Az éjszakai rész az teljesen magától ment nekünk.
A nappalival voltak problémák, illetve a bölcsiből azt jelezték, hogy probléma van. És ugye az oviba meg addig nem vihettük. És ezért ő csúszott az oviba menéssel négy hónapot. (Októberben töltötte be a hármat, és januárban mentünk.)
Ez is azért, sikerült így,. mert bölcsiben dadus néniből egyszer csak kiszakadt, hogy pontosan hogy is pisil be a fiam. Odaállt a dadus néni elé, és eleresztette. És akkor nekem leesett, hogy nem a szobatisztasággal van baj, hanem a dadus nénivel, és ez nem képességhiba. hanem bosszú valamiért.
Na, akkor szépen elköszöntünk a bölcsiből, a karácsonyi szünetre még ráhúztunk 10 napot, és addigra mehettünk oviba, mert minden sínen volt.
De éjjel aztán voltak később problémák. Nagyon ritkán, de voltak. Mondjuk 2-3 havonta vagy fél évente egyszer. Ez simán betudható egy felfázásnak, vagy annak, hogy nagyon elfárad. És volt pár olyan alkalom, amikor ébreszteni kellett, és éjjel megpisiltetni. Ő gyakran nem ébredt fel, csak forgolódott és nyöszörgött. És akkor egyszerűen talpra kellett állítani, és kiterelni a WC-hez. Ott pisilt, majd visszament az ágyba.
Másnap reggel már nem emlékezett rá.
(Emeletes ágyunk van, egy idő után én már nem tudtam kiemelni, szóval akkor az volt a menetrend, hogy én felébredtem a nyöszörgésre, felébresztettem a férjemet, ő felkelt, kiterelte, visszafeküdtünk, és másnap már megint csak én emlékeztem az egészre.)

(Amúgy a férjemet is én ébresztem hajnalban időnként, hogy igyon egy pár kortyot, mert nagyon horkol.)
Ők egyszerűen este kikapcsolnak, és reggelig nem teljesen üzemképesek.