LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: jogosítvány

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40499

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Abban tud valaki információt nyújtani, hogy egy autizmus spektrumzavaros (aspergeres) kaphat jogosítványt?
Köszönöm!
Böbe
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40500

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Én úgy tudom, hogy a magyar jog az autizmust konkrétan nem zárja ki (úgy mint pl. az epilepsziát), de mivel az alkalmasságit orvos adja ki, elképzelhetőnek tartom, hogy ha tud az autizmusról, akkor nem adja ki az alkalmasságit.
A másik meg az, hogy mennyire biztonságos ilyen esetben a jogsi. Ha nincs figyelemzavar, vagy egyéb, ami balesetveszélyes, még akkor is meggondolandó, mert egy esetleges baleset esetén, ha kiderül, akkor ki tudja, hogy felhozzák-e "bűnnek", mint mondjuk azt, ha egy rövidlátó szemüveg nélkül vezet. (Ez akkor gond, ha tud az Aspergerről, papírja van róla.)
Ha egészen pontosan érdekel a szabályzás, akkor fent van a magyarorszag.hu-n vagy az új jogszabálykeresőjén, már nem emlékszem pontosan. A jogosítvány alkalmassági feltételeinél.

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40501

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm szépen!

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40506

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
  • Nem elérhető
  • 2 gyerek, a nagyobbik 4 éves aspi
Böbe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40518

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Mi a helyzet akkor a skrizókkal, bipoláris, diszesek v. csak már öregedő emberek?
Azokról ne is beszéljünk, aki poszátlan. Dávid szavaival élve: -Baszik használni az indexet. Nyomul. Ja és a piroson is lazán átmegy v. megkerüli az elválasztó szigetet, hogy ő gyorsabb legyen? Nem is tudom ki a veszélyesebb. :ohmy:

jogosítvány 8 éve 11 hónapja #40524

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
sajnos egyet kell értsek veled, Sünöcske. rengeteg ember ül volán mögé, akinek nem kellene. mindenestre ez megnyugtató, hogy az autizmus nem kizáró ok, hogy az ember jogsit szerezzen. végülis is nincs is szabálykövetőbb ember, mint egy autista :)

jogosítvány 8 éve 10 hónapja #40542

• yoda
  • yoda profilkép
  • Nem elérhető
Ismerek autit, aki kiválóan vezet. (enyhén érintett aspergeres)A vezetéstechnikája kifogástalan, a szabályokat betartja. Ami gond lehet nála, ha valami esemény van, akkor arra hogyan reagál... 15 éve vezet balesetmentesen:)

jogosítvány 8 éve 10 hónapja #40547

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Érdekes téma!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

jogosítvány 8 éve 10 hónapja #40548

• yoda
  • yoda profilkép
  • Nem elérhető
Szerintem ez emberfüggő. Illetve az is, hogy ki mennyire érintett, mennyire rugalmas. Grandin is vezet egyébként:))
Oldalmegjelenítési idő: 0.140 másodperc