LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Jogi kérdések

Téma: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől

Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #348

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Végzős vagyok a PPKE jogi karán, októbertől már gyakornokként dolgozom is, fogyatékos ügyből írom a diploma munkámat, de jogi tanácsot még nem adhatok nektek, nem szerkeszthetek okiratot sem.

De ha bárkinek baráti tanácsra van szüksége, mert elakadt valamelyik ügyében,és nem tudja hogyan tovább, ebben segíthetek, ezt nem tiltja semmi.

email cím: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #352

Az első tanácsot már adhatod is. :)
Az imént beszéltem az ÁNTSZ-el, mert kérvényeznem kell náluk, hogy bevihessem az oviba a gyerek saját kajáját, lévén mást nem eszik meg.
Az eljárási díj 12 000 Ft!!!!!!! Legombolnak 12e-t egy fogyatékosról azért, hogy ehessen az óvodában!!!! Ilyen a világon nincs. Szerinted ezt hol reklamáljam meg? Vagy kérjek méltányosságot?

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #353

Személyes találkozón az ügyintéző közölte, hogy az eljárási díj kiszabása a "főorvos asszony kompetenciája" és esetünkben szerinte el fog tőle tekinteni.
???????????? Nincs erre jogszabály????????

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #359

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

Neked költségmentességet biztosít az alábbi jogszabály:

www.antsz.hu/portal/portal/atajekoztato6...azgatasidij_314.html

belinkelem a saját honlapjukról :evil: . hogy tudd mire hivatkozol, ha beszélsz az ügyintézővel,
de ki is nyomtathatod!

Szerintem ezt ők pontosan tudják, nem értem miért mondták ezt neked!
Lehet el akarták venni a kedved az egésztől?

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #360

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Ez a jogszabályhely lényeges:
Költségmentességben lehet részesíteni - jövedelmi és vagyoni helyzetének vizsgálata nélkül - azt az ügyfelet is, aki a kérelem benyújtásakor

a) aktív korúak ellátására jogosult, időskorúak járadékában, ápolási díjban, vakok személyi járadékában, fogyatékossági támogatásban részesül, valamint, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermeket nevel vagy saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #361

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Amint látod, ez valójában méltányossági ügy, és nem is teljesen egyértelmű a jogszabály..., de a lényeg neked nem kell fizetned!

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #363

Köszönöm!!!!! Így már világos! Magamtól ezt nem találtam volna meg soha.
Azt hiszem, sok dolgod lesz itt velünk...

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 7 hónapja #364

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szívesen segítek ha tudok!
Ti pedig nekem pl. napirend ügyben :laugh:

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 6 hónapja #573

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Sziasztok!
Valamelyik fórumban már írtam, hogy az önkormányzat lepattintott minket, finoman persze, hogy mivel nincs a városban integráló ovi és iskola, ezért nem kötelesek a fiam fejlesztését megoldani. Csak utiköltséget fizetni, ha olyan oviba viszem, ami integráló. Szerintem viszont első körben az önkormányzat feladata, hogy kijelöljön integráló intézményt a városon belül, akkor is ha Budapest mellett vagyunk.
Most arra várunk, hogy azt mondták adnak támogatást a fejlesztésekre, amolyan rendszeres havi támogatás formájában, mert ez még mindig olcsóbb nekik, mint az alapítóokirat átírása, és gyógyped alkalamazása. Ha megadják, akkor már nem kezdek olyan hevesen intézkedni, de ha elutasítanak, akkor azért csak erőltetném ezt a dolgot. Meg az iskolát is inkább, mert szeretném ha két év múlva kérhetnék mellé asszisztenst, azt meg csak úgy lehet, ha benne van az okiratban, hogy integrál autikat.
Kérlek, aki járatos ebben, mondja meg, melyik félnek van igaza, és mit tehetek, illetve van-e jogi alapja annak, hogy a várost valahogy kötelezzük az integrálásra. Nekem az se gond, ha nincs helyben gyógyped, csak tudjunk kérni valami utazó gyógypedet, vagy asszisztenst. Ha nem sikerül elérnem, akkor is ide szeretném járatni, mert ez egy nagyon családias kis iskola, 20-25 fős osztályokkal, és ismernénk a helyi gyerekeket, legalábbis egy részét. Ez azért előny lenne, meg unokatestvér és testvér is ide járna, tudnák segíteni őt szünetekben, vagy ilyesmi.
Ha meg nincs sok esélyünk, akkor nem akarom elmérgesíteni a helyzetet, mert akkor meg mondhatják, hogy nem is kötelesek felvenni, vigyem máshová.
Szóval mit gondoltok?

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 5 hónapja #577

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
De bizony, az önkormányzat felelőssége megoldani a problémádat, de első körben a TKV Bizottság szakvéleménye kell, mert abban van, hogy melyik intézménybe kell vinni a gyereket.Nem azt írja le milyen intézmény kell a gyereknek, hanem konkrétan melyik név szerint!
Ha a bizottság nem tud kijelölni megfelelő intézményt, mert nincs, jeleznie kell az önkormányzatnak, hogy tegye meg a lépéseket és alakítson ki feltételeket valamelyik intézményében, vagy béreljen helyet nektek alapítványi vagy más alkalmas intézményben helyet és fizesse ki az útiköltséget.
Labolen ez az ügyintézés sorrendje, ha nem tartod be leráznak!

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 5 hónapja #587

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Voltunk bizottság előtt. Először kijelölték a mostani ovinkat, pedig az semmit sem integrál az alkapító okirat szerint. Ezt mondtuk is nekik, sebaj. A fejlesztésről merg annyit artak, hogy : óvodai nevelés javasolt, specifikus egyéni fejlesztés mellett. Semmi egyebet. Így nem is fejlesztené senki, ha én nem vinném magán úton tornára, meg kognitív órára.
Most újra mentünk, mert mondtuk hogy ez így nem jó. Új szakvéleményt nem írtak, csak kiegészítették azzal, hogy a gyerek a szülő elmondása alapján nem kap fejlesztést az oviban. ide és ide elmenne tornára és egyéni fejlesztésre. A férjem követelte ki, hogy legalább már azt írják oda, hogy mert ez a fejlődését szolgálja ezért szükséges és javasolt. Azt mondta a biz vezetője, hogy ők nem mondhatják meg az önkormnak, hogy mit tegyen. Így ez alapján kértem támogatást az önkormtól, havi 30ezret. Vagy megadják vagy sem. De már személyesen beszéltem ott több emberrel, vezetőkkel, és azt mondták, nem akarnak alapítóokiratot változtatni, mert nem akarnak több olyan gyereket mint az én fiam. Erre mondta helyesen az ovivezetőnk, hogy így is jönnek, pláne ha a bizottság így is kijelöli őket ellátó intézményként. csak miovel nincs megfelelő alapítóokiratuk, ezért még csak egy utazó gyógypedet sem kérhetnek. :(
Itt tartunk. Szóval nem a bizottsági látogatás hiányzott.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 5 hónapja #588

Itt bizony a bizottsággal és az önkormányzattal is gond van.
Nem is tudom, honnan lehetne ezt megfogni. Bundáskenyér, szerinted?

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 5 hónapja #589

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Labolen!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre
írd meg kérlek, hol érhetlek el! Segítek.
A bizottság és az önkormányzat is szabályt sért és nem jársz jól a 30 e ft-tal, mert a gyerekednek szakember segítsége kell az óvódában és az iskolában is.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 13 éve 5 hónapja #599

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Küldtem a címet. Köszönök szépen mindent előre is!

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 2 hónapja #16451

Szia

A következő a történet röviden. Ma arra mentünk a fejlesztésünkre be hogy menjünk haza mert a helyi jegyző asszony úgy döntött hogy a kiirt bízottság által javasol heti négy órát ő leveszi kettőre . És még ráadásul most egy darabig egyáltalán nem lesz óránk mert a fejlesztőnk januárba négyet tartott hetente és nem hajlandó kifizetni.
A bölcsi ovi önkormányzathoz tartozik és itt a városunkban Sátoraljaújhelyben sajnos a jegyzőasszony az Isten felett áll . Sajnos.
Az aoszt hívtam de ők is csak akkor tudnak érdemben segíteni ha erről valamilyen papír van a kezemben hogy mire hivatkoznak.
Ha tudol tanácsot adni megköszönném.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 2 hónapja #16453

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
szia
az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írd meg kérlek, bölcsisek vagytok-e
és van-e diagnózisotok, mindent ami összefügg az esettel és írok választ:)

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 1 hónapja #17150

• Borka
  • Borka profilkép
Sziasztok,
igaz, hogy autista nem kaphat jogosítványt? ma olvastam a Bezzeganyán. Tényleg? És ezt hogy ellenőrzik? Mit tudtok erről, Na persze még csak 5 éves a fiam... de ez meglepett. Van-e még valami, amiből kizárják az autistákat? remélem azért szavazójoguk van :woohoo:

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 1 hónapja #17153

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Borka!

Akit a bíróság cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyez, annak nem lehet jogosítványa, nem vezethet, munkát csak a gondnoka beleegyezésével vállalhat, keresetének csak 50%-al rendelkezhet, korlátozva van mindenben (házasságkötés, komolyabb vásárlások).
Nem az autizmuson van a hangsúly, hanem a cselekvőképesség hiányától függ, lehet valaki beteg, drogos, stb. is.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 1 hónapja #17154

Ezeken kívül úgy tudom, hogy az autizmus egészségügyi kizáró ok a jogosítvány esetében. (Gyámság nélkül is.) De meg kéne nézni pontosan.

Válasz: Ha jogi tanács kellene egy sorstárs szülőtől 12 éve 1 hónapja #17155

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Nem, van a családban AS -es, akinek van jogsija. Diagnosztizált.
Ez olyan, mint a cukorbetegség, egyéni elbírálás alapján megy, de a gondnokság az kizáró ok, a meglevő jogsit is bevonják.
Oldalmegjelenítési idő: 0.146 másodperc