Sziasztok!
Valamelyik fórumban már írtam, hogy az önkormányzat lepattintott minket, finoman persze, hogy mivel nincs a városban integráló ovi és iskola, ezért nem kötelesek a fiam fejlesztését megoldani. Csak utiköltséget fizetni, ha olyan oviba viszem, ami integráló. Szerintem viszont első körben az önkormányzat feladata, hogy kijelöljön integráló intézményt a városon belül, akkor is ha Budapest mellett vagyunk.
Most arra várunk, hogy azt mondták adnak támogatást a fejlesztésekre, amolyan rendszeres havi támogatás formájában, mert ez még mindig olcsóbb nekik, mint az alapítóokirat átírása, és gyógyped alkalamazása. Ha megadják, akkor már nem kezdek olyan hevesen intézkedni, de ha elutasítanak, akkor azért csak erőltetném ezt a dolgot. Meg az iskolát is inkább, mert szeretném ha két év múlva kérhetnék mellé asszisztenst, azt meg csak úgy lehet, ha benne van az okiratban, hogy integrál autikat.
Kérlek, aki járatos ebben, mondja meg, melyik félnek van igaza, és mit tehetek, illetve van-e jogi alapja annak, hogy a várost valahogy kötelezzük az integrálásra. Nekem az se gond, ha nincs helyben gyógyped, csak tudjunk kérni valami utazó gyógypedet, vagy asszisztenst. Ha nem sikerül elérnem, akkor is ide szeretném járatni, mert ez egy nagyon családias kis iskola, 20-25 fős osztályokkal, és ismernénk a helyi gyerekeket, legalábbis egy részét. Ez azért előny lenne, meg unokatestvér és testvér is ide járna, tudnák segíteni őt szünetekben, vagy ilyesmi.
Ha meg nincs sok esélyünk, akkor nem akarom elmérgesíteni a helyzetet, mert akkor meg mondhatják, hogy nem is kötelesek felvenni, vigyem máshová.
Szóval mit gondoltok?