Sziasztok!
Hogy találhatok olyan szülőket, akiknek az enyhén érintett gyermeke következő tanévben kezdi az első osztályt Budapesten és budai agglomerációban?
Tele vagyok kételyekkel, kis létszámú integráló osztályt keresek, ami a szakértői bizottság szerint nem létezik és én sem találtam eddig. Sajnos a lányom könnyen kiborulós fajta, ha több érintett gyerek társaságában van teljesen kikészül, akkor is, ha NT gyerekek között van(ha szekálják, viccelődnek vele, gúnyolják, levegőnek nézik, szivatják) akkor ő kiabál, duzzog, odacsap. Jelenleg szuper kis létszámú integráló állami iskolaelőkészítőben van, ahol az első hét volt nehéz, azóta nincs kiborulás és folyamatosan dicsérik, csinál mindent, ügyes, szófogadó, nyitott, barátkozós(ez sosem volt gond), néha durcás vagy nem akar osztozni, de ez a legkisebb probléma.
Úgy érzem nincs megfelelő suli számára, mert túl érzékeny. A körzetes iskolai osztály tavalyi létszáma 32 fő, ez kegyetlen sok szerintem még az NT gyerekeknek is. Jelenleg 15 gyerek között működik megfelelően, remekül érzi magát.
Azt észrevettem, hogyha előre ismer valakit, akkor sokkal nyitottabb, de amúgy sem a haverkodás a gyengéje, hanem a stressztűrés.
Van itt hasonló korú és beállítottságú gyerek anyukája? Budapest budai oldal, Törökbálint, Budaörs, Budakeszi, Érd, Biatorbágy, Diósd
Jó lenne együtt keresni másokkal iskolát, egyedül nagyon nehéz, folyamatos visszautasítások, reménytelennek látom a helyzetet. Tartok tőle, ha bekerül a körzetes nagylétszámú suliba, vagy egy “integráló” alapítványiba hasonlóan érintett gyerekek közé, úgy ki fog borulni, hogy megszüntetik az integrálható státuszát és/vagy kiutál minket a szülő és gyerekközösség, ő pedig nagyon jegyzi a korábbi sérelmeit, sokkal lentebbről indulnánk. Szegregált környezetben már volt rövidebb ideig(pár óra)az nem sima kiborulást, hanem rendes meltdownt okozott neki, tombolt.
Ötletem sincs, mi legyen a sulikezdéssel, jó lenne valakivel megosztani a dolgokat és együtt keresni a megoldást, mert most csak sok rossz megoldást látok és nem akarok közülük választani. A lányom okos, barátságos, nyitott, érdeklődő, segítőkész, spontán, eleven, várja a sulit és szereti a feladathelyzeteket, nem akarom, hogy ez tönkremenjen..