LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Jogi kérdések

Téma: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 7 hónapja #17163

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Nem tudnám elképzelni, hogy egy pl:hangérzékeny autista vezessen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 7 hónapja #17168

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Azt én sem hiszem, éppen ezért személyre szóló mindkét vizsgálat, az alkalmassági és a cselekvőképességet korlátozó is.
És ez így van jól, szerintem.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 7 hónapja #17176

• Borka
  • Borka profilkép
Köszönöm szépen a válaszokat. Odébb van még... de jó tudni, hogy nem lehetetlen.
Fiam szerintem totál normál életet fog élni (hacsak nem történik valami nagy tragédia, ami megtöri a fejlődését, pl én meghalok.) S nem szeretném, hogy egy 4 éves korban kapott papír gátolja a későbbi életét, mikőzben ő képes lenne normál életet élni.
A szűkebb-tágabb családban van 4 Aspi férfi (nem diagnosztizáltak, de valamennyire érintettek) és mind a négyen normál életet élnek, jó pozícióban dolgoznak. Igaz, csak kettőjüknek van felesége, gyerekei. Szerintem a fiamnak családja is lesz :)

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 1 hete #23463

• Borka
  • Borka profilkép
Szia Bundáskenyér!
Segítségedet szeretném kérni: Kisfiam enyhe Aspi, nem tudnak róla az oviban, nincs is vele gond, jól érzi magát, beilleszkedett. A környezetünkben se tudják a dg-t. Mozgásfejlesztést csinálunk, magánban.
Én szeretném "levetetni" róla a diagnózist.. Ez hogyan működik? 1 év múlva kell mennünk vizsgálatra a Vadaskertbe, hogy újra megkapjuk a meghosszabbitott gyeshez szükséges papírt. Ha ide nem viszem el, akkor kikerül a rendszerből és nem lesz többé hivatalosan auti? Vagy kell egy vizsgálat, amely kimondja, hogy nem auti a gyermek?
Remélem, hogy érthető a kérdésem. Meggyőződésem, hogy a gyerek nem nyert a diagnózissal semmit, mi is csak a gyest és társaikat, amelyről szívesen lemondok.
Viszont félek, hogy gátja lesz még az életben, nem az aspergere, hanem a papírja. Pl. félek, hogy már nem lehet az asztalfiókban tartani a diagnózist, hanem a kórházaknak ki kell adni, vagy valami ilyesmi. Köszönöm

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 1 hete #23464

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Borka!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 11 éve 1 hete #23477

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Kedves Bundáskenyér!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

tanácsot szeretnék kérni 10 éve 10 hónapja #24984

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Kedves Bundáskenyér!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.[/hide]

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 10 éve 10 hónapja #24988

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szalamandra

válasz Bundáskenyérnek 10 éve 10 hónapja #24989

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Bundáskenyér!

még egy válasz 10 éve 10 hónapja #24990

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Bundáskenyér,

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 10 éve 10 hónapja #24994

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető

további válasz 10 éve 10 hónapja #24997

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Bundáskenyér,

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 10 éve 10 hónapja #25014

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szalamandra,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

új válasz 10 éve 10 hónapja #25030

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Bundáskenyér,

Köszi a választ. Mindez nagyon szomorú :(

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 4 éve 4 hónapja #48434

• heyjude
  • heyjude profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Azthiszem jogi téma a kérdésem. Ha a gyerekek betegsége szenzitiv adat, a csp papíron mégis rábiggyesztik, hogy x után emeltet kapunk. Csp papírt kér suli ovi.. stb.
Tudok vhol kérni úgy papírt, hogy nem szeretném ha ez nevesítve volna, ill a sulinak elég hogy hány gyerek után kapok cspt.

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 4 éve 4 hónapja #48435

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bundáskenyér válasza: "A gyerekek egészségügyi adatai valóban úgynevezett különleges személyes adatok. A különleges adatok annyiban mások a sima személyes adatokhoz képest, hogy a GDPR 6. cikk szerint megkövetelt jogalapok mellé szükség van egy 9. cikk szerinti jogalapra is a kezelésükhöz. Amennyiben ezek a jogalapok megvannak, az egészségügyi adatokat kezelheti az óvoda és iskola. Az étkezési kedvezmény érvényesítéséhez jogszabály írja elő a bemutatandó dokumentum adattartalmát, igy jogi kötelezettség teljesítése miatt az óvodának és iskolának be kell kérnie a tartós betegségről vagy fogyatékosságról az igazolást. "

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 4 éve 4 hónapja #48437

• heyjude
  • heyjude profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon köszönöm a választ.

Nekem jól jönne a támogatás, a gyerekemnek meg nem segítene ha kiadnánk a diagnózisát... jol tanul, szeretik, de nem járhatna ide törvény szerint.
Passz, hogy mit csináljak.

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 3 éve 4 hónapja #50296

• kedves
  • kedves profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Gyerekkoromtól társaságban nem kommunikáltam. Emiatt felnőttkorom elején skizofréniát diagnosztizált egy pszichiáter. Felnőttkoromtól elkezdtem beszélni, beszélgetni. Jelenleg is félénk, zárkózott vagyok, de már jobb a helyzet. Az összes aspergeres tünet igaz rám. A skizofréniát kizárta pszichiátriai vizsgálat, de a diagnosztizáló pszichiáter és a pszichiátria nem akarja elfogadni, hogy autizmus spektrum zavarom lehet és nem skizofrénia. Már bíróságra került az ügy többször. Hogyan tudom bizonyítani, hogy nem vagyok skizofrén és ez inkább autizmus spektrum zavar lehet?

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 3 éve 4 hónapja #50297

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Kedves!

Nem vagyok jogász, de szerintem igazságügyi orvosszakértőhöz kellene fordulni (bár ha bíróságon volt az ügy, akkor gondolom már került bevonásra). Az AOSZ jogászát meg lehet kérdezni azért. (A jogi végzettségű anyuka aki itt válaszolgatott, más területtel foglalkozik.)

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 3 éve 3 hónapja #50328

• Rencike66
  • Rencike66 profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Bundáskenyér!
Ha volt már téma, elnézést, nem találtam. Orvos vagyok és az érdekelne, hogy kötelezhetnek-e ügyeletre, ha a fiam auti. Van az elrendelhető ügyelet és van az önként vállalt. Az utóbbi elvileg nem kötelező, gyakorlatban ez nme ilyen egyszerű. Ráadásul most már eü. szolgálati jogviszony van. Ha van erre vmi szabály, ahhoz kell az sni vagy elég a diagnózis? Köszönöm!
Oldalmegjelenítési idő: 0.107 másodperc