LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35026

Nem lehet, hogy sajtos chips volt? Ilyen tüneteket a tej szokott inkább okozni. Ha nincs egyértelműen vérből kimutatott gluténérzékenység, akkor valószínűtlen nekem, hogy a glutén ilyen markáns tünetet okozzon ennyi idő alatt. Max. ha mondjuk bevágott 6 pogácsát 4 zsömlével és főtt tésztával. Ha jól rémlik, nézték már vérből, ugye? Vagy rosszul emlékszem?
Egyébként Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Mindamellett ha még nem volt gluténszűrés vérből, akkor most már ne hagyjátok el a glutént hétfőig, mert akkor gyorsan meg lehet nézetni az első héten, aztán a vérvétel után kiiktathatjátok újra.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35027

Nem csak chipszet evett, 3x kenyeret és 1x müzlit a 2 nap alatt és utána jött a hasmenés.
A pukizgatás meg szép lassan erősödött. Jah amit kihagytam, hogy újra köhög és robothangozik. Na ezek sem voltak mostanában.
Voltunk vizsgálaton amit immunológus-allergológus főorvos végzett és szerinte semmire nem allergiás a vérkép alapján. Azt mondta a végén, hogy Ő többet nem tud tenni és próbáljuk terhelni szép lassan tejjel. Gluténdiétáról meg hallani sem akar :)
Következő próbálkozás a gyermek gasztrós lesz, hátha többre fog jutni.
Széklet tenyésztés nálunk is negatív lett.
Viszont ami nagyon aggasztó, hogy nem gyarapszik a súlya.
Tavaly nyáron amikor lefogyott, akkor szinte csak tejterméket evett és pékárút.
Ez mellett nem hogy hízott volna szépen lefogyott,
Ekkor kezdődtek a vizsgálatok és a tej elhagyása.
Minden jó, mégsem hízik.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35028

A chips az elvileg krumpliból van, 3 szelet kenyér... Háát, az nagyon kevés. A müzlit mivel ette? Ti nem adtok szorbitos akármit? Pl. vitamint? Nálunk az egyértelműen hasmenést okozott.

Nálunk még felmerülhet a banán (napi 1), ezenkívül viszont már max. a rizst tudnám gyanúsítani, mármint, hogy túl sokat eszik (a gmentes kalács miatt) és megborítja az emésztési ritmust. De ha a tenyésztés negatív lesz újra, mi is a gasztrón fogunk kikötni.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35029

Chipsz paprikás volt és elvileg csak glutén volt benne.
A müzlit rizstejjel kapta. Szorbitot nem tudom, még nem néztem de eddig nem volt gondunk a hasmenéssel egyáltalán.
Most ami új dolgot kapott a kenyér, chips, müzli.
A müzliben ugyebár elég sok minden van, arra rá tudom fogni a hasmenést mondjuk, de a többi gubanc már előtte is megvolt.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35030

Az enyém egyáltalán nem eszik müzlit, szóval passz, de abban azért olyan cuccok nem nagyon szoktak lenni, amik hasmenést okoznak.
Azért mindenképpen célszerű lenne megnézetni a gasztrón a glutént, az biztos. Viszont ha diétáztatjátok, akkor nem lesz jó az eredmény. Lehet ám, hogy a mienk se jó, mert mikor nézték a gyereknek, akkor ugyan kapott glutént, de nagyon keveset. De mondjuk szinte mindegy, ha már egyszer nekem muszáj gmentest ennem, akkor egyszerűbb, ha ő is azt eszik.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35031

Ha megnézik a glutént a gasztrón akkor megbeszéljük, hogy meddig kapjon újra előtte.
Most este felhúzott lábbal aludt el, biztosan fájt a pocija.
Nagyon jó lenne már, ha tudna valahogy jelezni, hogy milye fáj.
Még egy észrevétel, hogy mintha a fájdalomérzete is javult volna, azaz jobban érezte a fájdalmat a diéta alatt. Ma viszont megint észre sem vette, hogy beütötte a kezét.
Valahol azt olvastam, hogy a diéta ideje alatt rendeződik a fájdalomérzet is és újra fájni fognak neki a dolgok.
Persze ezt már lehet, hogy csak bebeszéljük magunknak, de ilyenkor kapaszkodik az ember mindenbe, amibe csak lehet.
Remélem egyszer rájöttök Ti is Mi is, hogy mi okozza az emésztési gondokat.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35125

Nah annyi kiderült, hogy a hasmenést nem a glutén okozta, de a puffadás, pukizgatás, alvás közbeni sirdogálás, nyöszörgés miatt a glztén volt a ludas.
Hasmenést valószínű a nyírfacukor okozta.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35126

Ja, azt nem írtad, hogy kap nyírfacukrot. Ilyen cukorhelyettesítőket biztos, hogy nem kéne adni, nekünk is a szorbittal volt gondunk. (A gyógyszerek, vitaminok összetevőit is folyton nézni kell.)

Csináltak gyorsan egy gluténtesztet? Ilyen gyorsan meglett az eredmény?

Nálunk most épp jó a helyzet, de nem bízom el magam...

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35127

Nem volt teszt, csak miután rendeződött két napja a széklet, újra kapott xillites teát és már jött is a hasmenés. Más új dolgot nem kapott. Viszont most nem volt puki, puffadás, magatartásromlás mint a multkor a glutén után.
Szerintem a nyírfacukor volt a ludas, többet nem adok neki.
Gasztróra pénteken kérek időpontot, mert csak akkor dolgozom a kórházban. Hátha előnyt jelent a fehér ruha, ha nem akkor irány maszek.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35132

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
nyírfacukor: nekem több felnőtt ismerősöm is mondta, hogy az tabu, mert utána futni kell...

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35149

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nekem dietetikus ismerős mondta, hogy a nyírfacukor egy nagy humbuk, senki ne adjon érte pénzt.
magyarfoldre.hu/cikkek/2396/penzkidobas_...yirfacukor_-_atveres
Tele van ilyen cikkekel a net, meg persze a propagandával is.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35151

Mi hasznalunk nyirfacukrot, es en szeretem. Ez a cikk csak azt mondja, ha jol latom, h a nyirfacukor nem a nyirfabol van...hat igen. Valojaban xilitnek kene nevezni mar. Viszont azt a cikk is elismeri, hogy a xilitnek sokkal jobb a glikemias indexe, mint a cukornak. Mar csak ezert is megeri hasznalni nekem. A kaloria is kevesebb benne. Az igaz, hogy nem cukor, es azert jobb az indexe persze... De legalabb ugyanolyan edes, azert rakom en is a sutibe:)
Azt elvileg mar bebizonyitottak, hogy a fogakat egyaltalan nem rontja, sot, ezert is rakjak pl a ragokba a xilitet. Viszont az teny, hogy nagyobb dozisban hasmenest okozhat. Ilyen pici gyereknek teaba pl nem jo rakni, mert akkor hirtelen kap egy lokesszeru dozist (mar ha beleraktok mondjuk 2 tk-lal a teaba). En gyerekeimnek nem volt bajuk tole soha.
Nekem pl pont a sok cukortol szoktak "hasi panaszaim" lenni :), xilitnel ez nincs.
(Sutikbe mondjuk fele cukor-fele xilitet rakok, es eleve csokkentem az eloirt cukoradagot)
Otthon a DM-ben vettem xilitet kilos kiszerelesben, sokkal olcsobb valoban, mint amit nyirfacukor neven arusitanak masutt.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35154

Akkor így már összeáll a kép.
Eddig mindig fele-fele arányba raktuk a teába a nyírfacukrot és a cukrot. Ez volt az első tea amikor csak nyírfacukorral édesítettünk. Fene gondolta, hogy ez lesz belőle. Most már ezt is tudjuk, csak szegény kismanó szenvedte meg.
Amúgy ma utánna kérdeztem és a helyi gyerek gasztrós doki nem örvend túl nagy népszerűségnek. Legközelebb Szentesen ajánlották Dr. Vajdovich Éva magánrendelését. Halott már valaki róla?

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35155

Ja, meg azt kihagytam a xilitrol (ma naggyon raerek :woohoo: ), hogy az eloallitasa igen kornyezetszennyezo, es draga, persze azert draga a boltban is. Kutyaknak tilos adni, mert komaba is eshetnek tole :blink:
Itt nalunk nem is lehet kapni egyaltalan, otthon veszem. Kivancsi lennek, Finnorszagban, ahonnan elvileg az otlet jott, aruljak-e. Itt a cukrot helyettesito cuccok kozul most a stevia, ami nagyon meno. Persze valamilyen szinten tenyleg hobort az egesz.. de az tudomanyosan alatamasztott teny, hogy a cukortol koverek leszunk, es kilyukad a fogunk...akkor meg legyen mar valami alternativa, mar ha az edessegrol-sutikrol nem akar valaki lemondani :)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35156

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Én a mézre esküszöm! :)
Óvakodok mindentől, ami vegyipari termék (a finomított cukor is az!), ezért nem is használunk xilitet sem. Akkor már inkább a megszokott répacukor, de ahol csak lehet, helyettesítem mézzel.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35157

Hat igen. Engem is zavar, hogy (vegy)ipari termelessel eloallitott elelmiszereket eszunk (persze nem csak xilitet:), de igazabol nem azert, mert ugy gondolom, karos lenne az egeszsegunkre, hanem azert mert kornyezetszennyezo..
A repacukor is finomitott cukor (vagy inkabb annak egy szinonimaja), amennyire en tudom.
De amugy en is a jo magyar mezre eskuszom :) Kar, hogy a legtobb sutibe nem passzol.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35158

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A répacukor gyártása nagyon durva folyamat, valóban borzasztóan környezetszennyező. Én is ezt értettem finomított cukor alatt. :)

Nem sütök túl sok féle sütit, de majdnem mindegyikben van méz. Nagyon megy a kókusz kocka, annak egy mézes piskóta a tésztája. Ebből simán lehetne még somlóit is készíteni. :)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35194

• Anya
  • Anya profilkép
Az egyik munkatársam mikor itta a munkahelyi kávét, elővette a kis házi mézes üvegét
a zsebéből,és azt tette bele. :laugh:
Szeretem a kávét is, a mézet is (egy kicsit), de még nem vitt rá a lélek hogy
összekeverjem a kettőt. :laugh:

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35197

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
A Xilit valóban baktériumölő hatású, ezért védi a fogakat, de a benne levő alkohol gyök miatt hashajtó hatású. Ez mondjuk szorulásos gyereknél hasznos is lehet.
Az eritriolnak nincs hashajtó hatása és édesebb is, többen szeretik ez miatt. A többi édesítőszer pocsékabb ezeknél.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 2 hete #37160

Jaj, nagyon jó ez a reklám a GAP szindrómának. :silly: Látszik belőle a végtelen hatékonysága... :silly:

Egyébként a kislány nagyon aranyos, az enyém is pont így nézegeti az érdekes vizuális ingereket. :)

tv2.hu/musoraink/mokka/172571_mindent_az_autizmusrol.html
Oldalmegjelenítési idő: 0.272 másodperc