LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Orrfújás

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46603

• borbala
  • borbala profilkép
  • Nem elérhető
A kérdésem az lenne hogyan lehet megtanítani orrot fújni az autista gyereket, van valakinek ötlete?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46604

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem egyszerű, nagyon sokat kell gyakorolni. Először azt kell megtanulni, hogy mi az, hogy fújni, tehát először a szájával tudjon fújni. Erre ki lehet találni mindenféle motiváló játékot, pl. fújjon pingponglabdát vagy zsepicafatokat. Ha már megvan a fújás módja és érti a szót is, akkor lehet elkezdeni az orral fújást, a már ismerős feladatokkal, csak megkérve, hogy a száját csukja be. (Eleinte kézzel rá kell segíteni.) Ha ez is megvan, akkor lehet rátérni a zsepihasználatra meg a technika csiszolására. De ez nem egy hipp-hopp megoldódó dolog, jó sokat kell foglalkozni vele.

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46618

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Ezek tök jók. Azon gondolkoztam, hogy vajon a szívószálazás van-e bármilyen hatással az orrfújásra. Nyilván erősít bizonyos izmokat, talán segít kicsit tudatosítani vagy megismerni, hogyan lehet kontrollálni az arc-száj környékét, vagy váltani az ivás és orrlégzés között.
Mi játszottunk "mérges bikásat" és hasonlókat gyakorlás és rávezetés gyanánt. Ha ilyenre nyitott rá a gyerek, szerintem érdemes kipróbálni. A tükör előtt szoktunk grimaszolós utánzósat játszani, meg állathangosat, és pl. vicsorgó oroszlánosat (fogmosáshoz jó), meg fújtató bikásat.

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46620

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nálunk a szívószálazás iszonyat nehezen ment. Én is úgy voltam vele, hogy több szempontból is hasznos lenne megtanulni, de brutál meló volt. Az hozta meg az áttörést, hogy buborékot fújattam habfürdős vízbe. Hogy szívni is tudja (nem a habfürdőt! :silly: ), az innentől még hónapokig tartott. (Nem csoda, hogy nehezen tanult meg beszélni, ha még az ilyen egyszerűbb feladatok is ennyire nehezek neki.)

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46621

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Ú, ez a szívószálas bubifújás jó ötlet! Este ki is próbálom fürdésnél. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Orrfújás 6 éve 1 hónapja #46622

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.121 másodperc