Ez a szöveg nekem teljesen összefüggéstelen. A gyereke autista, ezért kifejlesztett neki valamit az asztmájára és allergiájára. "A beteg gyermekek"- milyen beteg gyermekek? eddig csak a saját gyerekéről volt szó- "a gyermekklinika"-milyen gyermekklinika?- "orvosait megdöbbentették az eredmények"- az orvosoknak nem szokása megdöbbenni- "javulást tapasztaltak"- miben? mi volt a gyerekek baja?-. Én ebből egy hangot nem értek, és ha valami ilyen zavaros, akkor nekem nem meggyőző.
Meg aztán a Koraiban Simó doktornő, akiben maximálisan megbízom- és talán a legjobb a szakmában- azt mondta, hogy ma még nem létezik az autizmusnak ellenszere, sem gyógyszer, sem táplálékkiegészítő, sem más. Fejlesztés van, más nincs. Közben persze gőzerővel folynak a genetikai és agykutatások, és biztosan ki fognak fejleszteni valamit, de egyelőre még nincs.
Éppen ezért vagyok nagyon kíváncsi, hogy van-e olyan gyerek, akinél valami bevált, hátha mégis van valami a csodaszerekben, ami használ. Kellemetlen tüneteket biztosan lehet enyhíteni, mint pl emésztési zavarok és allergia a diétával, vagy azt is el tudom képzelni, hogy hisztis, vagy koncentrációzavaros gyerekeknél beválhat a halolaj. De az alapvető problémára -sérült kommunikáció és szociális vakság- arra még nem találtak ki semmit.