LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Te hogyan vetted észre?

Te hogyan vetted észre? 3 éve 7 hónapja #50061

• Timmo
  • Timmo profilkép
  • Nem elérhető
Virgil
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 7 hónapja #50062

• Audrey
  • Audrey profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Először járok itt, ne haragudjatok, hogy hosszú lesz, sajnos nem sokat tudok az autizmusról és nem szeretnék a gugliból "szakérteni", de úgy érzem, elakadtam és szükségem lenne némi segítségre.

Adott a 2 hét múlva 1 éves kisfiam, aki a státuszvizsgálat kérdései alapján el van maradva a kortársaitól és az én mindenhez is értő párom (természetesen ugyanúgy nem ért hozzá mint a többi laikus), aki 2 napos kutatás után kijelentette, hogy a kisfiunk autista, de legalábbis autisztikus tüneteket mutat és 1,5-2 éves kora körül ezt majd diagnosztizálni is fogják nála. A tünetek, ami alapján kikutatta a választ: (A "tünetek" egyébként valósak, ezeket én is aláírom.)

- Atipikus a mozgásfejlődése, állni már tud, bútorok mellett lépeget, néha még lábujjhegyen. Mászás szinte teljesen kimaradt nála (egyébként nálam is), képes rá, de 3-4 mozdulat után inkább megint kúszik. Ülni önállóan nem ül, állásból letérdel, aztán a 2 lába közé ülve egy fordított W pozíciót vesz fel. Emiatt visszük gyógytornászhoz.

- Nem tudtam még átállni vele a darabos étkezésre. Sok mindennel próbálkoztam, eddig egyedül az abonett kenyér darabkái jöttek be, néha egy kis babakeksz.

- Nem hallgat a nevére. 2 hete azt állapítottuk meg, hogy ügyesen ránk néz, ha a nevét mondjuk, de mostanában egyre kevésbé. Sokat szólítgatjuk pedig, néha vissza is néz, de így nem tudom eldönteni, hogy tudatosan vagy csak véletlenül. Szemkontaktust tart (de olykor csak rövid ideig) és mosolyog is ránk, ha meglát minket, örül nekünk.

- Nem mutogat. Sajnos egyáltalán nem, sem akkor, ha én kérdezem tőle, hogy hol van valami, sem akkor, ha ő szeretne valamit. Nem kér tőlünk segítséget sem, ha pl. szeretne elérni valamit, amit nem tud, akkor vagy kitör sírásban vagy pedig abbahagyja a próbálkozást, de nem néz ránk segítségért. Ha én mutatom neki, hogy "ott a bari" vagy "ott van apa", akkor a szemével odanéz.

- Nem nagyon érti az utasításokat, a "nem szabadot" egyáltalán nem, ha hívom, akkor néha odajön hozzám, de régebben ezt is gyakrabban csinálta, így erről sem tudom eldönteni, hogy tudatos vagy véletlen.

- Nem tapsol, nem pápázik, pedig tanítjuk neki. Egyáltalán nem utánoz minket, ha grimaszolok neki azt sem, maximum nevet rajta.

- A játékba nem von be minket, ha kap valami új játékot nem mutatja meg, nem hozza oda, hogy játszunk vele. Ezt leszámítva szerintem rendeltetésszerűen játszik a játékaival, bár az autói kerekét pörgeti néha, de nem sokáig, inkább tologatja őket, szóval én ebben nem láttam semmi fucsát.

- Ami számomra furcsa volt, hogy ma láttam hason fekve körbe forogni egy pont körül, látszólag minden cél és ok nélkül.

Természetes szüléssel született, időre, 10/10 Apgarral, 2szer kaptam oxitocint a szülés alatt.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy jelenleg hova tudok fordulni ezekkel, lehet-e ezeknek valóban köze az autizmushoz? Egyáltalán szükséges-e fordulni valahova ebben a korban vagy várni kell, mert szimplán lehet, hogy megkésett a fejlődésben és behozza?

Nagyon szépen köszönöm!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 7 hónapja #50063

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Audrey!

Mondanám, hogy a fenti menüben a diagnosztikát kellene megnézni, csak az a baj, hogy a covid miatt lehet, hogy nem fogadnak. Mi területileg nem tartoztunk ahhoz a kórházhoz, ahova eddig jártunk pszichiáterhez, de ez eddig nem volt gond, most viszont kidobtak a kerületi szakrendelőbe. Ami nekünk nem gond, mivel nem diagnózisért mentünk, de fogalmam nincs, hogy egy átlag szakrendelőben egy 1 éves gyerek auti szűrését hogy oldanák meg. Telefonálgatni kell, jobbat most nem tudok. Gondolom a Budapesti Korai Fejlesztő azért működik, azt meg lehet próbálni például. Nyilván diagnózist egyelőre nem fog kapni, de azért érdemes megnézetni, az nem árthat. De ha most a covid miatt kivárjátok, hogy lemenjen a 3. hullám, akkor sem lesztek elkésve.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 7 hónapja #50064

• Audrey
  • Audrey profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Szanya1!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, akkor megpróbálom elérni őket! :)
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50081

• Kata19
  • Kata19 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. 21 hónapos a kisfiam, ami miatt aggódni és kutakodni kezdtem, hogy nem szeret hintázni, 1 éves volt amikor egyszer beleült, nem volt túl lelkes, de látszólag tetszett neki. Pár hónapja vettünk itthonra is egyet, de még egyszer sem ült bele, van egy nagyobb macija, azt kérte, hogy ültessük bele, őt hintáztatta is. Ugyanakkor ha ölben hintáztatjuk, forgunk vele, azt nagyon szereti. Kismotorozni sem szeret, ráül, de pár méter után leszáll. Nemrég kapott egy futóbiciklit, azt ki sem próbálja. (szintén a maciját ülteti rá, őt tologatja). A másik ami miatt nagyon aggódom, hogy nem barátkozik senkivel. Igaz, hogy kb 1 éve (mióta a vírus tart) nem voltunk sehol, hozzánk sem igazán jött senki, tehát nem is nagyon volt alkalma találkozni rajtunk kívül senkivel. Anyukám kb fél éve volt itt utoljára, vele szeretett lenni. Ha az udvaron vagyunk, látja jönni-menni az embereket, nézi őket, néha kérésre integet nekik, vagy puszit dob (szájjal imitája) De pl ha gyereket lát, szólunk neki, hogy "nézd milyen ügyesen biciklizik a kisfiú/kislány" akkor szinte mérgesen mondja, hogy nem. Egyébként kb 2 - 3 hete kezdte, hogy mindenre nemet mond. (dackorszak?)
Ami még fontos lehet, az autókat nagyon szereti, kisautóival játszik, tologatja őket,lámpáit, kerekeit mutogatja, megtankolja. Az udvaron is nagyon szereti nézegetni ha elmegy egy autó, vagy busz. De szeret játszani mással is (építőkocka, szerszámok), viszont ami szintén nagyon nagy kedvenc, azok a töltők, ez már egész pici kora óta, húzza maga után a laptop töltő kábelt, próbálja konnektorba bedugni. Az első szava is a töltő volt, elég sok szót tud már mondani, meg tudja magát értetni. Ha valamit szeretne odahív, mutatja, esetleg odahozza a játékot, amivel játszani szeretne. Evéssel nincs probléma, bár vannak dolgok, amiket nem szeret. Plüsseit is szokta etetni. Illetve a kutyánknak is gyakran ad enni, nekünk is sokszor ad a szánkba egy-egy falatot. Fogzása mostanában indult meg jobban, eddig csak 8 foga van, de most kb az egész ínye duzzadt, gyakran mutatja is, hogy fáj. Mostanában vettük észre, hogy a jobb füléhez gyakran odakap, kedvenc alvómacijával dörzsölgeti a jobb fülét, de épp ott kezd kibújni az egyik kisörlő, ezt erre fogtuk. Nagyon szeret nekünk segíteni, pl mosógépet, szárítógépet ki-be pakolni, elindítani. Nagyon szereti a konyhai gépeken a gombokat nyomkodni, általában tudja, hogy melyik gomb mire való.
Sokat nevet, mosolyog, szeret bújni, gyakran megsimogatja az apukáját, engem is, de pl ha mérges, vagy valamit nem engedünk neki, akkor megüt, ha mondjuk, hogy nem szabad, ez fáj nekünk, akkor utána megsimogat.
Császármetszessel született, terhességi cukorbetegségem volt, első 2 napban neki is alacsonyabb volt a cukra, enyhe hypotonia miatt jártunk dévényre 3 hónapos korától kb 4 hónapig. Hátról hasra hamar fordult, viszont hasról hátra nem, a kúszás sem volt szabályos, de szépen mászott, kb 8 hónapos korában kezdte, viszonylag hamar fel is állt, 1 éves korában kezdett kapaszkodás nélkül járni.
Szemkontaktust tartja, ha mosolygunk ő is mosolyog. Ha látja, hogy valamin nevetünk, utána már direkt csinálja, várja a reakciót. Számolgatni próbál, 1-10-ig nagyjából sikerül is neki. Testrészeit megmutatja, magán is, rajtunk is, plüssein is. Hirtelen ennyi jutott eszembe, nem tudom mi az, ami még fontos lehet.
Nagyon aggódom, férjem szerint feleslegesen, szerinte minden rendben van. Pl a hinta miatt azért nem aggódik, mert ő sem szeretett soha hintázni.
Köszönöm előre is a segítségeteket
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50098

• Kata19
  • Kata19 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Már jó ideje olvasgatom, egyszer próbáltam is írni, de vsz nem sikerült. Kisfiam miatt aggódom nagyon. 21 hónapos császármetszéssel született,10es- apgarral, terhességi cukorbetegségem volt, az első 2 napban neki is voltak alacsonyabb cukrai. Kissé hypoton volt,ezért 3-7 hónapos koráig jártunk dévényre, kúszása nem volt szabályos, de szépen mászott, kb 8 hónapos korától, akkor ugyan fel is állt, bútorok mellett kb 10 hónaposan, önállóan 1 éves korában kezdett járni.
Ami miatt elsőnek aggódni kezdtem, hogy nem szeret motorozni, hintázni, nemrég kapott egy futóbiciklit, arra sem ül rá. A covid miatt az elmúlt egy évben nem jártunk sehova,egyébként is idegen városban lakunk, nem ismerünk szinte senkit. Ha az utcán meglát egy idegent, aki oda akar jönni hozzánk, fél, bújik mögénk, sír.
Elég sok szót ismer, használja is, többször veszem észre, hogy ismétel minket, (pl ˇmegyünk haza", ő 2-3x elmondja, hogy haza), ha valamit szeretne azt mondja "kérsz" (ezt tőlünk hallja, mert így szoktuk kérdezni), a tárgyakra rámutat, egy ujjal Szerepjátékot ritkán játszik, inkább minket utánoz, mindent ő szeretne csinálni. (mosógépbe bepakolni, bekapcsolni, kávét főzni, sepregetni). Mintha játékokat sem igazán látok nála. Ha kérdezem, hogy van kedve főzöcskézni, akkor játszunk egy keveset, autókat szereti, megfelelően játszik is vele. Nagyon szeret a kábelekkel játszani, első szava is a töltő volt. Rutinjai nincsenek, pl esténkét szokott nézni mesét, de ha pl mondjuk neki, hogy most nincs mese, akkor sincs gond. Kérdéseket néha megismétli, látom rajta, hogy nem ért minden kérdést, néha olyan kérdést is megismétel,amire aztán válaszol. Szemkontaktust tartja, mondókázni szeret. Szivesen fogócskázik, bujócskázik. Huhh, most hirtelen ennyi jut eszembe, eléggé aggódom, férjem szerint nincs miért, de valahogy a megérzésem mást mond
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50125

• Linda
  • Linda profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
23 hónapos kislányom által találtam rá az oldalra. Hetek óta olvasgatom, de csak pár napja regisztráltam. Sajnos látok a kislanyomon autizmusra utaló jeleket, amiket később le is fogok írni, de előbb szeretném elmondani, hogy kb 1 hete írtam ezzel kapcsolatban a védő nőnknek is. Leírtam neki, hogy mik a kislányom furcsa viselkedései... Az üzenetem olvasta, de választ azóta sem kaptam... Semmit... És azóta iszonyú hülyének érzem magam. Néha lelki ismeret furdallásom van, hogy mit vizsgalgatom, miért figyelem ennyire állandóan a lányom.... Nem értem a védőnő miért nem írt semmit. Kértem is, az üzenet végén írtam, hogy remélem megnyugtat hogy csak túl reagalom a dolgot, vagy ha mégsem akkor segítsen hova forduljunk tovább ez ügyben.... De semmi válasz.

Akkor kezdem az elején. Csajszimmal nem volt egyszerű a terhesség. Feküdtem kórházba vele vérzéssel. Hematómám volt. A szülés a 34.heten beindult, nem tudták visszatartani, így koraszülött lett. Természetes úton született. 2 hét múlva johettunk haza. 6 hétig fejtem neki majd megtanult cicizni ami azóta is a kedvenc elfoglaltsága.
Már picinek se szerette ha más fogta. Mindig csak nálam volt nyugton.
Nehezen tartotta a fejét, lassan indult be a mozgásfejlodes, de kb 9 hónapos korára utol érte az időre született vele egykorú babákat. Kúszott is mászott is. Nem maradt ki semmi... 13,5 hósan indult el egyedül segítség nélkül.
Szavakat is időben kezdett el mondani.

Amik miatt gyanakszom:
- Egész pici kora óta nem szereti ha rajtam kívül más ér hozzá. Nagyszülők elől van, hogy elbújik. Ha szeretgetni próbálják elhúzza magát, mondja hogy neee. Apának is ritkán hagyja.
- Hozzám nagyon ragaszkodó.
- Sok zajtól fél, megijed (turmix, autó, kutyaugatas, láncfűrész stb) Tegnap úgy jutottunk el a játszótérre, hogy többször is befogta a fülét.
- Utálja ha fúj a szél. Nehezen viseli el.
- Ha valami változik a házban sokáig mondogatja, vagy meg próbálja vissza rendezni.
- Ragaszkodik tárgyakhoz. Pl a rózsaszín homokozó lapáttal csak ő játszhat, nekem ad másikat. A kék kupakos filccel csak ő rajzolhat stb...
- Nagyon érdeklik a színek, formák. Kockából hatalmas tornyot épít. Hónapok óta puzzlet kirakja...
- Étkezésben nagyon válogatós. Ha egyedül eszik mindig csak egyvalamit eszik pl levesnek csak a levét, húsos ételből csak a húst stb.
Inni is sokszor csak akkor iszik ha én is iszok vele együtt.
- Vannak durva hiszik öltözés, pelenkázás miatt. Van hogy levegőt alig kap úgy hisztizik.
- Bilizni még nem hajlandó.
- Szerintem a beszéd fejlődése lelassult vagy megakadt. Szavakat mond kb 20-at. De nem igazán kapcsol össze szavakat, nem ragoz. Sok szónak csak az elejét vagy a végét mondja. Pl gyúú az gyurma. Vannak kitalált szavai Pl Gila az csúszda... Monyó az evés..... Ha el kezd valamit mondani sokszor addig ismétli amíg én is kimondom, vagy mondok rá valamit és csak utána folytatja vagy hagyja abba...
- Fél a maguktól mozgó felhúzhatós jatekoktol.
- Motorra futó biciklire nem hajlandó felülni.

Ezek a nagyobb dolgok amiket eddig észre vettem. Viszont szeret játszani, szeret engem utánozni. Takarít, stb... Játszó téren figyeli a gyerekeket, nem fél tőlük. Úgy látom szemkontaktus is megvan. Kutyánnkal imád játszani, őt is sokszor utánozza.

Nektek mi a véleményetek ezekről???

Tudom még kicsi és olvastam hogy 3 éves kor alatt ritkán adnak diagnózist, de úgy vagyok vele ha gond van az derüljön ki minél előbb, hátha lehet őt fejleszteni.
Mivel a védőnő nem válaszol kérdésem legfőképp az lenne hogy őt kikerülve kit tudok felkeresni, hova tudok fordulni? Baja környékén élünk.

Előre is köszönöm a segítséget.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50126

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Linda

Szia! Szerintem mindig leírja valaki ide, de diagnosztizálni nem tudunk :) Bocsi, ha nem csomagolom be a mondandót, de az alapján, amit leírsz, a gyanú mindenképp megalapozott, hogy komolyan vegyenek (pl. beszéd, rugalmatlanság - változások -, válogatás), de ugye láttatlanban lehetetlen megmondani. Egy esetleges kivizsgálásnak bőven az is lehet a vége, hogy nem auti. Az sem igaz, hogy ne kaphatna diagnózist 3 éves kor alatt, sztem érdemes minél előbb foglalkozni a problémával, ráadásul addig úgy sem fogsz megnyugodni. A védőnő nem tudom, mennyit fog segíteni. A miénk pl. végigcsináltatta az épp aktuális státuszt, minden rendben van, blabla, és akkor közöltük vele, hogy a gyerek autista. Csak tátott szájjal néz ki a fejéből. Ugyanígy meg lennék lepve, ha a háziorvosnak pl. bármi köze lenne hozzá. Ha Budapest elérhető távolságban van, akkor vedd fel a kapcsolatot a korai fejlesztővel. (www.koraifejleszto.hu/) A neurológus vonalat csak tapasztalatból-hallomsából nem javaslom, kevés olyan esetet hallottam, amikor képben lettek volna. Sok erőt, kitartást!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50127

• Linda
  • Linda profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm szépen hogy írtál. Sajnos Budapest elég messze van nekünk. Esetleg ha magán úton mennénk gyermek pszichiáterhez?
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50128

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Bevallom, nem tudom 3 év alattiaknál hogy megy, ha nem a Korai fejlesztő, de gondolom a pszichiáter az egyetlen út, igen.
Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontok érdekesek, itt egy kérdőív, amit a SOTÉ-n adnak: kérdőív
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50150

• Duki
  • Duki profilkép
  • Nem elérhető
Kedves szülők. Van egy 11 hónapos gyönyörű kislányom, már születés óta érzem h valami nincs rendben vele. Rossz alvó az első naptól kezdve, rázza a fejét, rugdal, forog, ringatja magát és rengetegszer ébred. Tudom korai és sehon sem fogják diagnosztizálni! Furcsa mozgásforma mint repedés, fejrazas, váll huzogatja emeletes, labujhegyezes. Nem igazán figyel ha szólítjuk , nem tart szemkontaktust, nem szereti ha olelgetjuk, eltaszit ilyenkor! Nem szereti a gyerekeket. Abban kérem a segítségét hogy most ezt hogyan tudom elfogadni és feldolgozni? A napjaim önmagam hibaztarasaval és sanyaegatasaval töltöm! A házasságom megromlott, a férjem nem is akar hallani arról hogy a pici talán beteg, o tagadja és minden furcsaságok azzal magyaráz hogy minden gyerek mas! Talán itt valaki meg ért! Nem tudok aludni, enni csak a sötét jövőre gondolok, arra hogy miért! Tudom h ennek nincs értelme de az a helyzet h világ életembe nagyon gyenge voltam és sajnos ezen nem tudok változtatni! Nem tudom mi lenne a jó! Segítség!!!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50151

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Duki, egyelőre nincsen semmi feldolgoznivaló. Valami segítséget kéne viszont bevonni a gyerekfelügyeletbe szerintem, akkor tudnál más dolgokkal is foglalkozni.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50152

• Duki
  • Duki profilkép
  • Nem elérhető
Sajnos attól még hogy az orvos nem írta le a diagnózist egy papírra, meg lehet a dolog egyértelmű! De azert köszönöm a választ!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50153

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Még ha le is írta volna, se lenne egyelőre mit feldolgozni. Ha egy kisgyerek kap egy autizmus diagnózist, attól még élhet teljes életet. Nem egy gyerekről leveszik az SNI kódot, mert olyan szinten kompenzál, hogy nem lehet észrevenni a középiskolára, hogy korábban voltak gondok.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50154

• Duki
  • Duki profilkép
  • Nem elérhető
Ez nagyon jól hangzik! De attól még sajnos maga a gondolat hogy a gyermekem jövője bizonytalan nagyon elszomorit! Nagyon köszönöm neked hogy időt szakítottal és válaszoltál! Azért jó tudni h van egy kis remenysugar!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50155

• Rory
  • Rory profilkép
Sziasztok. Nemrég regisztráltam, meg a felismerés és a bénultság szakaszában járunk.
20 hónapos kisfiammal most kerültünk először gyerektarsasagba, és már este sírtam, mert akkor rájöttem hogy ő más, és ezt nem csak bekepzelem.
Meg nem beszél, valahogy mindig azt vártam, hogy na majd elkezd, és akkor berobban a változás. De igazából aggasztó, hogy már 4-5 hónapja megragadt ugyanannál a pár allathangnal. Anyat apat nem mond. Játékai sivarak, játékokkal spontán és rendeltetésszerűen nem nagyon játszik. Amit korábban szeretett, rajzolás vagy gyurmazas már nem köti le. És nincs jó szemkontaktus, nem osztja meg az érdeklődését, ha mutat valamire nem néz ránk hogy figyelünk e.
Egy hónap múlva kaptam időpontot gyermekpszichológushoz, azt igerte segít elindulni ha gond van mert sajnos a védőnő meg gyerekorvos nem annyira figyel az aggalyaimra.
Abban reménykedem, hogy vannak szituációk amikor figyel ránk, meg az ertese jónak tűnik bár egyre kevésbé együttműködő.
Tudtok valami biztatót mondani? Ugye ekkora lemaradás nem jelent rossz prognozist? Tudtok ajánlani valami online közösséget aki támogatást tudna adni? Nagyon nehéz megbirkózni ezzel a bizonytalansággal .koszi
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50156

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Rory, gyermekpszichiáterhez kérj időpontot, ne pszichológushoz.
Ha mutat az ujjával, az jó. (Jobb, mintha nem mutatna.)
Milyen közösségre gondolsz? Egyelőre nincs diagnózis se, én max. valami helyi anyuka klubot tudok elképzelni. Autis egyesületek vannak, de a korona miatt nem hinném, hogy bárki mostanában rendszeres összejöveteleket szervezne.
Ja, hogy online, csak most vettem észre. Akkor jó helyen vagy. :) Csak egy másik topicban szoktunk csevegni: auti.hu/forum-67150/6-frissen-diagnoszti...ok?start=39240#50149
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50161

• Rory
  • Rory profilkép
A kórházba? És oda csak kérnem kell időpontot hogy szerintem nem ok a gyerek fejlődése és ok megvizsgálják?
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 6 hónapja #50163

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Rory, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 3 éve 5 hónapja #50166

• Rory
  • Rory profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.106 másodperc