Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Megszólalt!:-)

• tszkrisztina
  • Témaindító
14 éve 3 hónapja #121 Írta: tszkrisztina
Megszólalt!:-) téma létrehozva tszkrisztina által
Ide írhatnánk csemetéink beszédfejlődéséről, az első, vagy új szavakról.

az enyém első szava tegnapelőtt hangzott el, de mindjárt mondatban:
deje iszaaa! =gyere vissza! :-) ezt csak és kizárólag apának mondja, ha kimegy/elmegy.
Ma fogtam az ásványvizes palackot, és mondtam, hogy víz, mire közölte: iz. :laugh:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 3 hónapja #126 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Jó ötlet! :)
Az én fiam 2,5 évesen kezdett erőltetés hatására beszélni, apa, anya, gyere, vizet, éhes, úgy emlékszem ezek voltak az első szavai. Aztán elkezdtünk PECS-ezni, és feleslegesnek ítélte a beszédet, teljesen abbahagyta, majd elkezdett echolálni. Nemrég, 1-2 hónapja kezdett el önállóan beszélni, 4 évesen, viszont olyan ütemben fejlődik, hogy már 4-5 szavas mondatoknál tart. Persze a nyelvtan még hibás.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Reni80
14 éve 3 hónapja #127 Írta: Reni80
Reni80 válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Én fiam pár szót mond,azt is legtöbbször suttogva és amikor ő akarja!Volt olyan nap,hogy mondott kb.15 szót,utána meg 2 hétig meg se szólalt!Pedig olyan édes hangja van,úgy szeretném hallani! :dry:

Több
14 éve 3 hónapja #133 Írta: Edina 21
Edina 21 válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
PECS segít az indulásban :) ,

Több
14 éve 3 hónapja #135 Írta: Szanya1
Igen, ez így van. Mi is ebben a "pár szót időnként beszél" fázisban kezdtük el, és ugyan abbahagyta a beszédet, de a PECS-ben pillanatok alatt eljutott a mondatkirakásig, és szerintem ez gyorsította fel a beszédfejlődést, mikor megjött a bátorsága hozzá.
Azt kell, hogy megértse, hogy mi az értelme a beszédnek, és ezen segíti át a PECS.

• Reni80
14 éve 3 hónapja #137 Írta: Reni80
Igen,elkezdtünk PECS-ezni,de valamilyen tanfolyamra kéne mennem ezzel kapcsolatba azért,ahol pontosan megmutatják,hogyis kell csinálni!Tud valaki helyet?Vadaskertet hallottam azt hiszem!

Több
14 éve 3 hónapja #139 Írta: Szanya1
Igen, a Vadaskertes előadás nagyon jó, és kérdezgesd Edinát, nagyon profi ebben.

• Reni80
14 éve 3 hónapja #140 Írta: Reni80
ok!köszi! :)

Több
14 éve 3 hónapja #141 Írta: Edina 21
A Vadaskertben SOLT ANNA tanítja a szülőket és gyerekeket .

A menete az , hogy első ídőpontot kell kérni ha még nem jártatok a Vadaskertben , ez azért kell , hogy bekerüljetek a rendszerbe és az OEP fizesse .
Első alkalomnál elmondod , Titeket a PECS és napirend érdekel . Mind két témában Solt Anna tartja az előadásokat és után Ő ad ídőpontot a betanításra . Otthon gyakorolni kell ha megy a megadott feladat akkor tovább léptek .6 Tanulási fázisa van .

• Reni80
14 éve 3 hónapja #157 Írta: Reni80
Köszi Edina! :) Hétfőn hívom is őket!

Több
14 éve 3 hónapja #165 Írta: Edina 21
12,00- 13,00 között hívd őket .Kitartóan , mert sok a telefon ,viszont csak két hölgy van aki fogadni tudja .

• Reni80
14 éve 3 hónapja #179 Írta: Reni80
ok!Köszi! :)

Több
14 éve 2 hónapja #525 Írta: Edina 21
Végre mesél a fiam , eltudja mondani mi történt vele az nap , :)

Az tetszik a legjobban mikor így kezdi a mondatot :

-Képzeld Anya !!! :laugh:

Fantasztikus élmény .Végre sikerült ez is . :)

Több
14 éve 1 hónapja #574 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Láttam vannak gyerekszáj történetek. Nagyon aranyosak! Hova lehet ilyet írni, nekünk is van egy-kettő. :)

Több
14 éve 1 hónapja #575 Írta: Szanya1
Írd az info@auti.hu-ra. De gyorsan, mert nagyon kíváncsi vagyok. :D

Több
13 éve 10 hónapja #2510 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Sziasztok!
Régen írtam, nálunk is egészségügyi problémák voltak. Viszont a fiam elkezdett magánhangzókat mondani. Pl a mandarin-> aai vagy a cumi-> ui. 1-1 dologra rámondja magától is már. Pl ma este mondta magától a kádban, hogy aüő (habfürdő) de most már mikor odahozza a pecs kártyákat, miután mi kimondjuk a szavakat kérjük, mondd Te is és próbálja. Sokszor teljesen érthetetlen, de akkor is próbálja!!! Boldog vagyok.
Csak januárban találkozunk Solt Annával, kivácsi vagyok mit mond..

Több
13 éve 10 hónapja #2513 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Tomger: Ez nagyon jó! Egy kis lépéssel már előrébb vagytok a beszédhez! :)

Remélem Anna, tud majd lökni egy kicsit még rajta!

Több
13 éve 10 hónapja #2514 Írta: katalyn76
katalyn76 válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Tomger

Nagy nagy gratula alakul a dolog.
Mi csak két hete pecsezünk de nagyon jól megy neki profin csinálja most már ahhoz is keresni akar amihez mégnincs úgyhogy ha vége az ünnepkenek ezerrel gyártani kell a képeket most kézzel megcsináltam azokat amiket kapott karira és használja is.
Érdekes a mit irsz a magánhangzókkal patti is pl tegnap kapott egy diszkógömböt és három szor ki mondta de inkább csak a magánhangzókat ióööt
Csak megindulnak hamarosan reméljük.

TOVÁBBI KELLEMES ÜNNEPET NEKTEK ÉS MINDENKINEK.

Több
13 éve 10 hónapja #2515 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Sünöcske, Katalyn! Köszi a bíztatást, nagyon örőlünk. Persze az ember örökké telhetetlen és már azon agyalok, hogyan jöhetnek majd ebbe a mássalhangzók.
Ez a magánhangzózás beszédkezdéskor normál gyerekeknél is előfordul. Ha kérem mond Te is már mindig próbálja utánozni, most még az lenne jó, ha magától is akarná, nem csak kérésre.. szóval a kommunikáció és a beszéd kapcsolata még mindig nem tuti...

Sün, Ti jártatok a zuglói Koraiba előző félévben Mártihoz zenélni? Már az előző képetek is olyan ismerős volt:) Ha nem, bocs.

Több
13 éve 10 hónapja #2516 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Megszólalt!:-)
Szia Tomger!

Nem mi csak leveleztünk egymással, találkozni nem találkozhattunk!
De jó tudni, hogy másnak is van ilyen helyes kis hapsikája! :laugh:

Oldalmegjelenítési idő: 0.369 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum