LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: 11.kerületi integrált óvoda

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46518

Sziasztok!
Szeptembertől szeretném kisfiamat integrált oviba beíratni. Tudnátok ajánlani jó ovit?
Tétényi/ Bikszadi/ Bükköny utca/Fogócska utca lenne távban elérhető, de mindenre nyitott vagyok.
A nyílt napnál előbb is lehet jelentkezni? Mennyire nyitottak erre az igazgatók?
Köszönöm
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46523

Shyla, én a Bükköny utcairól tudok infókat. Autikat valóban fogadnak, specifikus fejlesztés jelenleg nincs autiknak (talán max akkor, ha tudnak ehhez értő utazó gyógypedagógust találni, de szerintem erre most kicsi az esély), az egyéb fejlesztések rendben zajlanak (mozgás, finommotorika). A csoportok max 25 fősek, úgy tudom és ami nagyon jó, hogy ahol van SNI-s gyerek a csoportban, ott van pedagógiai asszisztens is. Ez fontos, mert tud a gyerekre figyelni valamennyire külön. Nyitottak tehát erre a problémára, de szerintem jobban kedvelik a könnyebben kezelhető autikat. Tehát arról nincs tapasztalatom, mi van, ha esetleg egy időnként dührohamozó auti kerül valamelyik csoportba. A többi oviról nem tudok sokat, én még a Tétényi úton voltam nyílt napon, nekem szimpatikusak voltak. A Neszmélyi útra akartak minket nagyon irányítani a Koraiból, de az egyik itteni anyuka nagyon nem ajánlotta azt, így meg sem néztük.

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46524

Szerintem mindenképp érdemes hamarabb megkeresni őket. Ide mi nem voltunk körzetesek, protekciónk volt, külön megnézték a fiamat és így kerültünk be. Szóval az SNI-s gyerekeket megnézik külön szerintem és mivel korlátozott számban kerülhet egy-egy csoportba SNI-s, érdemes bejelentkezni egy találkozóra hamar.

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46527

Bükköny utcai ovi azt mondta hogy semmilyen információt nem ad, mennek a körzetes oviba, vagy nyílt napon kérdezzek. De úgyse hozzájuk tartozunk ezért sok esélyünk nincs.
Bikszadi azt mondta h minden csoportban van 1-2 autójuk már ezért menjek a körzetes oviba inkább. Úgy érzem semmilyen választásunk sincsen, csak dobálnak minket és ahogy kiejtem a számon h auti már hajtanak is el.... :(

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46530

Shyla, van auti SNI kódja is a gyerekednek? Ha igen, elvileg a bizottság kijelölt egy ovit Nektek, nem? Ráadásul a kerületben max szerintem 4 integráló ovi van, gondolom, azok közül választhatsz a bizottságnál, mivel valószínű egyik sem pont a körzetes ovitok. A Bükköny nekünk sem körzetes, de ugye segítséggel bekerültünk. Elhiszem, hogy el vagy keseredve, én is átéltem valamelyest ezt, nemsokára pedig jön az iskola, ahol a kerületben már kb nincs is megfelelő intézmény, hanem viheti el a gyereket az ember jó messzire:(

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46531

Igen van sajnos kódja. A szakértői a tétényit akarja kijelölni mert az a körzetes aki fogad autikat. A többivel beszéltem azt mondtak nincs hely vigyem a körzetesbe. A tétényije ugyanezt mondta mikor meghallotta h autizmus h hatok fullon vannak.... nagyon elkeserítő hogy e miatt a -köd miatt egyszerűen sehol sem fogadnak.....

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46532

Megértem, hogy el vagy keseredve. Ha kijelölte őket a szakértői és még körzetes is, fogadnia kell. Ha mégis tiltakoznak, én mennék a szakértőihez, vagy a jegyzőhöz. Ezt a helyzetet nekik kell megoldani, nem Neked. Mondom én, aki nem egy harcias típus, de ebben az esetben ezt tenném szerintem.

11.kerületi integrált óvoda 6 éve 2 hónapja #46533

Az az elkeserítő h nem is jelentkezhetek olyan oviba amit kinéztem. Nem biztos hogy ez lesz számára a legjobb ovi.... ugy erzem rankkenyszeritik mert sehol mashol nem fogadják. Más kérdés hogy szerintem nagyon hamar kapra még a kodot... de az mar masik téma. Akkoris ha tudjak hogy autista mar emlegetik hkiteszik ha nem szobatiszta ha igy viselkedik stb... kozben meg a bölcsi szerint nem az a kod megis rajta van.... baromi dühítő
Oldalmegjelenítési idő: 0.094 másodperc