Óvoda, iskola

Mi lesz az alapítványi iskolákkal?

Több
11 éve 2 hete #33971 Írta: airelle
Mi lesz az alapítványi iskolákkal? téma létrehozva airelle által
Ismét belekerült a költségvetés-tervezetbe egy olyan költségcsökkentés, amely sokunkat érint. Van ötlet, hogyan lehetne megakadályozni? Az AOSZ-nak milyen erős az érdekképviselete?

abcug.hu/bezarhatnak-az-alternativ-iskolak-megszoritas-miatt/

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #33973 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
Ez a cikk csak a művészeti, tehetséggondozó és ténylegesen alternatív oktatási intézményekkel foglalkozik és nem kérdeztek olyat, amelyik az sni tanulókat veszi fel. Ki kéne számolni, ha megszűnnek ezek a sulik, hány sni tanulót kéne hirtelen integrálni a normál iskolákba és abból mekkora katasztrófa lenne mindenkinek. Vagy akkor az állam felvállalja végre a kötelességeit és indít nekik kis létszámú osztályokat? Nem hinném. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #33975 Írta: airelle
airelle válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
Ezért kérdezem, hogyan lehetne ennek hírverést csinálni. Képesek az AOSZ és/vagy az auti civilek kiállni ezért az ügyért? Igyekszem magam távol tartani a politikától, de a gyerekem érdekében a tűzön-vízen átgázolnék. Elég sötét lenne az a szcenárió, ha csak állami iskolába lehetne "integrálni".

Több
11 éve 2 hete #33976 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
Az AOSZ érdekképviselete...?
Egyébként a legtöbb alternatív iskola nem fogad autit...

Labolen, ezen nem kell stresszelni, majd kapnak értelmi fogyatékos diagnózist, mint korábban és benyomják őket az egymikbe. (Esetleg az enyhébbek magatartászavart vagy a pszichés fejlődés blablabla... És maradnak magántanulóiban, ha kidobja a normál suli.)

Több
11 éve 2 hete #33977 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
Hmm, vonuljunk az utcára! Ha jól sejtem, leszünk legalább öten! (Ha viszem anyósomat is...)

Több
11 éve 1 hete #33983 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
Szanya: ezért írtam, hogy ez a cikk így rossz. És persze ezt is úgy fogják tálalni a politikusok, hogy ez luxus, hogy Waldorfba, meg Rogersbe jár a gyerek, ha odajár, akkor fizethet a szülő többet is.
Csak senki nem fogja azt elmondani, hogy vannak más alapítványi sulik is, amik pont azt a funkciót látják el, amit az állam nem akar. Vagyis felveszik az sni gyereket.
Ez az egész arra lesz jó, hogy végképp kivonják a problémás gyerekeket, akik nem integrálhatók. Majd mennek magántanulónak, így fizetni sem kell utánuk az államnak. A család meg majd megoldja valahogy, ha azt akarja, hogy tanítva legyen. Aki meg nem tudja, az mehet az egymibe, ahogy írtad. :( Majd megemelik a keretszámokat, mi az hogy ott egy osztályban csak 6-7 gyerek lehet. Befér oda 15-20 is...

Én írtam a tanker vezetőnek, hogy akkor ennek fényében most már sürgősen mondja meg, hova vigyem a nem integrálható ép értelmű fiamat állami oktatásba, mert hogy nincs neki hely ott. Mert úgy tűnik, mire odakerülünk, lehet nem is lesz alapítványi suli, ami fel tudná venni őt. Nem mintha most olyan jól állnánk a lehetőségekkel, de ha már suli sem lesz, akkor végképp esély sincs, hogy bekerüljünk.
Oké, maradjon államiban, de akkor legyen állami helye. Úgy, ahogy azt jeleztük és kértük egy éve is. Sőt, már két éve. :evil:

Több
11 éve 1 hete #33984 Írta: labolen
Vonulás: az alapítványi sulik közösen nem szerveznek valamit? mennénk rá.

Több
11 éve 1 hete #33985 Írta: airelle
airelle válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
labolen: szerintem ezen a szinten a vonulás nem jön össze, nem vagyunk elég nagy tömeg, csak az érdekképviseletekre számíthatunk.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Több
11 éve 1 hete #33986 Írta: labolen
Airelle: Írok egyet én is akkor. Ártani nem árthat. ;)

Több
11 éve 1 hete #33987 Írta: labolen
Megírtam.

Több
11 éve 1 hete #33989 Írta: airelle
Szuper! Akkor már vagyunk ketten :)

Több
11 éve 1 hete #33990 Írta: labolen
Még valaki? :)

Több
11 éve 1 hete #33991 Írta: airelle

• Anya
11 éve 1 hete #33992 Írta: Anya
Anya válaszolt a következő témában: Válasz: Mi lesz az alapítványi iskolákkal?
labolen: Az is írhat aki nem AOSZ tag? Mert én még várom a Vadaskerttől a zárót.
Úgy olvastam ugyanis hogy csatolni kell a papírt is a tagfelvétel mellé. :)

Több
11 éve 1 hete #33997 Írta: labolen
Én sem vagyok AOSZ tag. Mindig csak fontolgatom a belépést. Na de majd most...

Több
11 éve 1 hete #33999 Írta: Szanya1
Elnöki nevezést is vállalsz? ;)

Több
11 éve 1 hete #34001 Írta: labolen
Szanya: ezt nem értem, kinek írtad?

Több
11 éve 1 hete #34003 Írta: Szanya1
Neked. :) Hogy jelölhetünk-e elnöknek. (Feltételezem ahhoz, hogy valami történjen, elnöknek kell lenni, de ki tudja? Nem ismerem a rendszert.)

Több
11 éve 1 hete #34004 Írta: labolen
Ja.... :laugh:
Nem, nem, én hiszek benne, hogy felébrednek és lépnek valamit. És ehhez elég annyi, hogy írunk pár levelet. De hát én már csak ilyen optimista álmodozó vagyok. ;)
Bár azt kell mondjam, egyre nehezebb...

Több
11 éve 1 hete #34006 Írta: airelle
Mindig jelezni kell, ha a rendszerben nem oké valami. Én is optimista vagyok.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Oldalmegjelenítési idő: 2.998 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum