelvi megfogalmazás szerint - nekem is, a férjemnek is, az anyukámnak is, szerintem az apósomnak is nagy feje van (volt). Mind a három fiam nagy fejjel született, az első 38, a második kettő 36 cm-es fejkörfogattal (igaz mindegyik "majdem" 4 kg-al is), de soha senki nem mondta, hogy ez kóros lenne. :(

Több
14 éve 5 napja #1685 Írta: Szanya1
Ha azt nézzük, hogy a családból hányan NEM vagytok autisták, akkor abból már adódik, hogy ez nem lehet kóros.
Annyi hülyeséget írnak az újságok, hogy már arra gondoltam, hogy lehet, hogy kellene egy új menü: "tévhitek és tévhírek". :laugh: :laugh:

Több
14 éve 5 napja #1686 Írta: HáromMackó
Nem mondom, hogy nincsen benne valami, mert mondjuk az átlag populációban kevesebb "nagyfejű" ember jön megy.

Több
14 éve 5 napja #1687 Írta: HáromMackó
Egyébként nem is rossz ötlet a tévhitek gyűjteménye - melléírva a helyesbítés.

Több
14 éve 4 napja #1708 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Visszakerestem, fejkörfogat születéskor (39. hét)35 cm, -átlagos születési súly- akkor ez most nagy? Erre eddig senki nem mondata h nagy lenne. Én egyébként mindig is nagynak láttam a fejét, de a nagypapa, akire nagyon hasonlít a gyerek az is nagyfejű volt, de nem autista, hanem egyetemi tanár :( sajnos már meghalt.
Nincs a témában különösebb véleményem, párom viccesen annyit fűzött hozzá, ha több az agysejtje itassunk vele páleszt :laugh: .... bocs.

Több
14 éve 4 napja #1709 Írta: Szanya1
Ez már az én férjemben is felmerült. :laugh:
Milyenek ezek az apukák... :laugh:

Több
14 éve 4 napja #1710 Írta: HáromMackó
Hát ezek szerint az én kölköcskéim elég nagy buksival születtek :( - meg is éreztem. :)
Az nem hiszem hogy gond lenne, hogy több az agysejtjük, inkább az hogy nincs meg a megfelelő kapcsolat közöttük.
Einstennek pl egy átlagos női agynál is kisebb agya volt, de barázdáltabb és a két agyfélteke közötti rész nem különült el úgy mint az átlag embernél és bizonyos területen meg nagyon sok gigasejtje volt. (Ha jól emlékszem)

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
14 éve 3 napja #1721 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Nem születéskor nagyobb az autisták feje, hanem 1 éves kor körül, mert nem indul be rendesen az apoptózis, a programozott sejthalál. Ez bizony hibás agyi "huzalozást" okoz. Úgy gondolják, valamilyen külső hatásra adott hibás perifériás tolerancia okozza. (lásd autoimmun betegségek)

Több
14 éve 3 napja #1729 Írta: Szanya1
Kíváncsi lennék arra, hogy az autista gyerekek közt milyen százalékban fordulnak elő hasonló hibás válaszok, pl. allergia. Persze az átlagnépesség százalékához viszonyítva. Majd ha lesz egy kis időm, rákeresek a kutatási publikációk közt.

• eszter
13 éve 11 hónapja #1895 Írta: eszter
eszter válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Hát nálunk épp kicsit kisebb a feje, de az apjának is. A testvérei sem nagyfejűek. Allergiásnak allergiás kicsit, de az apja is...( Nem lehet, hogy csak az emeli meg a statisztikát, hogy vannak anyagcserebetegségek, amik nagy fejjel járnak, és köztük nyilván több az autista is?) Aztán lehet, hogy nekik annyi mindent kell memorizálni, amit a többi kisgyerek magától tud, hogy kell egy kis többletet megőrizni. (Úgy látszik, nálunk ez nem sikerült, a fejméret összhangban van a tudásával...)

Több
13 éve 11 hónapja #1896 Írta: Szanya1
Milyen anyagcsere betegség jár autizmussal és nagy fejjel??

Több
13 éve 11 hónapja #1898 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Szanya: Ez olyan, mint a nagy test nagy élvezet...stb :silly:

Több
13 éve 11 hónapja #1899 Írta: Szanya1
Akkor nekünk csak kicsi jut. :laugh: :laugh: :laugh:

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
13 éve 11 hónapja #1901 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Nem felnőtt korban nagyobb a fejük, hanem fél-egy éves korban. majdnem a kétszerese az agysejtek száma az autizmussal élő babáknak, mint a többinek.
mert nem indul be a programozott sejthalál.

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
13 éve 11 hónapja #1902 Írta: bundáskenyér
Mondjuk nekem mindegy milyen kutatásokkal kerülnek közelebb az autizmus kialakulásának a megértéséhez, csak haladjanak!

Több
13 éve 11 hónapja #1903 Írta: HáromMackó
Az én kölköcskéimnek folyamatosan nagy a fejük, bár talán az érintett fiamnak még nagyobb, de lehet, hogy már csak belemagyarázom, és a vékony kis testéhez képest tűnik úgy.
De ez szerintem a mi esetünkben családi vonás.

• eszter
13 éve 11 hónapja #1919 Írta: eszter
eszter válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus-kutatási eredmények
Nem kimondottan autizmussal járnak, hanem valamilyen agyi funkciózavarral, az lehet éppen autizmus is. Ilyenek a tárolási betegségek, amikor egy enzimhiba miatt vmilyen anyag nem bomlik le, és a szervezetben (legtöbbnél az idegrendszerben is) felhalmozódik (mukopoliszaharidózisok(a 3. típus nem is virít kilométerekről),m.lipidózisok) Meg ott a Fragilis x, ami mondjuk nem anyagcserebetegség, de ált szintén nagy fejjel jár,és autizmussal is, a megalenkefália kül. okokból, szóval a nagy fej nem =sok ész... Na meg a kicsi sem.
Nálunk most a legújabb az, hogy nem bírja magát megtartani fekvőtámaszban (nemhogy akár 1-et is csinálna), és még csámpázik is. Remélem csak az új szokásának köszönheti, hogy egész nap heverészik vhol és pörget vmit, legfeljebb fel-alá sétál, de nem ugrabugrál folyton. Ez vajon nagyon durva, vagy előfordul másnál is? A testvérei simán megcsinálnak 5-6-ot...

Oldalmegjelenítési idő: 0.368 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum