LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Táplálékkiegészítők

Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #254

 • Mati
 • Mati profilkép
Több helyen is olvastam, hogy végül is szinte mindannyian adunk a gyerekeinknek vitaminokat illetve egyéb "gyógyszereket". Arra gondoltam, hogy hasznos lenne, ha ezeket a tapasztaltokat egy topikban gyűjtenénk össze.

Szóval a kérdés: Te mit adsz a gyerekednek és mi a tapasztalatod?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #255

 • Mati
 • Mati profilkép
Mi Levinek halolajat ( változó, jelenleg Eskimo3-at), szétrágható alga tablettát, természetes C vitamint, (Foreveres) Ginkgo plusz tablettát és Varga-féle gyógygombák közül az Neuranax-ot adjuk rendszeresen.
Nekünk jók a tapasztalataink. A gombát csak kb. 1 hónapja szedi, a többit régebb óta. Vagy ettől vagy nem, de az elmúlt hetekben javult a nonverbális kommunikációja. Már képes másokra figyelni!
( nem reklám, csak egy adalék, ami minket meggyőzött: a gombát kifejlesztő hatóanyagszakértő az egész kutatást a kisfia autizmusa miatt kezdte el)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #256

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Én megnéztem ennek a Varga-féle gyógygombának a weboldalát, de semmit nem találtam arról, hogy autizmusra hatna.
Mi 1,5 évig adtuk a halolajat, nem volt semmi hatása, de nálunk nincsenek dührohamok, meg ilyesmi, amire írták, hogy arra talán jó lehet. A beszédet mindenesetre nem indította be.
Amúgy eddig a kötelező D vitaminon kívül semmit nem adtunk, most Bundáskenyér javaslatára egy multivitamint kezdtünk adni, mert a beszűkült evése miatt a fiam nagyon sovány. Hátha ettől javul majd a dolog. És nem is ütköztünk akkora ellenállásba, mint gondoltam! Ellenáll persze, de nem élet-halál harc.
Erre egyébként én is kíváncsi vagyok, hogy ki-mit ad be, és van-e bármi eredménye.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #257

 • Mati
 • Mati profilkép
Én erre gondoltam: " ... különböző hatóanyagok terápiás alkalmazásával akkor kezdett el komolyabban foglalkozni, amikor kisfiának súlyos genetikai eredetű autizmusával az orvosok nem tudtak mit kezdeni, hiszen tanácstalanok voltak a tünetei enyhítésében. (...)A gyermekeknél globális fejlődést, javulást tapasztaltak. Jelentősen javult mozgásképességük, koncentrációjuk, szociális és kommunikációs képességeik valamint enyhültek magatartászavaraik."

forrás:
max-immun.hu/hu/aboutus
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #258

 • Szanya1
 • Szanya1 profilkép
 • Nem elérhető
 • admin
Ez a szöveg nekem teljesen összefüggéstelen. A gyereke autista, ezért kifejlesztett neki valamit az asztmájára és allergiájára. "A beteg gyermekek"- milyen beteg gyermekek? eddig csak a saját gyerekéről volt szó- "a gyermekklinika"-milyen gyermekklinika?- "orvosait megdöbbentették az eredmények"- az orvosoknak nem szokása megdöbbenni- "javulást tapasztaltak"- miben? mi volt a gyerekek baja?-. Én ebből egy hangot nem értek, és ha valami ilyen zavaros, akkor nekem nem meggyőző.
Meg aztán a Koraiban Simó doktornő, akiben maximálisan megbízom- és talán a legjobb a szakmában- azt mondta, hogy ma még nem létezik az autizmusnak ellenszere, sem gyógyszer, sem táplálékkiegészítő, sem más. Fejlesztés van, más nincs. Közben persze gőzerővel folynak a genetikai és agykutatások, és biztosan ki fognak fejleszteni valamit, de egyelőre még nincs.
Éppen ezért vagyok nagyon kíváncsi, hogy van-e olyan gyerek, akinél valami bevált, hátha mégis van valami a csodaszerekben, ami használ. Kellemetlen tüneteket biztosan lehet enyhíteni, mint pl emésztési zavarok és allergia a diétával, vagy azt is el tudom képzelni, hogy hisztis, vagy koncentrációzavaros gyerekeknél beválhat a halolaj. De az alapvető problémára -sérült kommunikáció és szociális vakság- arra még nem találtak ki semmit.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 5 napja #259

 • diorissimo88
 • diorissimo88 profilkép
Én is halolajat adtam a gyerekeknek, mindháromnak, mert ugye mindhárom érintett, de igazából nem tudom eldönteni, volt-e valami komoly vltozás.Olyan eget rengető dolog nem történt tőle. Hosszú távon biztosan vannak kedvező hatásai, főleg a koncentrációs készségre pl., de kifejezetten az autizmusra nem valószínű hogy hat szerintem sem.
Én nem hiszek a csodaszerekben, ellenben a fejlesztésben annál inkább.Jelenleg csak C-vitamint kapnak rendszeresen, 500 mg-os kiszerelésben.
Az mondjuk tény, hogy bizonyos vitaminok és aminosavak kedvezőek lehetnek az idegrendszer működésére, úgyhogy azért érdemes próbálkozni, mert biztosan van, akinél tényleg jelentkezik pozitív hatás.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Táplálékkiegészítők 11 éve 4 napja #261

 • akkara
 • akkara profilkép
 • Nem elérhető
Én is adtam halolajat, kipróbáltuk a gyógygomba kapszulákat a varga stem és neuranaxot. Nagyon hiperaktív lett tőlük, egyéb negatívumot nem tudok mondani róluk. Tomi már nem kapja ezek, mivel nem hajlandó lenyelni a cuccos. A vadaskertben mondta a dokink, hogy bizonyítottan nincs semmi ami segíthet vitaminok terén. Ami nekünk nagy lendületet adott a feljődésben ez most az úszás és lovaglás. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.094 másodperc