LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva
  • Oldal:
  • 1
  • 2

Téma: Kérlek, segítsetek...:(

Kérlek, segítsetek...:( 6 éve 7 hónapja #45709

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Szia :)

Hat elöször is udv a körunkben :) Tenyleg jo hosszura sikerult. Bele is csapok, mik az en elsö benyomasaim amik kizarolag sajat tapasztalatomra epulnek persze (ep ertelmu 8 eves fiam van). Abbol amit leirsz, semmi olyan markansan egyertelmuen kirivoan auti tunetet nem olvastam ki, ami minden ketseget kizaroan erre utalna. Nem is tudom amugy, lehetne e olyan, több összetevös ez de valahogy megis az osszkep nekem nem egy sulyosan autista gyerekre utal. Kizarni persze, hogy nem lehet, de valoszinu ezek az infok nem elegek a megallpitasahoz. Egy valami azert kicsit biztosabbnak tunik, es az a tulhallas, az gyanus ezekböl a jelekböl es az siman okozhat megkesett beszedfejlödest (nalunk meggvan) ami vezethet fura viselkedesehez a beszedertesi, beszedeszlelesi problemak miatt, magatartasi problemakat is hozhat magaval es eleg sok mindent a leirt dolgokbol akar annak a rovasara is lehet irni, na de ezt majd a vizsgalatok megmondjak a tenyek alapjan. A tulhallas vizsgalataval nem kell igazabol varni senkire es semmire, oda maris elviheted, es akkor egyel beljebb vagytok. HA a gyerek vegul autizmus kodot kapna (abbol amit leirtal en nem gondolom, hogy egybol egy gyerekkori autizmust kapna, max valami kevert specifikust tudok elkepzelni mig nem lesz nagyobb es nem szintetizalodik jobban az esetleges tunetek tarhaza) akkor sem valoszinu, hogy itt sulyos autizmusrol lenne szo, ezt persze csupan a jelen leirasod alapjan es a gyereket nem ismerve tippelem, de valahogy nem ez korvonalazodik a sztoribol. szoval en nem zarnam ki, hogy lehet ebben autizmus vagy autisztikus tunetek sokasaga esetleg a korai kötödesi problemak miatt, de hogy vilagvege nem, arra mar egy kisebb összeget is fel mernek tenni.

Es akkor egy kicsit szemelyesebbet is irok... probalj megnyugodni. Irto rossz erzes olvasni, hogy te is miket gondolhatsz az autizmusrol, ezt nem reszletezted de többször is utaltal ra. Nem a vilag vege, nem tragedia, nem halalos es most ebben a korban ahol a gyerek van elöre totalisan bejosolhatatlan, hogy mi lesz vele, belöle, pontosan ugyanugy mint a ket masik gyerekednel, akikkel akarmi törtenhet holnap (nem fog!!) ami teljes iranyvaltasra kesztet mindenkit. Az autizmus magasan fukncionalo verzioja (nagyon utalom ezt a kifejezest, mert annyira nem fedi le a dolog lenyeget) nem nagyon sokkal kiszamithatatlanabb mint egy neurotipikus gyerek tavlati jövöje. Amig te ugy gondolod, hogy ez vilagvege es borzalom es katasztrofa, addig ezt a környezeted is erezni fogja atveszi, a gyerekre is atragad belöle es öngerjesztö folyamatta valik. Persze tudom, lehet ez sokkolo, sokan nehezen elik meg a diagnozist es utana vannak fazisaik amig ezen tullendulnek es elfogadjak, ezt nem szeretnem elvitatni töled sem, csak valahol a tudatodban örizd meg azt a gondolatot, hogy nem viagvege es nem ez a legroszabb, ami törtenhet veletek. a leirasod alapjan a gyerek fejlödik, fejleszthetö es egy csomo mindenben sokkal jobban all mint az azonos korban az en fiam tette.... es bar en sem tudom mi lesz velunk es szoktam ezen problemazni termeszetesen, van egy 8 eves ep ertelmu erösen beszedfogyatekos auti fiam, aki magatol megtanult angolul es kitunöre vegezte az elökeszitöt normal tananyaggal. Borzalmasan eveszavaros, ez a szinvonal eleg ritka a sok valogatos es evesproblemas auti között is, de kulönösebb nagyon felhajtas nelkul is egyutt tudunk vele mar elni. A gyerek (enyem is tied is) egeszseges, a többit meg lehet fejleszteni :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kérlek, segítsetek...:( 6 éve 7 hónapja #45732

• Irina
  • Irina profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Luna , bar nem nekem szolt a valasz de koszonom szepen , amit olvastam nagyon szivemhez szolt .Kedves K83 nektek meg kitartas kivanom is hitet hogy a gyerekkel minden rendben lessz.

Kérlek, segítsetek...:( 6 éve 7 hónapja #45737

• K83
  • K83 profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Luna, kedves Irina!
Nagyon köszönöm a választ és a megnyugtató szavakat!!! Amíga saját rémületem le nem csengett, nem akartam írni ide, hogy ne magam ismételve hisztizzek itt... Az utóbbi hetekben igyekeztem minél józanabbul figyelni, összerakni a kirakóst, nem pánikolva lézengeni körülötte, inkább csak tényeket gyűjtögetve. Nagyon remélem, hogy a jövő héten a neurológiai vizsgálat mond valami megnyugtató megoldást, vagy egy diagnózist, amin elindulhatnak. Nagyon jó volt olvasni a szavaidat Luna, kicsit helyretett engem is, mert tényleg iszonyúan pánikoltam. Ez sem jó.:( Most várunk, próbáljuk fejleszteni, figyelünk, aztán csak lesz valami. Tényleg nagyon nagyon köszönöm!!! Bátorítást adtatok. Szép nyarat kívánok!

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48848

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,
A segítségetek szeretnèm kérni,jelenleg már az őrület szèlèn vagyok sajnos.
Kisfiam 23 hónapos jelenleg,és nagyon aggódok érte :(
Röviden a története annyi lenne hogy ,1 éves kora környékén kezdett el járni (mászási időszak elég rövid volt), normálisan teli talppal jár ,nem is jàrt soha lábujjhegyen
Alapvetően egy barátságos ,vidám ,mosolygós,az mellett sokszor hisztis baba ,de persze nagyon szeretem
Ami nekem gyanús :
- beszélni nem nagyon beszél, jelenleg sem,egy pár szót mond csak ,papa ,mama ,tata,labda,de sokszor ezeket is random ,de általában a papa azt nekem mondja.
-Ha a nevèn szólítjuk nagyon ritkán figyel oda (de ezt is lehet csak a hang miatt)
-,feladatok közül nagyon keveset csinál meg ( egyedül ,talán amikor mondjuk neki hogy csücs akkor ül le)
-Evés terén elég válogatós,megfogni csak pár dolgot fogott meg idáig ,sült krumpli ,zizu,apró fasírt darabok kb.
-Inni egyedül nem nagyon szokott, ha szomjas odahozza a cumisüvegét hogy itassuk meg ,esti alvásnál érdekes módon a tejitalt maga fogja és úgy issza
-Játszás terén főleg autók érdeklik,kereket pörgeti és szereti az ilyen pörgös játékokat ,de az mellett az autót tologatja is ,labdázni szokott velem udarúgom neki,ő általában a kis kezével visszagúrítja,könyveket lapozgat néha,
-Nagyon sokat szaladgál le fel a szobában céltalanul,szeret pörögni (bár mostanában egyre kevesebbet)
-Szemkontaktust tart ,figyelmes ,kívàncsi ,érdeklődő, szeret mindent megfogni
-Ajtókat szereti nyitogatni ,becsukni
-Vele egykorú gyerekek nem igazán érdeklik különösebben,de alapvetőleg bárki kezdeményez vele kapcsolatot könnnyen nyit,mosolyog rá,baràtságos
-Kezünket nem szereti megfogni ha mi akarjuk,de ő van amikor megfogja a miénket,illetve anyukájához is bújik sokszor
-Nagyon hisztis ,képes 100x szor odamenni ha valamit akar hiàba húzzuk el onnan,pl.mostanában felmászik az ágyra ès az àgy másik végèn lèvő részen szeret matatni,
-Elaltatása nem egyszerű feladat ,általàban este 10 körül alszik el, éjszakàt szerencsére vègig alussza
8 körül fürdik

Nemrég elvittük pedagógiai szakszolgálathoz ahol autizmus gyanúsnak mondtàk,illetve korai fejlesztőbe küldtèk ,azon felül a megyei pszihitrái orvoshoz küldtèk neurológia illetve szakvélemény miatt.
Ma voltunk,nézte az orvos szerencsére nem mondta azt hogy egyértelműen az lenne a viselkedèse illetve az elmondottak alapján ,de azt mondta ki sem zárható ,hordjuk fejlesztőre és majd egy fèl èv múlva menjünk vissza kontroll vizsgálatra ,nézzük meg mennyit fejlődött.
Viszont engem sajnos nem tudott megnyugtatni teljesen ,ami engem nagyon aggaszt az hogy nem tudom mièrt nem hallgat a nevère illetve miért nem csinál feladatokat ,lehet ez màs szerintetek az autizmuson illetve a hallássérülésen kívül bàrmi más szerintetek?
Illetve van esetleg bármely diagnosztikai központ amit ajánanátok az orszàgban ahol nagyságrendileg meg tudják mondani hogy az vagy nem
Nagyon köszönöm elöre is a segítségetek

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48849

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Botosm!

Tehát a kérdés az, hogy hova vidd a gyereket diagnosztizáltatni? Fönt van a diagnosztika menü, azokból valamelyik helyre. De gyakori, hogy 3 éves kor előtt nem mondanak konkrétumot, mivel addig nagyot fejlődnek a gyerekek, meg differenciálni is nehéz.

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48850

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a választ ,de arra hogy nem figyel a nevére más ok lehet még illetve hogy nem csinál meg semmilyen feladatot szinte?

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48851

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Minthogy én egy autit nevelő szülő vagyok,és nem pszichiáter-pszichológus-gyógypedagógus, ezért erre nézve nyilván nem tudok mondani érdemben semmit. Feltételezem hallásvizsgálat volt, a többit a fent jelzett vizsgáló team tudja eldönteni. Addig is mehettek fejlesztésre, az nem árthat.

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48852

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Hallásvizsgálaton mèg kicsikènt volt,de most akarjuk vinni, de az nem hiszem hogy nem hallanna a gyerek mert pl,ha kint köhögök ő is elkezd utànozni,meg ha Tv -be megy valami mese és másfelé figyel akkor ha olyan hang van a TV-ben ami fura számára akkor odafigyel,de persze ettől függetlenül elvisszük hallásvizsgàlatra mjndenképp

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48853

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szerintem jelentkezz be fejlesztésre. Mielőbb, mert várólistás több helyen a szoc.-komm. fejlesztés. Pl. a Budapesti Korai Fejlesztő jó lehet.

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48854

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Az a baj a Pesti fejlesztő nekem nagyon messze van,de itt helyben már jövőhéten elkezdik szerencsére a fejlesztését

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48855

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Majd azért az figyelni kell, hogy a fejlesztés mire irányul.

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48856

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ha van konkrét kérdésed, hogy pl. valamilyen problémát hogyan kéne megoldani, akkor a másik topicban kérdezd meg nyugodtan, az látogatottabb. auti.hu/forum/6-frissen-diagnosztizalva/...ok?start=38140#48847

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48857

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Mindenképp ,és köszönöm az eddigi segítséget ,most nézem az étkezéssel kapcsolatos infokat ,ès kisfiam is nagyon válogatós.
Ő is szereti a virslit ,rántott húst, mekis sült krumplit,viszont a fagyit az Istenért nem tudom vele megkóstoltatni.
Ez is lehet egy jel vagy csak túlképzelem?

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48858

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem vészes az étkezése, ha a húst meg a krumplit megeszi. Majd ez még alakul. :)

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48859

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Lehet hülye kérdés ,de ettől mèg nem biztos hogy az ugye hasonlósàgokat látok az ètkezése közt ?

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48860

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Teljesen mindegy, el kell menni fejlesztésre aztán lesz ami lesz. Ennek a hasonlítgatásnak semmi értelme, ha auti, akkor célzottan foglalkozni kell a dologgal. Ha most azt mondanám, hogy auti, akkor mi lenne? Ugyanúgy elvinnéd diagnosztizáltatni még 1-2 helyre. :) (Nagyon helyesen.)

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48861

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Persze ,de az miért lehet hogy mikor 1 éves sem volt nagyon szerette a fagyit ,most meg csak nèzi de nem nyal bele az Istenért sem.
Nagyon aggódom hogy tènyleg az

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48862

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
És ha az, akkor? Az enyém az. Mint ahogy itt mindenkinek. Mi az, amitől konkrétan tartasz?

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48863

• botosm
  • botosm profilkép
  • Nem elérhető
Nem megbántani akarok senkit ,de szerintem egy szülő sem akarja ezt a gyerekének .
Sokkal nehezebbek a mindennapok szerintem,beilleszkedèsi gondok,speciális ellátás,nem tudom társ keresés terèn mennyire korlátozottak,munka terén elhelyezkedni

Kérlek, segítsetek...:( 4 éve 6 hónapja #48864

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez színigaz, csak attól, ha stresszelsz rajta, semmi nem változik meg. Teljes nyugalomban is várhatod ennek fényében a diagnózist, nem tudsz mit tenni úgysem. Egyébként meg vannak nagyon szépen kompenzáló autik, elég sokan ráadásul. Az sem egy könnyű élet (bár ez relatív), de ez van, a gyerekvállalás az rizikós.
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldalmegjelenítési idő: 0.150 másodperc