LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Pisi visszatartás

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45446

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 3 éves kislányomnál már két éve probléma a kaki visszatartás, de ezzel már megtanultunk együtt élni, ha harmadik nap nincs semmi , jön a guttalax és másnapra nagy nehezen, de megoldódik a probléma. Egy hónapja levettük róla a pelust, és rendszeresen rátettük a wc-re, akkor mindig belepisilt. Az elmúlt hetekben pedig már szépen szólt is, amikor kellett neki. De pár napja, valami miatt már a pisit is visszatartja. Sem otthon, sem pedig a bölcsiben nem akar pisilni. Toporog egy helyben, ha ráültetem a bilire (Wc-re már nem akar), akkor sír, megfeszíti magát. Próbáltunk mindent, szépen és parancsolóan kérni, beépíteni a napi rendbe, jutalmazni stb. Semmi nem vált be. Van valakinek tapasztalata, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Borzalmasak így a napok..
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45447

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia OneDay!

Nálunk is van gond a visszatartással, de korántsem ennyire, és nem ebben a korban jelentkezett, hanem később. Ha a pelus van rajta, akkor is visszatartja?

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45449

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Igen, sajnos akkor is. :(

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45450

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Akkor lefekszik a földre, és összeszorítja mindenét. :(. Az a baj, hogy fogalmam sincs mi válthatta ki, pedig már olyan szépen haladtunk ezen a téren.

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45451

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem biztos, hogy volt kiváltó oka. Az én fiamnak is időnként jön egy gondolat, hogy pl. abból a 4 féle kajából, amit megeszik, abból az egyik már nem jó és soha többet. Vagy pl. bizonyos szavakat nem lehet kimondani. Vannak ilyenek. Ha nem bírtok úrrá lenni a dolgon, akkor tanácsot kellene kérni egy gyógypedagógus-pszichológus-pszichiáter teamtől, mert ez irtó káros. Az én fiamnak a kényszeres dolgaira (ezek a tiltások is azok) gyógyszert kellett sajnos íratni, de ennyire kicsi gyereknek nem tudom, hogy írnak-e egyáltalán. Viszont így meg tönkremegy a veséje. :(

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45452

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Én is már azt gondolom, hogy nem volt semmi különösebb oka, csak "bekattant" vmi a kis fejében. Mert arra nincs magyarázat, hogy reggel még wc-zik, du meg már üvölt emiatt..Borzalmas, hogy nem lehet tudni, mit hoz a holnap. Írtam a gyógypedagógusnak, de akkor lehet hogy tényleg ehhez egy pszichiáter is kell...Köszönöm a válaszod!

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45453

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Nalunk csak szekletvisszatartasos sztori volt, es nem is az erintett gyereknel hanem az egyik nt lanyomnal. En tudni velem a kivalto okot, neki volt, de aztan mivel ez evekre huzodott, a vege vegulis egy rossz beidegzödes volt mar csak... volt pszichologus, pszichiater es mindenfele etrend meg tamarin meg mittudomen meg micsoda, meg beöntest is megtanultam. Sok evig elhuzodptt, tulajdonkeppen valahogy magatol oldodott meg, kinötte talan? nem tudom...

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45454

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Én is csak reménykedni tudok, hogy ahogy jöttek ezek a dolgok, úgy el is tűnnek..csak addig éljük valahogy túl..:(

Pisi visszatartás 5 éve 3 hónapja #45459

• latonya
  • latonya profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk is volt ilyen, hasonló korban. Pár hónapig tartott, de addig rémálom volt. Ha napi egy pisi volt az már jó. Nekünk akkor be se pisilt, bent tartotta ... Nekünk nem is közvetlen peluselhagyás után volt, hanem később. Több mindennel próbálkoztunk, de hogy az használt-e vagy az idő, nem tudom. Volt folyamatábra, jutalommal és szociális történet szerű mese. Ma (6 éves) se pisil idegen helyen, de legalább itthon meg a nagymamáknál OK.
8 éves ASDs kislány

Pisi visszatartás 5 éve 2 napja #45930

• OneDay
  • OneDay profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Mindenki!

A pisi probléma 1 hét alatt megoldódott! :-) Utólag összeállt a kép. "Csípte" valami korábban és ezért félt a pisiléstől. Sok bátorítással és figyelem eltereléssel beindult a dolog és azóta is jól haladunk. Ő is szól ha szükségét érzi és elvégzi a dolgát ha pl kérjük, pl utazás előtt.
A kaki tartogatás is sokat javult! Kialakulásának fő oka a kevés folyadék bevitel > kemény széklet, ami fájdalmasan jön ki, ezért tartogatja. Megoldás a folyadék bevitel növelése, pl almalével, szörppel kínáljuk, ha nem akar vizet inni. Most már 2 naponta sikerül neki! :-) Az is fontos, hogy nem beszélünk a témáról, hogy ne stresszeljük.
A változatosabb étel is segített. Próbálgattunk mindenfélét, pl a tányér szélére raktunk mindig 1-1 falat újabb ételt , kíváncsi volt és párat megkóstolt és megszeretett.
Nagyon sokat fejlődött a lányunk az elmúlt hónapokban! Köszönhető a rengeteg fejlesztésnek, szakembereknek és otthoni fejlesztésre szánt időnek. Az integrált óvodai kezdés is zökkenő mentesen ment! Az óvónők elmondása szerint jól beilleszkedik a csoportba és csak minimális szociális eltéréseket látnak. Ezeket próbáljuk fejleszteni és már látunk eredményeket.
Minden érintettet családot biztatni akarunk, hogy érdemes dolgozni mert beérik a rengeteg befektetett munka! :-)
Oldalmegjelenítési idő: 0.146 másodperc