LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Karácsony

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2543

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hát akkor tényleg ügyes.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2544

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez megy neki. De a kérdés-válasz...! Tegnap megint próbáltuk rávezetni. Nála volt a két angry bird-je. (Már kettő van. :laugh: ) Elvettem egyet, odadobtam az apjának, megkérdeztem, "apa, hány madarad van?" Mondta, hogy egy, aztán visszadobta a gyereknek, kérdeztem tőle is, de le kellett számolnunk először együtt, hogy értse. Aztán már jól válaszolt, néhányszor gyakoroltuk. Arra vagyok kíváncsi, hogy rögzült-e, mindjárt kipróbálom. Eddig, amiket kérdeztünk tőle, szinte mind rosszul rögzült. Csak a mi ez és a hol van megy.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2546

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hát én nem tudom, hogy az én fiamnak ez mennyire megy, szerintem megy, de annyira még nem ástam bele magam, nem állt rá az agyam. Különösebben nem is fejlesztünk itthon. Foglalkozunk vele, sokat játszunk vele (még a nagytesó is tanítgatja), de nem autispecifikusan, csak ahogy jön. Persze gondolom, ahogy majd az oviban a gyógyped jobban elkezd vele foglalkozni, úgy jönnek elő a konkrét problémák, és javasol majd nekünk otthoni munkát is. A maszek fejlesztő pl amikor mondta, hogy a színek nem nagyon mennek neki, akkor jobban foglalkoztunk ezzel itthon is, az építőkockákat is színek szerint kerestük, mindennek megneveztük a színét, olyan játékot kerestem az interneten, ami a színeket tanította stb.. Így ez most már megy.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2548

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Hát a elektronikus dolgok nálunk is mennek szabad játékként csak az. Sajnos a családban függők vannak. Nálunk egy áramszünet depressziót okoz. :laugh: :laugh: :(

A 10 év korkülönbség nagyon sok, emiatt a nagyot csak gyerekcsősznek használhatjuk akkor meg nyomják a gépet!

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2549

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Nálunk a vonat volt a sláger, bár most elvette a Húga babakocsiját, és azt tologatja. :laugh:

Örülök, hogy Nálatok is ilyen szép volt a karácsony!

Szanya: Van a Kinectanimals, de szerintem Őket még az sem nagyon érdekli. 3 cuki kis állat közül választhat, és lehet őket tanítani, meg símogatni. Nagyon édesek egyébként, de szerintem ez is inkább nagyobb gyerekeknek való.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2550

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az nagy szerencse, ha a kérdés-válasszal nincs gondja, mert elég jellemző probléma, és mint az ábra mutatja, nagyon nehezen fejleszthető.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2551

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nikuc, az én fiam levegőnek nézi a babakocsit. Hogy örülnék, ha tologatná!!!!!

Hát igen, gyorsan rákerestem, azt hiszem, ez nem fog tetszeni neki. :( Pedig az ember azt gondolná, hogy erre a korcsoportra már fejlesztenek sok játékot. :(

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2552

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Sünöcske, ilyet ne is emlegess, hogy áramszünet, vagy leakad a net!!! Ilyenről beszélni se szabad! :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2553

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hát, hogy mennyire megy a kérdés felelek azt nem tudom. Arra pl, hogy volt-e oviban, mindig az a válasz hogy igen stb. De hogy hol van ez vagy az, hány db ez vagy az, mi törtét a mesében, mit szeretne enni, inni stb. ezek mennek.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2554

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az nagyon jó!!!! Ez nekünk még nagyon távoli.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2555

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Azon hogy lehet változtatni, hogy normálisan válaszoljon hogy volt-e oviban, volt-e az Erika néninél, Maja néninél? Mert most össze vissza válaszolgat. Olyan, mintha nem is érdekelné ez esetben, hogy jól válaszol-e, csak mond valamit, hogy igen, vagy hogy nem, függetlenül attól, hogy tényleg volt-e ott vagy sem. Legtöbbször igen-t mond, gondolom azért, mert azt már tudja, hogy az igen, az egy jó válasz a legtöbb kérdésre ...

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2556

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Tegyél fel neki beugratós kérdést. Erika nénin milyen színű póló volt?-persze jó ha kezdetben tudod a választ. Vagy eldöntendő kérdést szoknya v. nadrág volt rajta. Bár az is lehet, hogy hidegen hagyja, ott volt-e a hölgy.

Az is lehet, hogy előbb válaszol arra a kérdésre, hogy felkapcsoltátok ma a lámpát a teremben v. kiskocsin jött-e az ebéd?
Szerintem először arról faggatózz amiről tudod, hogy őt érdekelhette aznap. Szoknia kell a helyzetet is!

Mikor apóssal éltünk és én otthon voltam a naggyal és alig vártam, hogy valaki hazajöjjön. Nem azt kérdeztem na milyen volt a munka, mert erre azt a választ kaptam jó. Hanem megkérdeztem, hány konyhaajtó készült a műhelyben? Később már az apósomról többet tudtam , mint az anyós, mert már ő keresett, hogy elmondhassa mi volt! ;)

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2558

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hát azon túl, hogy a férjem rá szokott kérdezni, hogy volt-e oviban, meg, hogy jó volt-e, szokott tudakozni afelől is, hogy mit játszott stb. De így is többnyire össze-vissza válaszol. Ha viszont nem arról kérdezzük mit csinált, hol volt, akkor teljesen korrekt módon válaszolgat szerintem, és többnyire nem is egyszavas válaszokat ad.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2560

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Hárommackó.
Erre lenne fontos tanító eszköz az óvi és az otthon között a NAPLÓZÁS , ezzel tanulná meg a gyerek felidézni mi történt vele és elmondani .Fontos , hogy rövid mondatok legyenek benne és egyszerű rajzok.
Az Óvonő ha segítőkész ennyit megtehetne , hogy a nap egy eseményét lerajzolná egy füzetbe és alá ír egy rövid mondatot . Te otthon le ülsz a gyerekkel előveszitek a füzetet és így könnyebb neki elmondani mi történt .Hétvégéről meg Te rajzolsz és írsz bele .
Az Én fiam így tanult meg élményt megosztani ,
így következett be :-Az anyu képzeld !
Két évig gyakoroltuk igaz, de most már simán megy .
Persze ha fáradt akkor azt szokta mondani -Nem akarok beszélgetni . :)
Iskola után mindig nagyon fáradt , ezért nekünk másnap reggel szokott inkább válaszolni .Reggel 6-tól este 18,00.-ig meg is értem , hogy elfárad :(

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2561

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Edina: gyilkos a munkarendje (6-18ig)! :( Olyan jó, hogy már élményt megoszt veled és azt is érzékelteti, hogy elfáradt és nem akar beszélni. Ez nagy eredmény ebből látszik, hogy jó tanárai vagytok egymásnak! :laugh:
Ilyen óvis füzet nekünk is jó lenne. A fejlesztővel eddig volt, de sajnos nem rajzos csak leírta, hogy az Andrissal milyen feladatokat csinált.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2563

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Egyenlőre 2 órát van naponta az oviban, és még csak 4 éves, nem igazán hiszem, hogy menne ez a naplózás, de majd ha már többet foglalkozott a gyógyped vele, rákérdezek nála is. Mikor elmentek horgászni az unokatesókkal, el tudta mesnélni, hogy jöttek a hajók, és hogy fogtak kishalat, betették a vödörbe stb, pedig akkor még nem is volt 4 éves. Úgy érzem, hogy nem is érdekli a dolog, hogy kimerítően válaszolgasson az ilyen kérdéseinkre, hogy egyáltalán odafigyeljen ilyenkor. Fontosabb űrhajózási feladatai vannak otthon, meg bírkózás, meg kupac építés. :)

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2565

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Sünöcske.
Ez a sok utazás miatt van , Gyömrőröl be a III.ker Budapestre .
De költözünk januárban a Budapest II.ker-be és végre normális ídőbeosztása lesz .

Rajzosnak kell lennie ez nagyon fontos .Nem kell bonyolultra rajzolni .Én volt , hogy pálcika emberek rajzoltam , mindenkinek a kedvenc szinében , és felé írtam a neveket .A fiam mindig a KÉK volt . :laugh:

Ne csak a feladatokról szoljon , hanem jó élményekről , ami aznap történt vele az óviban .

Legalkalmasabb a Vázoló FÜZET , mert nagy és vastag a lapja .

pl: Ma fociztam Petivel az udvaron . Nagyon jó volt . vagy
Ma festettünk .Én egy labdát festettem . És lehet azt is , hogy ezt a rajzot beragasztani a füzetbe .

Két pálcika ember különböző színben és egy labda .

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2566

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Sünöcske.
Erre is meg kellet tanítanom , hogy ha fáradt mondja el , ezt PECS táblán tanultuk a : HOGY VAGYOK MOST? táblán
És azt is meg kellet tanítanom vele, hogy ne kiakadjon ha nem akar válaszolni és kiabáljon , hanem mondja azt -Nem akarok beszélgetni .

Mindenre tanítanom kellet és kell , vizuális segítséggel.

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2567

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vagy meg lehet kérni az óvónőt, hogy fotózzon a fényképezőgépe kamerájával, és küldje át a képet. Én mindennap viszek be fényképezőgépet és az asszisztens fotóz. Este letöltöm, viszem másnap újra. (Állítólag a fotót jobban megértik.)
Az óvónénink felajánlotta, hogy egy napot végig is videóznak nekem, hogy tudjam, hogy zajlik! Nagyon rendesek. :)

Válasz: Karácsony 13 éve 2 hónapja #2568

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Igen lehet azt is .
De nekünk , fontos volt a rajzolás , mivel ceruzát a kezébe nem akart venni .Én rajzoltam , Ő meg ott volt melletem és nézte , néha így is sikerült kiszednem belőle pár szót .Az oviban szintén így volt .Aztán eljött a nap mikor ceruzát vett végre a kezébe és elkezdett rajzolni.
Ma már térképeket rajzol . :laugh:
Oldalmegjelenítési idő: 0.183 másodperc