LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Karácsony

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24534

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Z biztosan kap valami csillagászos, bolygós, vulkános könyvet, meg szerintem Macsakfogó képregényt, de valami játék is kéne. A lego nagyon jó, de max fél napig van egyben és után már nincs játék, mert szétszedi. Szülinapjára kapott egy sárga robot-űrhajó féle akármit legóból. Rekord élete volt :laugh: , mert harmadnap volt abszolút darabokban. :whistle:

Már egy ideje rá van cuppanva a könyvekre, ez egy szerencsés felállás, abból azért elég nagy választék van. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24535

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vettünk egy olyan társast a Tescoban, ami mellesleg golyópálya, Nagypapitól kap egy működő kukásautót (Metro), mert alig lehetett elvonszolni a nagy autók elől, mikor voltunk vásárolni, veszünk még Duplo alapokat, mert házépítési mánia van éppen és kell az emeletekhez, valamint ugyanezért még kellene egy olyan Duplo készlet, amiben ajtók és ablakok vannak. Megnézem az Árkádban, hátha lehet külön is venni. Tomger, olyat nem veszünk, amilyet Ti tavaly, mert az még mindig sokba kerül. :unsure:

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24539

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: ha korábban ismerlek!
Három évig egy kukás cégnél dolgoztam, rengeteg gyereket vittem ki a telephelyre kukás autókat nézegetni, az enyémek is imádták! :)
Az FKF-nél szoktak nyílt napok lenni, vigyétek el Z-t, olyankor fel lehet ülni a gépekre. ;)

Z. nagyon szereti a kvíz játékokat, idén Villámválasz nevű társasjátékot kért. Anyuméktól is azt kap, tőlük Magyarország, szeretlek!-et. Meg persze majd valami Spongya Bob-os cuccot is.

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24562

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Süni, milyen rémálom??? IMÁDOM A KARÁCSONYT!!!!!

Ajándékok: a tavalyi DUPLO házra most sem lesz pénz :( Viszont idén is vagy én veszem a család (nagyszülők, keresztszülők) nevében is, vagy súgok. Miminek kérünk a Jézuskától: tükörgömböt, Zingo társast és Polly Pocket babákat fürdőszobával. ÉÉÉs rengeteg csillagszórót :laugh:

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24565

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Viki: megveszitek a diszkgömböt? :) Majd írj, hogy milyen sikere volt!

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24593

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
agiviki: Nem is tudom, hol kezdjem a rémálom ecsetelését egy olyan embernek, akit minden évben elkap a KARÁCSONYI LÁZ! ;)
Na akkor pontokban:
1. Utálom, hogy tömeg van az áruházban, az emberek ölik egymást, majd eljátsszák mennyire szeretjük egymást hisz karácsony van.
2. Gizmonak nem egyszerű ajándékot venni, mert inkább nyomtatni, készíteni kell, mert a normál játékokért kár kiadni pénzt. Viszont vegyél, persze más nevében is és látszódjon azon a gyereken, hogy tetszik. :dry:
Védának köszönhetően az ő kártyáinak másolata lesz az egyik ajándék, amint lesz a nyomtatóban színes festék.
3. A munkahelyemen mindenki 3 héttel karácsony előtt találja ki, hogy fogsor kell, de Szenteste már működjön. Most 23-án hosszúzok, majd jönnek este 6 után a meghalok karácsonyig, mert már x éve rohad a fogam és már 5napja fáj, de úgy félek. :angry:
Na de, hogy jót is mondjak.
1. imádom az élő fenyő illatát, ha van hó és lehet szánkózni, imádom a cserépkályhánk melegét.
2.szeretek ajándékot kapni, csak ne kelljen sokáig kicsomagolni. (szütyők előnyben :lol: ) és persze adni is ha eltaláltam, hogy kinek mire fájt a foga.
3. enni is jó, csak ne + kiló legyen a vége és úgy érezzem magam, mint kisgömböc. ;)

Belőled kinézem, hogy sütögetsz, díszítgetsz!

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24594

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Champ, igen, majd megírom. Viszont Miminek január elején van a szülinapja, ajándékról már most kell gondoskodnunk, mert január első napjaiban lehetetlen jó dolgokat kifogni vagy leltároznak vagy ki vannak fogyva. Szóval, lehet, hogy szülinapra kapja, de megírom mindenképpen :)

Süni, velem is nagyon hasonló dolgok történtek régebben, hasonlóan fel tudtam volna sorolni a rémes dolgokat is, de ugye én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem dolgozom, sok időt tudok a karácsonyra és az előkészületekre fordítani, amibe reményeim szerint idén már Mimit is valamelyest be tudom fogni, Oli meg imádja az ilyesmiket, Pl. adventi koszorú készítés, vattapamacs hópelyhek az ablakba, mézeskalács sütés.
Az egyetlen nehézségem, hogy a családi karácsony 25-én nálunk van, arra nehéz egyedül felkészülni, de majd csak lesz valahogy. Ahogy Te írtad a fenyő illata kárpótol, meg a gyerekek csillogó tekintete. Mimi azért van aminek örül, és ő Veled ellentétben szeret kicsomagolni. Illetve nálunk a tesó nagyon várja a Jézuskát, az ő öröme, várakozása inspirál a legjobban:-)

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24595

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A karácsony nálunk is minden évben diliház. A gyerekek ajándékait általában időben megvesszük, de évek óta 23-án kapkodjuk össze a többit. :whistle:
Idén hozzánk jön a család, mi főzünk, így ez plusz őrület-faktor.
Mióta a férjemmel együtt vagyok, azóta a karácsony egyenlő az ünnepek közti hosszú utazgatással, hát sem a kedvencem. Egyszer olyan jó lenne a téli szünetet végig feküdni a TV előtt!

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24600

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Champ, nálunk minden évben itt ünnepel a család, próbálom úgy felfogni, hogy így legalább tuti az utolsó kis zugig kitakarítok mindent, ha nem jönnének csak éppen hogy egy átlagos takarítást és rendrakást csinálnék ;)

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24601

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Süni,
ha gondolod, priviben küldök párféle kártyajátékot, be vannak szkennelve, nagyon jópofák ;) . Ha Thomas-domino kártya érdekel, olcsón van most a shopline-on, hasonlótok van, ha jól rémlik.

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24609

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Lucy: Köszi, hogy gondolsz rám :silly: az email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

agiviki: persze mindig készülök karácsonyra (az élő fáért megküzdöttem anno anyóssal is).
Még mindig megvannak a 3 éves Dáviddal készült sólisztgyurmás csillagok, karácsonyfák amit minden évben felakasztunk. + a ház előtti Tiszafát is feldíszítjük. (Lunakutya nagy örömére van mi mellett elfutva lelökni a gömböket)
Sajnos üvegmatricázni nincs időm. De szaloncukrot kicsomagolni és megenni, majd visszacsomagolni, hogy úgy látszódjon majd, hogy van benne arra lesz időm. :whistle:

Champ: Én évek óta azt tervezem, hogy megszökök a családlátogatás elől. Álmaimba úgy képzelem, hogy Szentestét otthon üljük 4-en, majd másnap elutazunk valami hegyvidéki kényeztetésre és mikor hazajöttünk a többi családtag is kap ajándékot és puszit. Tehát az ünnepek közt telelnénk. ;)

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #24971

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Lassan, de biztosan kezd körvonalazódni mit kap Gizmo a jól bevált kártyákat, találtam is pluszba még néhány jót, azon felül amiket kaptam. :)

qkuriq.hu/spd/549879/Kresz-memoria-kartya
qkuriq.hu/spd/940474/Szamkartya

Kész a családi csomag! :silly:

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25028

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Tudtál venni Duplos ablakkészletet? Én pár éve sima Legós ablak-ajtó-zsalugáteres készletet vettem, mert Duplosat nem kaptam. Viszont azt is rá lehet építeni a Duplos elemekre, de csak úgy, ha a Duplo elemekre rá van építve egy sor Legó, és arra már simán rá lehet tenni az ablakokat, ajtókat. Fordítva nem működik. Mi mindig így építkeztünk/építkezünk. Á. nagyon szereti.
kockafutar.hu/lego-6117-lego-ajtok-es-ablakok

Ajándék:
Mi is sokszor gondban vagyunk, hogy mit vegyünk, de már nálunk is kezd alakulni. Levelet még nem írt Á. a Jézuskának, mert még gondolkozik. :whistle: Azért rendeltem már 2 Scolar-os könyvet, amiket szeretett volna (Gépek a gazdaságban, Állatok és kicsinyeik). Kapni fog még Faber Castell-es 30 színű színesceruza készletet (sajnos ez elég drága, de nagyon jó minőség), amiben arany és ezüst is van, nálunk ez eléggé fogy a focicímerek rajzolása, színezése miatt. Idáig egyszer volt neki ilyen sokszínű, inkább mindig 10-eseket vettem, mert az alapszínek azért jobban fogytak, de most már pótolni kellene a 30-ast is. Emlékszem, nekem az egyik legjobb karácsonyi ajándékom a 36 színű filctollkészlet volt. :)
Kapni fog még ruhaneműket is, tudom, ez nem éppen ajándék, de Á. szeret öltözködni a focicsapatok mezei szerint. Tavaly a nővérétől kapott egy narancssárga-fekete csíkos pólót, és rettentően örült neki, mert az a Sahtar Doneck színe. :silly:
Szeretnénk még venni gyűrűhintát, mert mostanában Á. mindig a kapaszkodó formájú gyűrűvel "akrobatikázik", (csak abba nem tudja beakasztani a lábát), előre-hátra fordul, fejjel lefelé lóg, mint a denevérek. :woohoo:
Annak ellenére, hogy az alapozós értékelésében mindig negatív dolgok vannak (mozgásai pontatlanok, keresztező, testvonalat átlépő gyakorlatai szétesőek, stb.), nem győzök csodálkozni, hogy miket nem tud azon a gyűrűn, és ott nagyon odafigyel.
Beszéltem erről az alapozós fejlesztőjével is, már korábban is, aki azt mondta, hogy úgy látja, Á.-nál nagyon jól működik az "önfejlesztés", és jónak találja ezt a fajta tornát.

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25029

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Miri:

Heh, rettenetesen bírom Á-t:)
Annyi idősen mint ő, én is erre voltam rákattanva. Elképesztően rá szerettem a focit, és mindig áttúrtam a ruhásszekrényt, hogy különböző klubcsapatok színösszeállítását valahogy összedobjam. Nem is volt kedvenc csapatom, csak az akkori általam ismert összes fociklub sportszerelését össze akartam állítani, a Reáltól az Ajaxon át a nigériai válogatottig:)
Szerintem ez sokkal jobb, mint kész mezt venni a gyereknek, gyakorlatilag egy kreatív elfoglaltságot ad.

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25031

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Miri, most megtakarítottál nekem pár óra neten keresgélést. Ugyanis betelt ma az oviban használt jutalmazós matricás füzet és kb. egy órája azon törjük a fejünket, hogy mi legyen a következő végén a jutalom, amiért a matricát gyűjti. Ez lesz az! Ugyanis a karácsonyi ajándékokat már korábban megvettük. És ezt nem fogják tőle irigyelni az ovistársak. (Ez egy fontos szempont.)
Csak lehet, hogy valamennyi kis Legót kell vennünk hozzá, mert a nagy Duplós alaptáblánk van és csak pár készlet Legónk.
Köszi az ötletet! :)

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25039

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Miri: mekkora ötlet, hogy a Duplora sima lego rámegy! Nem is tudtam, hogy lehet kombinálni. Nekünk van egy csomó Duplonk, de a kreatívabb dolgok már mind sima lego-k, abból meg alig van.
Nálunk is esélyes a lego, most azon agyalok, melyik lenne jó.
Süni: tetszik az anti karácsony elméleted :laugh:

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25077

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Marco: :)

Jól titkoltad eddig korai rajongásod a foci iránt! ;)
Á. is pont ezt szokta időnként csinálni, kutat a ruhák között, hogy mit vehetne fel, hogy megfeleljen a különböző csapatok mezeinek. Tavaly karácsonyra hosszában fekete-fehér csíkos pólót szeretett volna, mert olyat otthon nem talált. Sajnos én sem az üzletekben.
Á.-nál egyébként nagyon elhatalmasodott a focimánia. :blink:
Állandóan a tabellákat böngészi, hogy ki hogy áll éppen, hány pontja van, mindig naprakész ezekben. Mellette a címereket, mezeket rajzolgatja, színezi. Kedvence az angol foci, és a Liverpool a kedvenc csapata az apja után. Sajnos a programok szervezésénél mindig figyelembe kell vennünk a focimeccseket. Vidékre sem utazhatunk akármikor, mert ott nincs Digi TV. :woohoo:
A tabellákat te is követted anno?

Szanya, Manka:
Örülök, ha tudtam segíteni legóügyben. :)

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25078

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Miri:

Huh, most hogy kérdezed ezt a tabellás dolgot, lehet, hogy bennem is van egy lökettel :D :D Az hagyján, hogy rá voltam kattanva a tabellákra, de gyártottam is ilyeneket. Magamnak vezettem füzetbe az összes meccset gólszerzőkkel,stb, kiszámoltam a csapatok meccsenkénti gólátlagát, egy torna végeztével (az első ilyen talán, a 96-os angliai EB volt, amikor 10 éves voltam) pedig csináltam statisztikát: győzelem százalék,gólarány,gólátlag,gólszerzők összesítése stb. Most már annyira nem érdekel (tévében) a foci, évi kb ha 10 meccset nézek,de régen nagyon rá voltam kattanva. A mai napig emlékszem 1998-ig visszamenőleg a VB-k és az EB-k meccseinek eredményeire,sok csapat összeállítására, nagyrészt a gólszerzőkre is.
Az a vicces, hogy a mai napig van egy rendkívül furcsa vonzódásom a sport-statisztikákhoz,mégha nem is mondhatnám, hogy napi szinten része az életemnek:) A topligák (és az észak-amerikai hokiliga, az NHL)tabelláit,statisztikáit a mai napig nézegetem, annak ellenére, hogy maguk a meccsek már nem igazán kötnek le. Jó, hokimeccset azért gyakrabban szoktam nézni.
Andi természetesen ebben érintettségem bizonyítékát látja :laugh: lehet, hogy van is benne valami.
Ja, még valami a focimániához : kisloromban vettem egy csomó gombot, és csináltam belőlük focicsapatot úgy, hogy a nevüket kis papírkákra írtam, és ráragasztottam a gombokra. Ezután magammal gombfociztam, és közben közvetítettem az eseményeket:) Szerintem ezek a dolgok bármelyik autitól teljesen szokványányosak lennének :laugh:

Válasz: Karácsony 11 éve 3 hónapja #25079

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Atya gatya, Marco nem a férjemmel gombfociztál együtt? ;) Felolvastam az írásodat és rögtön jött, hogy ki nyert melyik csapat, mennyi lett az eredmény. Neki is volt egy ilyen füzete. A nagy anno az apja miatt kezdet el focit nézni, hogy legyen közös pontjuk. Most már ő is ilyen kis foci lexikon. :blink:

Miri: Mi is rohanunk haza, ha foci van, de mi német fociért rajongunk. :laugh:

Válasz: Karácsony 11 éve 2 hónapja #25213

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Süni, Marco: :laugh:

Á.-nak is van ilyen "szorgalmi" füzete. ;)
Már kettő betelt, most kezdte a harmadikat. Minden forduló (Premier League) után beírja a meccseket, jelöli a mezszíneket és utána mindig leírja az aktuális tabella szerinti állást.
Gombfocizni ugyan nem szokott, de van egy saját gyártmányú játéka. Az egyik társasjátékát átalakította úgy, hogy a doboza lett a két kapu, és a benne lévő műanyag macik a focisták, a dobókocka pedig a labda. Á. is lejátszik így néhány meccset, sportriporterként kommentálva az eseményeket. Viszont nekem ott kell ülnöm a kedvenc plüssállataival együtt és szurkolnunk kell a csapatoknak. :woohoo:
Oldalmegjelenítési idő: 0.150 másodperc