Sziasztok,
A segítségetek szeretnèm kérni,jelenleg már az őrület szèlèn vagyok sajnos.
Kisfiam 23 hónapos jelenleg,és nagyon aggódok érte

Röviden a története annyi lenne hogy ,1 éves kora környékén kezdett el járni (mászási időszak elég rövid volt), normálisan teli talppal jár ,nem is jàrt soha lábujjhegyen
Alapvetően egy barátságos ,vidám ,mosolygós,az mellett sokszor hisztis baba ,de persze nagyon szeretem
Ami nekem gyanús :
- beszélni nem nagyon beszél, jelenleg sem,egy pár szót mond csak ,papa ,mama ,tata,labda,de sokszor ezeket is random ,de általában a papa azt nekem mondja.
-Ha a nevèn szólítjuk nagyon ritkán figyel oda (de ezt is lehet csak a hang miatt)
-,feladatok közül nagyon keveset csinál meg ( egyedül ,talán amikor mondjuk neki hogy csücs akkor ül le)
-Evés terén elég válogatós,megfogni csak pár dolgot fogott meg idáig ,sült krumpli ,zizu,apró fasírt darabok kb.
-Inni egyedül nem nagyon szokott, ha szomjas odahozza a cumisüvegét hogy itassuk meg ,esti alvásnál érdekes módon a tejitalt maga fogja és úgy issza
-Játszás terén főleg autók érdeklik,kereket pörgeti és szereti az ilyen pörgös játékokat ,de az mellett az autót tologatja is ,labdázni szokott velem udarúgom neki,ő általában a kis kezével visszagúrítja,könyveket lapozgat néha,
-Nagyon sokat szaladgál le fel a szobában céltalanul,szeret pörögni (bár mostanában egyre kevesebbet)
-Szemkontaktust tart ,figyelmes ,kívàncsi ,érdeklődő, szeret mindent megfogni
-Ajtókat szereti nyitogatni ,becsukni
-Vele egykorú gyerekek nem igazán érdeklik különösebben,de alapvetőleg bárki kezdeményez vele kapcsolatot könnnyen nyit,mosolyog rá,baràtságos
-Kezünket nem szereti megfogni ha mi akarjuk,de ő van amikor megfogja a miénket,illetve anyukájához is bújik sokszor
-Nagyon hisztis ,képes 100x szor odamenni ha valamit akar hiàba húzzuk el onnan,pl.mostanában felmászik az ágyra ès az àgy másik végèn lèvő részen szeret matatni,
-Elaltatása nem egyszerű feladat ,általàban este 10 körül alszik el, éjszakàt szerencsére vègig alussza
8 körül fürdik
Nemrég elvittük pedagógiai szakszolgálathoz ahol autizmus gyanúsnak mondtàk,illetve korai fejlesztőbe küldtèk ,azon felül a megyei pszihitrái orvoshoz küldtèk neurológia illetve szakvélemény miatt.
Ma voltunk,nézte az orvos szerencsére nem mondta azt hogy egyértelműen az lenne a viselkedèse illetve az elmondottak alapján ,de azt mondta ki sem zárható ,hordjuk fejlesztőre és majd egy fèl èv múlva menjünk vissza kontroll vizsgálatra ,nézzük meg mennyit fejlődött.
Viszont engem sajnos nem tudott megnyugtatni teljesen ,ami engem nagyon aggaszt az hogy nem tudom mièrt nem hallgat a nevère illetve miért nem csinál feladatokat ,lehet ez màs szerintetek az autizmuson illetve a hallássérülésen kívül bàrmi más szerintetek?
Illetve van esetleg bármely diagnosztikai központ amit ajánanátok az orszàgban ahol nagyságrendileg meg tudják mondani hogy az vagy nem
Nagyon köszönöm elöre is a segítségetek