Szia Pacsirta!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Ugyanigy juliusban volt az elso ambulans vizsgalat (mi egy fiatal doktornonel voltunk), es aztan oktoberben mentunk az egyhetes kivizsgalasra. A lanyom akkor pont negy eves volt. Delelottonkent bent kellett volna hagyni ot, de ebbe aztan nem mentunk bele. Megbeszeltem a doktornovel, es vegul egy ADOS teszt es egy egy oras, gyogypedagogus altal elvegzett vizsgalat utan kaptuk meg az autizmus spektrum zavar diagnozist (Aspergerrol szo sem volt, pedig ertelmes, jol beszelo gyerek). En akkor nagyon elkeseredtem, nehez honapok kovetkeztek. De most mar egeszen maskent latom a helyzetet! A lanyom ugyes, jol kommunikal, az oviban nincs vele kulonosebb problema (ami van, az inkabb a "hiperaktivitasbol", mozgekonysagbol adodik). Semmilyen extra segitseget nem kap egyebkent az oviban. Fejlesztesekre nem jarunk (eleinte azert nem, mert itt nem volt hova, de most, hogy nincsenek napi gondok vele, es latom, mennyit fejlodik, ugyesedik mindenben, mar nem idegeskedem ezen).
Ezeket csak azert irtam, hogy kicsit lelket ontsek beled, ne keseredj el, barmit is mondanak majd. Meg nagyon kicsi a fiad, es rengeteget fog fejlodni. Ahogy Domesz is irta, nem tudhatod, mit hoz a jovo, meg ha siman meg is kapjatok az autizmus diagnozist (ahogy mi is), lehet, hogy csak "kicsit furcsa" kis kulonc lesz a fiad, vagy akar meg annyit sem lehet latni majd rajta. Ez is elofordulhat:)
Amit most tehetsz, es tenned is kell, hogy olvass, tajekozodj, menj el szulotreningre stb, ismerd meg minel jobban az autizmust. Ha Te megerted a fiad, es ra tudsz hangolodni, es erzed, mire van szuksege, miben szorul segitsegre, nagyon sokat fejleszthetsz rajta Te is:)