LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: ADHD vagy auti

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40605

• Angianya
  • Angianya profilkép
Sziasztok!

Tudna esetleg valaki információval szolgálni, akinek van ADHD-val diagnosztizált gyermeke, hogy ezzel a diagnózissal bármilyen általános iskolába lehet menni, vagy csak szakértő bizottság által kijelölt iskolába? Jelenleg gyermekkori autizmus a diagnózisunk, de határeset, a figyelemzavar és hiperaktivitás is felmerült. Vadaskertben voltunk egy hetet, illetve 4 éve járunk oda.Olyan mértékű javulás mutatkozik, hogy P.Csillát is elbizonytalanította a jelenlegi diagnózis. Mára a figyelemzavar maradt, még hiperaktívnak sem mondható.
Lassan 8 évesek lesz a fiam, 4 év intenzív fejlesztés van mögöttünk.(napi szinten TSMT, logopédia, gyógypedagógus stb.) A jelenlegi lakóhelyünkön ezzel a diagnózissal szóba sem jöhet a felvétel,(csak egy suli van) nincs benne az alapító okiratban. Ha a kijelölt iskolába vinném, naponta utaztatnám 2 órát a semmiért, mivel a másik suliban ugyan benne van az alapítóban, de nincs szakember, tehát semmivel sem vagyunk előrébb.
Ismertek olyan gyermeket akiről levették az auti diagnózist?
Köszönöm előre is a segítséget! Elnézést, ha nem ide kellett volna írnom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40610

Szia! Az autizmus mindennapokba írj szerintem, ott többen nézik a kérdéseket. :)

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40611

Angianya, le lehet vetetni az auti dg.-t persze. Ha a Vadas levette, akkor miért ne vehetné le a szakértői. Csak könnyebb dolga lesz. Viszont hogy milyen suliba lehet menni, azt nem tudom, elküldtem Edinának a kérdést, hátha tudja. De ha még csak nem is komplett ADHD, akkor felmerül, hogy kell-e bármiről papír? Ha szerinted bírná a normál sulit.

NemBiztos, köszi a figyelést, a hozzászólásod miatt vettem észre a megválaszolatlan topicot. :)

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40612

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40613

NemBiztos, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40614

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Angianya!
PCsilla ha levette róla az auti dg. akkor marad a ADHD. Ezzel felvesznek normál suliba.A Tanul.biz. ezt fogja alapul venni nyílván.
Én úgy fogalmaznám meg a kérdést,hogy mennyire önálló, önellátó, tud figyelni a dolgaira, tud követni egy 15- 20 perces órát segítség nélkül , dolgait rendbe tudja tartani, a szabályokat mennyire tartja be? stb. Vagyis mennyire iskola érett?
A Vadaskertben csináltak régen iskolaérettségi felmérést , tesztet. Az sokat tudna segíteni az iskola választásban.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40615

• Angianya
  • Angianya profilkép
Köszönöm a segítséget! Rosszul fogalmaztam, mert félreérthető lett. A diagnózist még nem vették le róla. Most szerdán valószínűleg lekerül és helyette marad a figyelemzavar és hiperaktivitás diagnózis.
Amennyiben megkapjuk a vadaskerti papírt, utána megyünk iskolaérettségire a Dohány utcába. Mivel már lassan 8 éves, nem hiszem hogy lehetne még húzni az iskolakezdést.
sok mindenben önállótlan, de ez inkább a figyelemzavar miatt van, mintsem éretlenség miatt. Például, ha nem figyelek az öltözködésére képes kihagyni a pólót, és csak a pulóvert veszi fel. Úgy gondolom képes figyelni 20-25 percet ha őt érdeklő dologról van szó..illetve ez eddig egyéni foglalkozásokon jól működött, csoportban már kérdéses.
A szabályokat viszonylag jól követi, de valóban nagyon függ attól hogy meg akar-e felelni az adott felnőttnek. Dicsérettel jól motiválható, van benne megfelelni akarás.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40619

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Angianya!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40621

• Angianya
  • Angianya profilkép
Valóban egy kis létszámú osztály lenne megfelelő, de ezt sajnos, biztos hogy nem tudom megoldani.A falu egyetlen iskolájának leendő elsősei olyan sokan vannak, hogy három osztályt is kitennének. A két osztályra több mint 70 jelentkező volt. Másik településre nem tudom elvinni, reggel 7-re járok dolgozni, itt helyben. Tömegközlekedéssel nem merném még elengedni.
Mi B osztályba jelentkeztünk a hagyományos napközis rendszerűbe, mert ha sikerülne négy órás állást találnom, akkor ebéd után hazahoznám. Az iskolaotthonos rendszert elviekben jónak tartom, de a kötöttsége miatt, illetve az itteni módszerek miatt nem választottam. Asszisztensről nem tudok, de van egy fejlesztő pedagógus, ő is segítség lehet.Illetve logopédust ígértek még, a beszédfogyatékos gyermekeknek jár, kérdés nekünk is juthat-e belőle. Sajnos nem vagyok tisztában azzal, milyen fejlesztés, mennyi óraszámban, milyen szakemberszükséglettel járhat hiperaktív figyelemzavaros gyermeknek.

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40628

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Az a gond ,ha sok negatív dolog éri első osztályban , utána nagyon nehéz ismét felépíteni az önbecsülését , stb.
Nagyon nehéz döntés , tudom!
Én nem dolgoztam a fiam 10 éves koráig , ezért nekünk másképp alakult az iskola kezdés! Szerintem sikerült egész jól átvészelni!

A fejlesztéseket a Tanulási Bizottság határozza meg és az iskolának biztosítani kell a hozzá megfelelő szakembert a megadott óraszámban!

ADHD vagy auti 8 éve 11 hónapja #40649

• Angianya
  • Angianya profilkép
Sziasztok!

Csak tapasztalatként leírom milyen érdekesen alakult az iskolai helyzetünk. :-) Vadaskertet megjártuk, kaptunk egy F90-es kódot, bár az F84-et levenni NEM LEHET, orvos szakmailag nem kivitelezhető...menjek ezzel a friss ambuláns lappal a Dohány utcába, csak ezt mutassam meg...ez alapján írjanak egy új szakvéleményt, csütörtökön jeleztem a suli felé hogy ,,levették az F84 diagnózist" felveszik-e így az F90-el? Nem volt épp benn az igazgatónő, hogy választ adjon, menjek vissza pénteken. Péntek reggel hívom a Dohány utcát, hogy megkérdezzem: F90-el mehetünk e bármely suliba, vagy csak olyanba amit ők jelölnek ki? Sajnos csak olyanba, ami rajta van a listájukon, kérdeztem mi a megoldás, vigyek BTM-es papírt nev.tan-ból?(mert mással nem fogják felvenni) ,,hááááát igen" volt a válasz...paff lettem,kezdtem bepipulni, irány a suli! Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Felveszik vagy sem F90-el? Erre milyen választ kapok?! Természetesen felveszik, még F84-el is, mivel a Tankerületbe írt kérelmemre azt az utasítást kapták a tankerülettől, hogy mindenképpen vegyék fel a fiamat, mivel ez a körzetis iskolánk, nem kötelezhet engem, mint szülőt senki arra, hogy havi 50E Ft-ért elhordjam más településre a fiamat.
A Tankerület ígéretet tett az iskolának, a szakértői által meghatározott fejlesztések biztosításáról utazópedagógusok által. Na erre varrjatok gombot ha tudtok, mert én még mindig nem tértem magamhoz, akkor most hogy is van ez?
Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc