LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Integrált iskola... de hová írassam be?

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31698

• Daniel
  • Daniel profilkép
  • Nem elérhető
  • Denibaba
Lehet de totál egyedül megcsinálni füstölni és eladni nagyon durva egy meló kábé körbedolgoztam a napot és azt se tudtam hányadika van milyen nap :D Ha rá leszek szorulva úgyis rávetemedek újra, mert piacozni nagyon szerettem :D
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31699

• Anya
  • Anya profilkép
Lorna Wing:
"Noha mind Kanner, mind Asperger úgy gondolta, hogy az általa leírt szindróma egységes és minden mástól elkülöníthetõ, ma már tudjuk, hogy vannak közöttük átfedések, és sok gyermeknél a két tünetegyüttes jellegzetességeinek keveréke figyelhetõ meg."

Nagyon érdekes dolgokat írt/mondott a hölgy. Bár én még mindig totál belekeveredek
ezekbe a dolgokba, mert mikor leírnak valami konkrétumot, utána zárójelben hozzáteszik, hogy vannak kivételek, átfedések, stb.
A mi pszichológusunk is utólag vallotta be hogy nem is ért hozzá, mikor
már a frászt hozta rám.

Gabi:
Egyszer ettem finom házi sajtot, hát mennyei volt. :)

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31701

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Marco,

lehet, hogy az új fórumtag nem szándékosan, de mégis egy értékbeli megkülönböztetést sugallt, ezt én nem tudom elfogadni.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31702

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Ok, végiggondolva (még 1x végigolvasva): megértem, hogy többen bántónak érezték a hsz-t - mintha az asperger valami elit kategória lenne, az 'szimpla' autisták pedig az alsóbbrendű maradék.. De én továbbra is úgy gondolom, hogy nem bántó szándékkal írta a hölgy a dolgokat, hanem inkább a tájékozatlanságból fakadt a dolog.
Én is fel tudom magam húzni hülyeségeken, és tényleg megértem, akinek vér szökött az agyába, de szerintem meg lehetett volna úgy higgadtan beszélni, hogy az illetőnek ne menjen el a kedve attól, hogy valaha visszatérjen, mert most már gondolom ezek után nem fog..Ami azért lenne kár, mert így is egy - bizonyos értelemben- perifériára szorult közösség vagyunk, és más sorstársakkal legalább mi legyünk sokkal toleránsabbak, mint az normál esetben megszokott.

Én arra bátorítanám Anitát, hogy mondja el mire gondolt, és ne maradjon meg senkiben ez a keserűség. És akkor esetleg idővel ő is rájönne, hogy a mondat, amit írt, az inkább megfordítva igaz : nem véletlenül autizmus spektrumzavarnak hívják az egész problémakört aspergerestől, nem meghatározott pervazívostúl.. nyilván mi már tudjuk, hogy az egész címkésdinek nem sok relevanciája van, de talán ő még nem.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31703

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Marco,

én igazából inkább megdöbbentem és rosszul esett, pedig az én gyerekem sem tartozik a legerősebben érintettek közé elviekben.
De persze, nyugodtan írjon Anita, én érdeklődéssel olvasnám.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 7 hónapja #31704

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marcoverde, tök rendes Tőled ez a hozzáállás.

Viszont nem gondolom, hogy a mi feladatunk megtanítani a szakmát egy gyógypedagógusnak (akinek ráadásul a saját gyereke is auti) főleg akkor, ha ezirányú kísérletünket leállítja.
Persze mindenkinek szívesen segítünk, de: a szerénység az egy nagyon jó tulajdonság, főleg ha az ember kér/kérdez valamit.

Hozzáteszem, hogy akinek praktikus szempontok alapján kedvezőbb azt kommunikálni, hogy az ő gyereke Asperger szindrómás és nem autista, mert talán nem tudják az integráló iskolák, hogy mi a valóság és így könnyebben felveszik a gyerekét, az nem a spektrumról fog ismeretterjesztő előadásokat nézni, hanem aspi feltalálókat keresgél a neten...
Akik lehet, hogy nem is aspik, hanem HFA-k, mert mondjuk 6 évesen kezdtek beszélni... De az ilyesmiről nem beszélünk.
(Már persze ha ez összefér a lelkiismeretével az adott szülőnek.)

És valahogy nagyobb empátiával vagyok pl. Tomger felé most ebben az esetben, sorry.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34139

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Kicsit feldobom a témát. Van valakinek bármilyen konkrét tapasztalata a Gyermekek Háza iskolával kapcsolatban?

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34143

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Airelle, mondtad, hogy autit viszel? Nem fogadnak autit évek óta. Egyébként minden gyp. nagyon dicséri, viszont ha megnézed a képeiket, látod, hogy egyrészt erősen szociális alapú az oktatási módszerük, másrészt még az látható, hogy jellemzően osztályonként 1 Downos van. Úgy tudom, összesen max. 2 sni lehet osztályonként. Az alapítójában sincs benne az autizmus. 2x beszéltem velük telefonon, azonnal elhajtottak.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34144

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Mindenhol úgy kezdtem a kopogtatást, hogy tessék, itt a szakértői papír. Ez alapján javasolták a találkozót. Mindezt e-mail-ben, mert nehezemre esik a telefonálás :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A Heurékában vagy a Gyermekházban használnak vizuális támogatást? Van olyan szülő itt a fórumon, akinek szintén jövőre esedékes az iskola és ezeket az intézményeket nézegeti?

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34151

• April
  • April profilkép
Szerintem nem igazán használnak (a Heurékában), és amennyire nyílt napon láttam, a Gyermekházban sem. Teljesen olyan az iskola, mint egy "normál", csak kevesebb gyerekkel, és olyan pedagógusokkal, akik valamiért direkt sni gyerekeket akarnak tanítani, nem pedig púp a hátukon, én ebben látom az előnyét, több figyelem, tolerancia, kevesebb inger. ;) És nekünk úgy tűnik, hogy beválik ez az iskola.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34152

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Airelle: Az én fiam nem elsős lesz jövőre, hanem harmadikos, de mi is most keresünk neki új iskolát, mert ahol most van, az csak két évig tudja őt tanítani. (speciális előkészítős osztály, ami integrációra készít fel, közben halad a tananyaggal is).
Mi is néztük a Heurékát, egy hétig volt ott a fiam próbahéten. Itt nem használnak vizuális megsegítést, ahogy April írta is.
A Gyermekházba is próbálkozunk, onnan januárban kapunk visszajelzést. szerintem ott sincs semmi autispec dolog.
De motivációt használnak, azon felül meg szerintem be lehet küldeni anyagokat, aztán pedagógus függő, hogy abból mit alkalmaz.

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34166

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Airelle:
Én ismerek olyan gyereket, aki a Gyermekek Háza iskolába jár,

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 3 hónapja #34403

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm mindenkinek az infókat!

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 2 hónapja #34837

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Miri: a gyerkőcöd a Gyermekház melyik telephelyére jár? Újpestre vagy Zuglóba?

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 2 hónapja #34842

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Airelle:
Nagyon aranyos a kis Mikulásod! :)

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 2 hónapja #34893

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Miri: köszi, ritka az olyan kép, amikor belenéz a kamerába :)

Válasz: Integrált iskola... de hová írassam be? 10 éve 2 hónapja #34902

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Airelle:

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 5 hónapja #41883

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Végigolvastam a fórumot, mert úgy tűnik, hogy nálunk most jön az az időszak (megint), amikor azon agyalunk hogy hova menjen a gyerek suliba.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 5 hónapja #41885

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Integrált iskola... de hová írassam be? 8 éve 5 hónapja #41916

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm!
Oldalmegjelenítési idő: 0.366 másodperc