Szanya:
Tudtál venni Duplos ablakkészletet? Én pár éve sima Legós ablak-ajtó-zsalugáteres készletet vettem, mert Duplosat nem kaptam. Viszont azt is rá lehet építeni a Duplos elemekre, de csak úgy, ha a Duplo elemekre rá van építve egy sor Legó, és arra már simán rá lehet tenni az ablakokat, ajtókat. Fordítva nem működik. Mi mindig így építkeztünk/építkezünk. Á. nagyon szereti.
kockafutar.hu/lego-6117-lego-ajtok-es-ablakok
Ajándék:
Mi is sokszor gondban vagyunk, hogy mit vegyünk, de már nálunk is kezd alakulni. Levelet még nem írt Á. a Jézuskának, mert még gondolkozik.

Azért rendeltem már 2 Scolar-os könyvet, amiket szeretett volna (Gépek a gazdaságban, Állatok és kicsinyeik). Kapni fog még Faber Castell-es 30 színű színesceruza készletet (sajnos ez elég drága, de nagyon jó minőség), amiben arany és ezüst is van, nálunk ez eléggé fogy a focicímerek rajzolása, színezése miatt. Idáig egyszer volt neki ilyen sokszínű, inkább mindig 10-eseket vettem, mert az alapszínek azért jobban fogytak, de most már pótolni kellene a 30-ast is. Emlékszem, nekem az egyik legjobb karácsonyi ajándékom a 36 színű filctollkészlet volt.

Kapni fog még ruhaneműket is, tudom, ez nem éppen ajándék, de Á. szeret öltözködni a focicsapatok mezei szerint. Tavaly a nővérétől kapott egy narancssárga-fekete csíkos pólót, és rettentően örült neki, mert az a Sahtar Doneck színe.

Szeretnénk még venni gyűrűhintát, mert mostanában Á. mindig a kapaszkodó formájú gyűrűvel "akrobatikázik", (csak abba nem tudja beakasztani a lábát), előre-hátra fordul, fejjel lefelé lóg, mint a denevérek.

Annak ellenére, hogy az alapozós értékelésében mindig negatív dolgok vannak (mozgásai pontatlanok, keresztező, testvonalat átlépő gyakorlatai szétesőek, stb.), nem győzök csodálkozni, hogy miket nem tud azon a gyűrűn, és ott nagyon odafigyel.
Beszéltem erről az alapozós fejlesztőjével is, már korábban is, aki azt mondta, hogy úgy látja, Á.-nál nagyon jól működik az "önfejlesztés", és jónak találja ezt a fajta tornát.